Sri Lanka reizen

Microkosmos van cultuur, natuur, zon en zee

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
  • Eén van de vele mooie stranden
  • De beroemde Sigiriya Rots
  • Paalvissers aan de west-kust

Ten oosten van de zuidpunt van India, ligt het eiland Sri Lanka te schitteren in de Indische Oceaan. De cultuur is sterk beïnvloed door het boeddhisme en je ziet er, tijdens je rondreis Sri Lanka, prachtige tempels. Naast cultuur heeft het veelzijdige Sri Lanka ook fraaie natuurgebieden en stranden. Lees verder...

Onze Sri Lanka reizen zijn verrassend veelzijdig. De diversiteit aan bezienswaardigheden maakt het eiland zeer geschikt voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers. Prachtige tempels, wilde olifanten en luipaarden en verschillende nationale parken, het is er allemaal. Ook staat Sri Lanka bekend als wellness-paradijs. De oud-Indiase gezondheidsleer Ayurveda is overal aanwezig. Niet te missen tijdens je Sri Lanka-vakantie is het beleven van een van de mooiste treinreizen ter wereld. In een rustig tempo geniet je onder andere van het uitzicht op de vele theeplantages. Of stap halverwege uit de trein en klim naar de top van Adam's Peak, een bijzondere ervaring!

Sri Lanka heeft ook een link met Nederland. De VOC was van 1602 tot 1796 aanwezig op het eiland, beheerste de kusten in het zuiden en drukte een groot stempel op de handel. De sporen hiervan kom je zeker tegen tijdens een rondreis Sri Lanka.

Onze Sri Lanka-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis Sri Lanka en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Heb je interesse in een internationale groepsreis Sri Lanka? Ook dit regelen de reisexperts van VNC Asia Travel graag voor je.

VNC Asia Travel
Wil je zelf je Sri Lanka-vakantie samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor Sri Lanka-reizen. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben Sri Lanka bezocht en kunnen je van alle benodigde informatie voorzien zodat je optimaal geniet van je reis naar Sri Lanka!

Beste reistijd en klimaat
Sri Lanka heeft een tropisch klimaat en kan het hele jaar door bereisd worden. De temperatuur in de kustgebieden ligt gemiddeld rond de 27°C en er waait meestal een verfrissende zeewind. In de bergen is het koeler en kan de temperatuur dalen tot 16°C.

Je dient altijd rekening te houden met een tropische regenbui. Deze buien worden meestal snel afgewisseld met stralend weer. Sri Lanka heeft twee regenseizoenen; de Yala en Maha. De Yala zorgt voor regen in het zuidwesten van mei t/m augustus. De Maha is van oktober t/m januari in het noordoosten. De regenbuien zijn kort en hevig en vallen meestal in de middag. Daarna is alles weer opgefrist. Het beste reisseizoen loopt van december t/m maart wanneer je zowel de binnenlanden als de zuid- en westkust bezoekt.

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Galle is een historische havenstad in het zuiden van Sri Lanka, 115 km van Colombo. Totdat Colombo zijn haven ontwikkelde was Galle eeuwenlang de belangrijkste haven van het land. De belangrijkste reden voor een bezoek is echter de Nederlandse koloniale erfenis die hier zo nadrukkelijk te zien is. Het was in Galle waar de Portugezen in 1505 landden en een handelspost stichtten. In 1589 bouwden de Portugezen er een klein fort. Zij werden verdreven door de VOC en in 1663 bouwden de Nederlanders hier een groot fort, een bastion dat 36 hectare beslaat. Vanuit Galle beheerste de VOC de maritieme handel in de 17e en 18e eeuw. Het grote fort heeft metersdikke muren met een imposante poort uit 1669. Je kunt er een mooie wandeling maken over de muren.

Door de kerken, huizen een andere gebouwen die bewaard zijn gebleven heeft Galle nog altijd een sterk Nederlandse sfeer en dat proef je als je rondwandelt in het fort. Veel straatnamen zijn nog herkenbaar Nederlands. Het Hoofdkwartier van de VOC is nu het Royal Dutch House Hotel.

Sigiriya
De ‘Leeuwenrots’, het spectaculaire rots fort van Sigiriya met zijn prachtige muurschilderingen is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sri Lanka en natuurlijk UNESCO Werelderfgoed. In het jaar 477 n.Chr. bouwde koning Kasyapa zijn paleis bovenop deze 360 m hoge rots. Hij had zichzelf tot koning verklaard, en waande zich er veilig beschermd tegen de toorn van zijn halfbroer, kroonprins Moggallana. Toen de invasie eindelijk kwam in 491 reed Kasyapa zijn broer op zijn olifant tegemoet, maar raakte in een moeras verdwaald. Het fort werd in latere eeuwen een klooster. In de 16e-17e eeuw behoorde het tot het rijk Kandy.

Yala Nationaal Park
Het ruim 98.000 hectare grote Yala National Park ligt in het zuidoosten van Sri Lanka. Sommige delen van het park zijn strikt reservaat en niet toegankelijk. In het park leven onder andere wilde olifanten, luipaarden, wilde buffels, wilde zwijnen, herten, apen, stekelvarkens en jakhalzen. Ook zijn er meer dan 150 verschillende soorten vogels waargenomen.

Het westelijk deel is het meest toegankelijk voor bezoekers. Door dit gebied met zijn struikachtige jungle, rotsen, tanks en (zoet en zout water) lagunes kun je een jeep safari maken. In dit deel zijn enkele tientallen luipaarden geteld, dus je hebt een kans er een te zien. Die kans is het grootst in de periode februari-juli, als het water laag is. De meest bekende dieren van Yala zijn de olifanten, ook voor hen is februari-juli de beste tijd.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Sri Lanka blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Sri Lanka
Claudia Tanamal Reisexpert

Wat ik zo fijn vindt aan Sri Lanka is dat het eiland alles te bieden heeft en de afstanden kort zijn. Tempels, tropische stranden, groene bergen, wildparken en een interessante cultuur. Sri Lanka heeft alles!

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Luipaarden spotten
Impression
Employee
Luxe kamperen
Impression

Afbeeldingen (1/10)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met VNC Asia Travel of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat klaar. Wél verzoeken wij je om je vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure VNC

Vraag onze gratis brochure aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.