Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Sri Lanka

Ten oosten van de zuidpunt van India ligt Sri Lanka te schitteren in de Indische Oceaan. De cultuur is sterk beïnvloed door het boeddhisme en je ziet tijdens je rondreis Sri Lanka prachtige tempels en de meest mooie stranden.

Onze Sri Lanka reizen zijn verrassend veelzijdig. De diversiteit aan bezienswaardigheden maakt het eiland zeer geschikt voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers. Prachtige tempels, wilde olifanten en luipaarden en verschillende nationale parken, het is er allemaal. Ook staat Sri Lanka bekend als wellness-paradijs. De oud-Indiase gezondheidsleer Ayurveda is overal aanwezig. Niet te missen tijdens je Sri Lanka-vakantie is het beleven van een van de mooiste treinreizen ter wereld. In een rustig tempo geniet je onder andere van het uitzicht op de vele theeplantages. Of stap halverwege uit de trein en klim naar de top van Adam's Peak, een bijzondere ervaring!

Sri Lanka heeft ook een link met Nederland. De VOC was van 1602 tot 1796 aanwezig op het eiland, beheerste de kusten in het zuiden en drukte een groot stempel op de handel. De sporen hiervan kom je zeker tegen tijdens een rondreis Sri Lanka.

Onze Sri Lanka-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis Sri Lanka en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Heb je interesse in een internationale groepsreis Sri Lanka? Ook dit regelen de reisexperts van VNC Asia Travel graag voor je.

VNC Asia Travel
Wil je zelf je Sri Lanka-vakantie samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor Sri Lanka-reizen. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben Sri Lanka bezocht en kunnen je van alle benodigde informatie voorzien zodat je optimaal geniet van je reis naar Sri Lanka!

Beste reistijd en klimaat
Sri Lanka heeft een tropisch klimaat en kan het hele jaar door bereisd worden. De temperatuur in de kustgebieden ligt gemiddeld rond de 27°C en er waait meestal een verfrissende zeewind. In de bergen is het koeler en kan de temperatuur dalen tot 16°C.

Je dient altijd rekening te houden met een tropische regenbui. Deze buien worden meestal snel afgewisseld met stralend weer. Sri Lanka heeft twee regenseizoenen; de Yala en Maha. De Yala zorgt voor regen in het zuidwesten van mei t/m augustus. De Maha is van oktober t/m januari in het noordoosten. De regenbuien zijn kort en hevig en vallen meestal in de middag. Daarna is alles weer opgefrist. Het beste reisseizoen loopt van december t/m maart wanneer je zowel de binnenlanden als de zuid- en westkust bezoekt.

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Galle is een historische havenstad in het zuiden van Sri Lanka, 115 km van Colombo. Totdat Colombo zijn haven ontwikkelde was Galle eeuwenlang de belangrijkste haven van het land. De belangrijkste reden voor een bezoek is echter de Nederlandse koloniale erfenis die hier zo nadrukkelijk te zien is. Het was in Galle waar de Portugezen in 1505 landden en een handelspost stichtten. In 1589 bouwden de Portugezen er een klein fort. Zij werden verdreven door de VOC en in 1663 bouwden de Nederlanders hier een groot fort, een bastion dat 36 hectare beslaat. Vanuit Galle beheerste de VOC de maritieme handel in de 17e en 18e eeuw. Het grote fort heeft metersdikke muren met een imposante poort uit 1669. Je kunt er een mooie wandeling maken over de muren.

Door de kerken, huizen een andere gebouwen die bewaard zijn gebleven heeft Galle nog altijd een sterk Nederlandse sfeer en dat proef je als je rondwandelt in het fort. Veel straatnamen zijn nog herkenbaar Nederlands. Het Hoofdkwartier van de VOC is nu het Royal Dutch House Hotel.

Sigiriya
De ‘Leeuwenrots’, het spectaculaire rots fort van Sigiriya met zijn prachtige muurschilderingen is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sri Lanka en natuurlijk UNESCO Werelderfgoed. In het jaar 477 n.Chr. bouwde koning Kasyapa zijn paleis bovenop deze 360 m hoge rots. Hij had zichzelf tot koning verklaard, en waande zich er veilig beschermd tegen de toorn van zijn halfbroer, kroonprins Moggallana. Toen de invasie eindelijk kwam in 491 reed Kasyapa zijn broer op zijn olifant tegemoet, maar raakte in een moeras verdwaald. Het fort werd in latere eeuwen een klooster. In de 16e-17e eeuw behoorde het tot het rijk Kandy.

Yala Nationaal Park
Het ruim 98.000 hectare grote Yala National Park ligt in het zuidoosten van Sri Lanka. Sommige delen van het park zijn strikt reservaat en niet toegankelijk. In het park leven onder andere wilde olifanten, luipaarden, wilde buffels, wilde zwijnen, herten, apen, stekelvarkens en jakhalzen. Ook zijn er meer dan 150 verschillende soorten vogels waargenomen.

Het westelijk deel is het meest toegankelijk voor bezoekers. Door dit gebied met zijn struikachtige jungle, rotsen, tanks en (zoet en zout water) lagunes kun je een jeep safari maken. In dit deel zijn enkele tientallen luipaarden geteld, dus je hebt een kans er een te zien. Die kans is het grootst in de periode februari-juli, als het water laag is. De meest bekende dieren van Yala zijn de olifanten, ook voor hen is februari-juli de beste tijd.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Sri Lanka blog!

Onze voorbeeldreizen in Sri Lanka

We hebben 6 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct boeken of liever maatwerk?

Nathalie de Leeuw

Reisexpert

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
  • VNC review
    Review van 19-08-2017
    "Hele mooie reis, fijn ook dat je elke keer twee nachten in hotel slaapt. veel afwisseling in activiteiten! Leuke hotels! In nuwara eliya , ferncliff erg leuk, elke nacht een kruik in bed😀"
Colombo straatbeeld
Een treinreis door de bergen is een aanrader!
Galle Road in Colombo
Paalvissers
De vuurtoren van Galle
Verlaten stranden
Pollonaruwa

Dingen

die je gedaan moet hebben

15 Apr 2019 - Sri Lanka

8 bijzondere plekken in Sri Lanka waar je geslapen moet hebben

Tijdens het boeken van je reis denk je vooral aan wat je all... Lees verder

02 Mei 2018 - Sri Lanka

Op safari in Sri Lanka

Met veel plezier reis ik ieder jaar minstens éé... Lees verder

04 Jan 2018 - Sri Lanka

Stopover in “Simcity” Dubai

Na mijn rondreis door Sri Lanka besluit ik op advies van col... Lees verder

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken.

En is er ineens code oranje op je bestemming? Dan mag je binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren. Fijne gedachte, toch?

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer