Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

24 Januari 2024 - Taiwan

Wat te doen in Taipei en omgeving

Terug
Portret Nathalie de Leeuw
Nathalie de Leeuw

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Taipei bruist! De hoofdstad van Taiwan is een unieke mix van oude Chinese cultuur en moderne stadsarchitectuur, waar je met één voet in een traditionele tempel kunt staan en met de andere in een Instagramwaardig trendy café. Taipei heeft zoveel meer te bieden dan alleen de beroemde Taipei 101 wolkenkrabber. Denk aan warmwaterbronnen, traditionele avondmarkten waar je de meest bizarre gerechten kunt proeven en schilderachtige bergdorpjes. De 15 leukste dingen zetten we in deze blog voor je op een rij!

1. De iconische Taipei 101 wolkenkrabber

Een bezoek aan de Taipei 101 toren is een absolute must-do activiteit tijdens een bezoek aan Taipei. Deze wolkenkrabber was ooit 's werelds hoogste gebouw en is nog steeds één van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Het gebouw heeft 101 verdiepingen en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op Taipei en de omliggende bergen vanaf het observatieplatform op de 89e verdieping. In het gebouw vind je high-end winkels, restaurants en kantoren. Naast het bewonderen van het uitzicht, kunnen bezoekers ook een kijkje nemen bij de gigantische windturbines die worden gebruikt om het gebouw te stabiliseren en te beschermen tegen tyfoons.

2. Lunch in het Din Tai Fung 101 restaurant

Als je er dan toch bent kun je gelijk lekker lunchen in de Taipei 101. Het Din Tai Fung restaurant in de 101 wolkenkrabber is een aanrader voor liefhebbers van lekker eten. Dit restaurant is wereldberoemd om zijn heerlijke, met de hand gemaakte xiaolongbao (soep dumplings). Het is een populaire plek bij zowel lokale inwoners als toeristen. Het is dan ook aan te raden om vooraf te reserveren, want de wachttijden kunnen behoorlijk oplopen.

3. De Shilin Night Market

De Shilin-markt in Taipei is één van de grootste en meest bruisende nachtmarkten van Taiwan. In mijn ogen de perfecte combinatie van Taiwanese streetfood en cultuur snuiven. Je kunt er allerlei soorten heerlijk eten vinden, zoals stinky tofu, gegrilde inktvis, gekruide kippenvoetjes en bubble tea. Er zijn ook veel kraampjes waar je kleding, accessoires, souvenirs en andere items kunt kopen. Maar het gaat niet alleen om eten en winkelen op de Shilin-markt, het is ook een geweldige plek om mensen te kijken en de lokale sfeer te proeven. De markt is altijd vol met mensen, zowel lokale bewoners als toeristen, en de straten zijn gevuld met levendige muziek en kleurrijke verlichting.

4. Elephant Mountain (Xiangshan)

Elephant Mountain, ook bekend als Xiangshan, is een populaire wandelbestemming in Taipei. Het biedt een prachtig uitzicht op de stad en is vooral populair bij zonsondergang. De wandeling naar Elephant Mountain is vrij kort, ongeveer 20-30 minuten, maar het pad is behoorlijk steil en kan een uitdaging zijn voor sommige mensen. Onderweg zijn er verschillende uitkijkpunten waar je even kunt pauzeren om van het uitzicht te genieten. Het laatste uitkijkpunt biedt wat mij betreft het mooiste uitzicht, omdat je daarvandaan uitkijkt op de Taipei 101-toren en de omliggende bergen.

5. Het Toilet Restaurant

Ja, je leest het goed, er is een restaurant in Taipei met een toiletthema. De stoelen lijken op toiletten en het eten wordt geserveerd in mini-toiletten. Het is een vreemde en grappige ervaring die je niet snel zult vergeten.

6. Het National Palace Museum

Het National Palace Museum is één van de belangrijkste musea van Taipei en van heel Taiwan. Het museum is gevestigd in Shilin, een district in het noorden van Taipei en staat bekend om zijn collectie van historische en culturele artefacten uit China. De collectie van het National Palace Museum omvat meer dan 700.000 stukken, waaronder schilderijen, kalligrafie, keramiek, jade, brons, zegels en andere objecten uit de Chinese geschiedenis en cultuur. De collectie is afkomstig uit de keizerlijke collecties van de Qing-dynastie en dateert uit verschillende perioden, waaronder de Tang-, Song-, Yuan-, Ming- en Qing-dynastieën.

7. Chiang Kai-shek Memorial Hall

De CKS Memorial Hall is een indrukwekkend monument gelegen in het hart van Taipei. Het werd gebouwd ter nagedachtenis van Chiang Kai-shek, de voormalige president van de Republiek China. Het monument is omgeven door uitgestrekte tuinen en wordt gekenmerkt door zijn imposante witte koepelvormige structuur die opvalt tussen de omringende gebouwen. Binnenin het gebouw vind je een museum gewijd aan het leven van Chiang Kai-Shek en de geschiedenis van Taiwan. Elk uur is er een wisseling van de wacht.

8. De Lungshan-tempel

Dit is een prachtige boeddhistische tempel in Taipei die dateert uit de 18e eeuw. Het is een populaire plek voor zowel toeristen als lokale inwoners om te bidden en te mediteren.

9. Ximen Shopping district

Wandel door de Ximen-wijk, een populaire plek om te winkelen, eten en uitgaan. Het is ook een geweldige plek om te bezoeken als je van streetart en graffiti houdt.

10. Yehliu Geopark

Dit natuurlijke wonder aan de noordkust van Taiwan is een must-visit voor elke reiziger die op zoek is naar avontuur en bijzondere geologische formaties. Het geopark strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 1,7 vierkante kilometer en is beroemd om zijn kustlijn, die bestaat uit rotsformaties die zijn gevormd door miljoenen jaren van erosie. De rotsformaties zijn voornamelijk samengesteld uit kalksteen en zijn gevormd door de combinatie van golven, wind en regen. Door de unieke vormen van de rotsformaties hebben ze namen gekregen zoals "Queen's Head", "Mushroom Rock", "Dragon's Head Rock", en nog veel meer.

11. Beitou Hot Springs

Beitou Hot Springs is een geothermisch gebied gelegen in de Beitou-district van Taipei. Het staat bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen, die vanwege hun hoge minerale gehalte therapeutische eigenschappen hebben. Het Beitou-gebied heeft een lange geschiedenis van het gebruik van warmwaterbronnen, die teruggaat tot de Japanse bezetting van Taiwan in het begin van de 20e eeuw. In deze tijd bouwden de Japanners veel warmwaterbronnen in het gebied, die populair werden onder zowel de lokale bevolking als toeristen. Vandaag de dag blijft Beitou Hot Springs een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning en wellness. Er zijn openbare warmwaterbronnen en privé warmwaterbronnen. Bij sommige trek je badkleding aan en bij anderen ga je naakt in de baden.

12. Martyrs’ Shrine

Het Nationaal Martelaarsheiligdom is een belangrijk symbool van de geschiedenis van Taiwan. Het is een plek waar mensen samenkomen om hun respect en dankbaarheid te tonen voor de mensen die hun leven gaven voor de vrijheid en onafhankelijkheid van Taiwan. Het heiligdom bestaat uit een groot plein met een indrukwekkend monument ter ere van de martelaren, een poort en een grote hal waarin een beeld van Sun Yat-sen, de oprichter van de Republiek China, staat. Elk uur is er een wisseling van de wacht.

13. Jiufen

Jiufen is een klein dorpje in het noordoosten van Taiwan, gelegen in de heuvels van de provincie New Taipei. Het dorpje is bekend om zijn oude straatjes, traditionele architectuur en prachtige uitzichten op de oceaan. Jiufen was oorspronkelijk een kleine goudmijnstad die in de jaren 1890 werd gesticht. In de jaren 1920-30 beleefde de stad een bloeiperiode vanwege de goudmijnindustrie en groeide het uit tot een bruisende stad met vele winkels en restaurants.

Na de Tweede Wereldoorlog raakte de goudmijn uitgeput en verloor de stad zijn economische vitaliteit. In de jaren '90 werd Jiufen echter herontdekt vanwege zijn historische charme en mooie uitzichten. Het dorpje heeft nu een unieke sfeer en biedt een glimp van het Taiwan van vroeger, met oude theehuizen, snoepwinkels en souvenirwinkels. Er zijn ook veel lokale specialiteiten te proeven, zoals Taro Balls, gemberthee en zoete aardappeltaart.

14. Yangmingshan National Park

Yangmingshan National Park is een nationaal park in het noorden van Taiwan, gelegen in de bergen. Het staat bekend om zijn prachtige natuur, waaronder vulkanische geologie, warmwaterbronnen, bergen, bossen en rivieren. Er zijn veel wandelpaden en uitzichtpunten in het park, waaronder de berg Qixing, de hoogste berg in het park, die een spectaculair uitzicht biedt op Taipei en de omliggende bergen. Bij het toeristenbureau kunnen ze je uitstekend laten informeren over de leukste wandelingen.

15. Huashan 1914 Creative Park

Ga naar de Huashan 1914 Creative Park, een voormalige brouwerij die is omgebouwd tot een cultureel centrum met tentoonstellingen, winkels en restaurants.

Reisexpert

Ik werk al heel wat jaren bij VNC Asia Travel. Mijn passie is uiteraard reizen door Azië en ik krijg vooral een kick van mooie spots fotograferen, gek doen met de lokale bevolking en leuke excursies proberen. Ik vind het heerlijk om na een reis door Azië mijn persoonlijke ervaringen over te brengen aan klanten en ze enthousiast te maken voor een bestemming.

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

30 Mei 2023 - Taiwan en Taiwan

7 redenen om naar Taiwan op reis te gaan

Taiwan (vroeger bekend als Formosa) staat bij veel mensen ni Lees verder

14 Sep 2023 - Taiwan

Yehliu Geopark, een natuurlijk wonder in Taiwan

Taiwan staat bekend om zijn prachtige landschappen en rijke Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.