Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 19 Dagen

Japan Minshuku tour

Terug Bekijk samenvatting

Deze rondreis Japan geeft je een kijkje in de Japanse manier van leven en wonen. Je overnacht in verschillende typisch Japanse pensions, de minshuku’s. Je kamer heeft schuifdeuren en een tatami-vloer en je slaapt op een futon (matras) die ’s avonds wordt uitgerold. Je reist door het land per trein en bezoekt allerlei hoogtepunten onderweg. 

Dag 1

Accommodatie: Hakata Green Hotel no. 1 - standaard kamer (LG)

Aankomst in Fukuoka

De rondreis Japan start bij aankomst in Fukuoka. Je gaat op eigen gelegenheid naar het hotel. Fukuoka is een moderne stad met hypermoderne architectuur en winkelcentra waar mensen graag komen shoppen, zoals in de wijk Tenjin met zijn ondergrondse winkelcentrum, of in Canal City langs de Nakagawa rivier. 's Avonds kun je buiten heerlijke noodlesoep of gebakken bami eten aan een van de vele eetstalletjes in de uitgaanswijk Nakasu.

Dag 2

Accommodatie: Monterey Hotel - standaard kamer (LG)

Per trein van Fukuoka naar Nagasaki en Dejima

Vanaf vandaag maak je gebruik van de 14-daagse Japan Rail Pass. In circa 2 uur reis je per trein van Fukuoka naar Nagasaki. Aanrader in Nagasaki is een bezoek aan het eilandje Dejima, een historische en deels herbouwde Nederlandse VOC-vestiging. Gedurende 400 jaar hield de VOC hier stand, en was Dejima het venster van Japan op het westen.

Dag 3

Accommodatie: Monterey Hotel - standaard kamer (LG)

Wandelen en een terrasje pakken in Nagasaki

Neem een kijkje in het hypermoderne historisch museum en ga lunchen op een van de terrasjes aan de boulevard. Of maak een wandeling naar het hooggelegen Glover Park voor een mooi uitzicht over de stad. Loop van hieruit geleidelijk door smalle steegjes terug richting het centrum. Lekker eten kun je in Chinatown.

Dag 4

Accommodatie: Nogami Honkan - Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Per trein naar de heetwaterbaden in Beppu

Vanuit Nagasaki reis je in circa 4 uur per trein naar Beppu. Wij reserveren in Beppu een kamer in een traditionele herberg. Je overnacht in Japanse stijl, op een futon (matrasje) dat je voor het slapen gaan uitrolt op een vloer van tatamimatten. Beppu is dé stad van de heetwaterbaden. Het is een populair Japans kuuroord met meer dan 3000 warmwaterbronnen en zwavelbaden waaraan geneeskrachtige eigenschappen worden toegeschreven. Enkelen zijn te heet om in te baden en worden 'Hells' genoemd. Bijzonder om te zien!

Dag 5

Accommodatie: Nogami Honkan - Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Ontspannen in het hete vulkanische zand in Beppu

Je kunt ontspannen in een van de badhuizen en je laten ingraven in het hete zwarte vulkanische zand. Je kunt ook een passe-partout kopen voor een bezoek aan de verschillende heetwaterbronnen, Jigoku genoemd. De letterlijke vertaling van Jigoku is "hel". Elke Jigoku is verschillend en heeft zijn eigen vorm, kleur en geur. Deze bronnen zijn te heet om in te baden, maar uniek om te zien. 

Dag 6

Accommodatie: Hiroshima Royal Park Riverside Hotel - standaard kamer (LG)

Het Peace Memorial Park in Hiroshima

Vandaag reis je per trein in ruim 2 uur van Beppu naar Hiroshima. Iedereen is bekend met de tragische geschiedenis van Hiroshima. De atoombom die op 6 augustus 1945 de stad verwoestte markeerde het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers zijn het Peace Memorial Park en het bijbehorende A-bom museum opgericht.

Dag 7

Accommodatie: Hiroshima Royal Park Riverside Hotel - standaard kamer (LG)

Maak een uitstapje per boot naar het tempeleiland Miyajima

Breng vanuit Hiroshima een bezoek aan het eiland Miyajima. Je vindt er de beroemde Utsukushima Schrijn met de Tori (toegangspoort) die bij vloed in zee lijkt te drijven. Het autoloze eiland is goed te voet te verkennen en er zijn volop restaurantjes waar verse oesters aangeboden worden. Voor het vervoer per boot naar Miyajima kun je gebruik maken van de Japan Rail Pass, dit geldt alleen voor de JR boot.

Dag 8

Accommodatie: Matsubaya Ryokan - Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Met de Shinkansen hogesnelheidstrein van Hiroshima naar Kyoto

Per Shinkansen hogesnelheidstrein reis je in minder dan 2 uur naar Kyoto. Je verblijft in een Japans pension in een kamer met schuifdeuren en tatamimatten. Kyoto is het culturele hart van Japan, een absolute must voor elke Japan-reiziger. Verspreid over de stad vormen de tempels en tuinen oases van rust. Kyoto heeft goed openbaar vervoer, maar je kunt ook een fiets huren.

Matsubaya ryokan beschikt niet over 3-persoonskamers. Bij 3 personen wordt de accommodatie aangepast naar het Kyoto Karasuma Hotel.

Dag 9

Accommodatie: Matsubaya Ryokan - Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Kyoto, stad van de mooiste Zen-tuinen

Je kunt een bezoek brengen aan de Kinkakuji Tempel (het Gouden Paviljoen) en de Zen-tuin van de Ryoanji Tempel. Of loop via het ‘Filosofenpad' van de Zilveren Tempel naar het centrum van de stad. Verken de steegjes rond de Kiyomizu Tempel en ga Japanse poffertjes (met octopus) eten aan een van de stalletjes in het park. In de avonduren bruist de uitgaanswijk Gion.

Dag 10

Accommodatie: Matsubaya Ryokan - Japanse kamer met eigen badkamer (LG)

Kyoto, of een dagtocht naar de kolossale Todaiji Tempel in Nara

Gebruikmakend van de Japan Rail Pass kun je vanuit Kyoto een leuke dagtocht maken naar Nara. Nara was in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan en wordt daarom beschouwd als de bakermat van de Japanse cultuur. Wandel door het bosachtige gebied van de Kasuga Schrijn naar de kolossale Todaiji Tempel, de grootste houten tempel van Azië.

Dag 11

Accommodatie: Minshuku Iwatakan - Japanse kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen (LG)

Per trein naar Takayama in de Japanse Alpen

Per trein reis je van Kyoto naar Takayama. Deze reis duurt ruim 3 uur. Takayama is een stadje in de Japanse Alpen en staat bekend als ‘Klein Kyoto'. Het heeft zijn authentieke karakter weten te bewaren. Je verblijft er in een traditioneel Japans ingerichte kamer in een familiepension, een minshuku. Er is een gemeenschappelijke badruimte. Na een warm kruikje sake slaap je heerlijk op de futon (matras) die op de tatami-vloer is uitgerold.

Dag 12

Accommodatie: Minshuku Iwatakan - Japanse kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen (LG)

Ga wandelen of fietsen in Takayama

De nauwe straten, traditionele houten koopmanshuizen en winkeltjes van Takayama kun je het beste te voet of per fiets verkennen. De stad staat bekend om haar lokale handwerk, vooral lakwerk en houtsnijwerk. Takayama is het culturele en handelscentrum van de Japanse Alpen. Elke ochtend is er een markt waar boeren uit de wijde omgeving hun bloemen, groenten en etenswaren te koop aanbieden. In het plaatselijke openluchtmuseum zijn traditionele boerderijen uit de omgeving te zien.

Dag 13

Accommodatie: Alpico Plaza Hotel - standaard kamer (LG)

Dwars door de Japanse Alpen naar Matsumoto

Je reist van Takayama per bus over hoge bergwegen naar Matsumoto, waar je verblijft in een centraal gelegen hotel.

Dag 14

Accommodatie: Alpico Plaza Hotel - standaard kamer (LG)

Het zwarte samoerai-kasteel van Matsumoto

Vandaag kun je Matsumoto gaan verkennen. Hoogtepunt is het fraaie zwarte 'Kraaienkasteel' midden in Matsumoto, één van de mooiste en meest authentieke samoerai-kastelen van Japan. Wandel ook eens door de wijk Makamachi, met zijn galeries, café's en restaurants. Per bus kun je naar het hooggelegen Utsukushigahara Plateau, waar een grote moderne beeldentuin te vinden is en je prachtig uitzicht hebt over de Japanse Alpen.

Dag 15

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Per trein van Matsumoto naar metropool Tokyo

Het is circa 3 uur per trein van Matsumoto naar de Japanse hoofdstad Tokyo. De metropool Tokyo heeft meerdere centra, met elk een eigen karakter en sfeer: Harajuku en Shibuya, het shoppingwalhalla voor elke tiener, het luxe winkeldistrict Ginza met de uitbundige neonverlichting in de avond, de elektronicawijk Akihabara die ook bekend is om haar "maiden café's" en de excentrieke uitgaanswijk Kabuki-cho.

Dag 16

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Tokyo, of dagtocht naar de shoguns in Nikko

Vandaag kun je, op eigen gelegenheid, een dagtocht naar Nikko maken. Nikko ligt 150 km van Tokyo. Hier vind je de praalgraven van de beroemdste shoguns en de Toshogu Shrine, het mausoleum van de eerste shogun. Deze behoren tot de mooiste gebouwen van Japan.

Dag 17

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Verken Tokyo, stad van sushi, Kabuki en Omotesando

Leuk is een bezoek aan Ginza, de chique winkelwijk van Tokyo. Hier vind je ook het Kabuki Theater (op verzoek kunnen wij tickets voor je aanvragen). In de middag kun je naar de Meiji schrijn, gewijd aan keizer Meiji en een wandeling maken over de Omotesando, de PC Hooftstraat van Japan.

Dag 18

Accommodatie: Shiba Park Hotel - standaard kamer (LG)

Omhoog in de Tokyo Sky Tree en naar de Senso-ji Tempel

Bezoek de wijk Asakusa, met middenin de oude Senso-ji Tempel, ook wel de Asakusa Kannon Tempel genoemd, de oudste en meest populaire tempel van Tokyo. Iets verderop ligt de ultra moderne Tokyo Sky Tree, het hoogste gebouw van Tokyo. Vanaf de Sky Tree heb je een fantastisch uitzicht over Tokyo, en bij helder weer zelfs op Mount Fuji.

Dag 19

Vertrek uit Tokyo

Op de dag van vertrek ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Tokyo. Hier eindigt je vakantie Japan. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.