Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Nepal

Himalaya hooggebergte en eeuwenoude tempels

Terug

Kenmerkend voor Nepal zijn de statige pieken van het imposante Himalaya gebergte. Oog in oog staan met de machtige Mount Everest is dan ook onbeschrijflijk. Maar reizen naar Nepal omvatten ook het ervaren van eeuwenoude culturele tradities, ontdekken van de veelzijdige natuur en genieten van de gastvrijheid.

Nepal, officieel de Federale Democratische Republiek Nepal, ligt in de Himalaya tussen India in het zuiden en China (Tibet) in het noorden. Een groot gedeelte van Nepal is zeer bergachtig. Van de tien hoogste bergen in de wereld liggen er acht in Nepal. De hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, ligt op de grens met China (Tibet). In het zuiden van het land langs de grens met India zijn lager gelegen gebieden. Slechts 20% van de oppervlakte is geschikt voor de landbouw. Van het zuiden naar het noorden kent Nepal drie zones, het laagland (Terai-regio) in het zuiden, heuvels en lage bergen in het centrum, en de Himalaya in het noorden. Nepal heeft een klimaat dat uiteenloopt van subtropisch op de vlaktes in het zuiden tot een grillig bergklimaat in het noorden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer