Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Nepal

Klimaat

Terug

Ga je naar Nepal reizen? Dan is het goed om je van tevoren in te lezen over het klimaat. Nepal heeft een klimaat dat uiteenloopt van subtropisch op de vlaktes in het zuiden tot een grillig bergklimaat in het noorden. Van half mei tot half september is de moessontijd.

De gemiddelde zomertemperatuur in Kathmandu en de omringende vallei ligt overdag op 30°C, de wintertemperatuur op 18°C. 's Nachts daalt de temperatuur in de zomer tot 20°C en in de winter tot het vriespunt. Pokhara is in het algemeen warmer en in de zomer bovendien natter dan Kathmandu. De meeste regen valt in juni, juli en augustus.

Oktober - februari is de beste tijd om te reizen. Het begin van het droge seizoen gaat gepaard met een aangename temperatuur, een onbewolkte hemel, schitterende vergezichten en een rijke flora en fauna. Van februari tot april, het einde van het droge seizoen, is ook een goede reisperiode. Het uitzicht is niet zo mooi als in november - februari vanwege de mist, maar de temperatuur is aangenaam en veel bloemen staan in bloei. In december en januari is het in Kathmandu en Pokhara ook prima vertoeven, maar vooral 's avonds en in het hooggebergte kan het in deze maanden behoorlijk koud worden. Mei en juni zijn te heet en te mistig om comfortabel te reizen en van juni tot september heerst de moessonperiode met glibberige wegen, veel mist en nattigheid als gevolg.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer