Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

16 Aug 2017 - Sri Lanka

Nathalie's favoriete excursies op Sri Lanka

Terug
Portret Nathalie de Leeuw
Nathalie de Leeuw

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Tijdens mijn studiereis naar Sri Lanka afgelopen november heb ik een aantal nieuwe excursies mogen testen. Natuurlijk gaat iedere Sri Lanka reiziger naar de beroemde leeuwenrots van Sigiriya, brengt een bezoek aan de oude Koningssteden en maakt een safari door één van de prachtige wildparken die Sri Lanka rijk is. VNC Asia Travel is daarnaast altijd op zoek naar leuke, bijzondere ervaringen die de reis extra uniek maken. Reizen is niet alleen de bekende bezienswaardigheden zien en in mooie hotels overnachten maar ook de lokale bevolking ontmoeten. Naar onze mening leer je zo echt een land kennen. En dat is precies de insteek van deze nieuw ontwikkelde excursies.

Galle met Shanjei
Eén van de leukste plaatsen om te bezoeken op Sri Lanka is het sfeervolle dorpje Galle met het Nederlandse fort uit de VOC-tijd. Galle is al eeuwenlang een havenstad; koning Salomon zou er al zijn kruiden en edelstenen hebben gehaald. De VOC veroverde Galle in de 17e eeuw op de Portugezen en bouwde in 1663 een groot fort. Binnen de uitgestrekte muren zijn nog diverse gebouwen uit die tijd te zien. Het fort staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een heerlijke plek om zelf rond te wandelen en te struinen maar samen met de gids Shanjei komt deze stad echt tot leven. Shanjei is hier opgegroeid en woont er al zijn hele leven. Hij spreekt niet alleen goed Engels maar hij weet ook alles over de geschiedenis van de stad, de interessante architectuur en kent werkelijk iedereen. Uiteraard begint Shanjei met de uitgebreide geschiedenis van de stad maar hij maakt er een interactief samenspel van waardoor ik constant geboeid blijf. Onderweg stoppen we voor een kokosnoot om de dorst te lessen, terwijl we aandachtig luisteren naar de verhalen van de gids. Ik ben twee maal eerder in Galle geweest maar door deze tour ben ik echt fan geworden van Galle. Naast deze wandelingen organiseert Shanjei ook avond wandelingen door Galle. De stad is dan mooi verlicht en vaak uitgestorven. Ook regelt hij diners bij lokale families thuis of een speurtocht door de stad voor kinderen. Ik kan niet wachten om terug te keren naar deze bijzondere plek.

Het oude Colombo fort en de marktwijk Pettah met Mark Forbes
Voor mijn ochtendwandeling door Colombo hebben ze een geweldige gids geregeld; Mark Forbes. Deze Singalese fotograaf heeft ook Iers en zelfs Nederlands bloed en kent Colombo op zijn duimpje. Het oude Colombo fort, waar ook ons hotel zich bevindt, is nog maar sinds 1,5 jaar toegankelijk. Mark Forbes vertelt ons vol passie, enthousiasme en met veel humor alles over de geschiedenis van deze buurt. Als fotograaf heeft hij verschillende gebouwen gefotografeerd tijdens het gehele renovatieproces waardoor hij echt elk hoekje en detail van de buurt kent. Tijdens de burgeroorlog was dit een gevaarlijke plek waar veel aanslagen werden gepleegd. Het is dan ook lange tijd afgesloten geweest voor de buitenwereld. De ontwikkeling gaat hier snel en we zijn benieuwd hoe het er over een paar jaar uit zal zien. Ik ben blij dat ik deze bijzondere plek in redelijk originele staat hebben mogen zien met een fantastische gids. Tijd voor een pauze. Mark neemt me mee naar de 4e verdieping van het Grand Oriental Hotel. Hier treffen we een bar met een magnifiek uitzicht over de haven. Een geweldige plek die (nog) niet in de reisgidsen te vinden is. De traditie is hier om een gin tonic te drinken. Het is pas 06.00 uur Nederlandse tijd maar ach, tradities moeten in ere gehouden worden toch? Wat licht in het hoofd stappen we in de tuk tuk richting de wijk Pettah. Een ritje per tuk tuk is voor elke Sri Lanka reiziger eigenlijk een must. Lekker crossen door het drukke verkeer, ik hou er van. Pettah is de drukste plek van Colombo en misschien wel van heel Sri Lanka. Hier wordt alles wat je maar kan bedenken verhandeld. Met mijn fotocamera om mijn nek ren ik door de smalle straatjes en probeer ik bij de gids te blijven wat me enorm veel moeite kost want ik wil ALLES EN IEDEREEN hier op de foto zetten. 

Curry maken bij Surangi thuis
Vlakbij de luchthaven van Colombo woont Surangi met haar familie. Voordat ik naar de luchthaven word gebracht maken we een stop bij haar prachtige huis om samen traditionele curries te maken. Surangi woont met haar gezin in een mooie, nette villa en haar man blijkt dokter te zijn. Ze hebben met hun 2 kinderen tevens een aantal jaren in Canada gewoond. Vol enthousiasme laat ze me de kruiden voor de curry zien en ik mag alles proeven. Veel kruiden en groenten die we gebruiken voor de curry komen uit haar eigen tuin. In uitstekend Engels legt ze uit hoe een curry gemaakt wordt. Op culinair vlak ontbreekt het me nog aan heel veel kennis en ik leer dan ook ontzettend veel. Dit ga ik thuis echt proberen! Ondertussen komt de rest van het gezin thuis en kunnen we aan tafel. De gastvrouw pakt een gitaar en begint te spelen en te zingen terwijl de rest ondertussen geniet van de verschillende curries. Een heerlijke en gezellige afsluiting van mijn bijzondere reis door Sri Lanka. 

Reisexpert

Ik werk al heel wat jaren bij VNC Asia Travel. Mijn passie is uiteraard reizen door Azië en ik krijg vooral een kick van mooie spots fotograferen, gek doen met de lokale bevolking en leuke excursies proberen. Ik vind het heerlijk om na een reis door Azië mijn persoonlijke ervaringen over te brengen aan klanten en ze enthousiast te maken voor een bestemming.

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

12 Jan 2017 - Sri Lanka

Jaffna, het onbekende noorden van Sri Lanka

Samen met mijn collega Claudia ben ik uitgenodigd om af te r Lees verder

09 Mei 2017 - Sri Lanka en Myanmar

Reizen met de trein door Sri Lanka en Myanmar

Reizen met de trein, het heeft iets romantisch en authentiek Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie