Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 13 Dagen

De Japanse Alpen per trein en bus

Terug Bekijk samenvatting

Genieten van de rust en ruimte in de Japanse natuur. Wandelen door uniek alpengebied en ervaar een traditionele overnachting. 

Dag 1

Accommodatie: Shiba Park Hotel - westerse kamer (LG)

Aankomst in Tokyo

Aankomst in Tokyo per vlucht. Per airport shuttle bus word je naar het hotel gebracht. Na de incheck kun je zelf op verkenning gaan. Tokyo is een dynamische metropool met 35 miljoen inwoners, en bestaat uit verschillende centra die met elkaar verbonden zijn door een uiterst efficiënte ringlijn per trein. Daarnaast kun je ook gebruik maken van het metrostelsel.

Dag 2

Accommodatie: Shiba Park Hotel - westerse kamer (LG)

Omhoog in de Tokyo Sky Tree en shoppen in hip Shibuya

Bezoek ook de wijk Asakusa, met middenin de oude Senso-ji Tempel, ook wel de Asakusa Kannon Tempel genoemd. Iets verderop ligt de ultra moderne Tokyo Sky Tree, het hoogste gebouw van Tokyo. Vanaf de Sky Tree heb je een fantastisch uitzicht over Tokyo. Wanneer je in Tokyo souvenirs wilt kopen is de chique winkelstraat Omotesando een optie. Betaalbaarder is het nabijgelegen en hippe Shibuya waar voor elke beurs wel iets te vinden is.

Dag 3

Accommodatie: Minshuku Chaya - Japanse kamer met gedeeld sanitair (HP)

Per trein en bus naar Magome aan de Nakasendo

Per trein reis je van Tokyo naar Nagiso. Per bus reis je van station Nagiso naar het dorp Magome (ter plaatse kopen), waar je verblijft in een traditionele minshuku. Magome ligt langs de oude Nakasendo, de "Bergweg", die in de feodale tijd Kyo (Kyoto) verbond met Edo (Tokyo). Magome is sinds 1968 zorgvuldig gerestaureerd en werd verklaard tot een beschermd monument. Magome is van alle poststations zo uniek omdat het de geschiedenis vrijwel ongeschonden heeft doorstaan.

Je dineert en overnacht in een echte Japanse minshuku, een traditioneel familiepension, waar bijzondere lokale specialiteiten worden geserveerd.

Dag 4

Accommodatie: Alpico Plaza Hotel - standaard kamer (LG)

Wandelen over de oude postroute en per trein naar Matsumoto

De postroute Nakasendo verbond in de feodale tijd Kyo (Kyoto) met Edo (Tokyo). Het poststation Tsumago is uniek omdat het dorp de geschiedenis vrijwel ongeschonden heeft doorstaan. Vanuit Tsumago kun je een leuke wandeling maken langs de Nakasendo-route naar Magome, door bamboebossen en langs akkers in de Kiso Vallei (8 km, ca.3 uur wandelen). Het advies is om de wandeling vanuit Magome naar Tsumago te lopen. Er rijden bussen naar Magome. Terug in Tsumago kun je je bagage ophalen bij je accommodatie en per trein naar Matsumoto reizen (ca. 1 uur).

Dag 5

Accommodatie: Alpico Plaza Hotel - standaard kamer (LG)

Het zwarte samoerai-kasteel van Matsumoto

Hoogtepunt is het fraaie zwarte 'Kraaienkasteel' midden in Matsumoto, één van de mooiste en meest authentieke samoerai-kastelen van Japan. Wandel ook eens door de wijk Makamachi, met zijn galeries, café's en restaurants. Of bezoek de moderne beeldentuin in het hooggelegen Utsukushigahara. Mocht je nieuwsgierig zijn hoe wasabi wordt verwerkt dan is een bezoek aan een nabijgelegen Wasabi Farm de moeite waard.

Dag 6

Accommodatie: Berghut Myojinkan - Japanse kamer met gedeeld sanitair (HP)

Per bus naar de afgelegen vallei van Kamikochi

Per bus reis je verder de Alpen in. In circa 3 uur arriveer je in Kamikochi, waar je verblijft in een traditionele berghut en slaapt op een futon (matras) die op de tatami-vloer is uitgerold. Kamikochi is een afgelegen bergvallei in de Japanse Alpen. Vanuit de stopplaats van de bus neem je een taxi of wandel je (flinke tocht) naar je accommodatie (ca. 40 minuten). In de omgeving van Kamikochi kun je prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld naar het Taisho Meer met zijn verdronken bomen, of naar de Kappa Brug, een van dé gezichten van de Kamikochi Vallei.

Dag 7

Accommodatie: Minshuku Iwatakan - Japanse kamer met gedeeld sanitair (LG)

Dwars door de Japanse Alpen naar Takayama

Je reist per bus, met een overstap in Hirayu Onsen, van Kamikochi over hoge bergwegen naar Takayama. Je verblijft er in een traditioneel Japans ingerichte kamer in een familiepension, een minshuku. Er is een gemeenschappelijke badruimte. Na een warm kruikje sake slaap je heerlijk op de futon (matras) die op de tatami-vloer is uitgerold.

Dag 8

Accommodatie: Minshuku Iwatakan - Japanse kamer met gedeeld sanitair (LG)

Ga wandelen of fietsen in Takayama

De nauwe straten, traditionele houten koopmanshuizen en winkeltjes van Takayama kun je het beste te voet of per fiets verkennen. De stad staat bekend om haar lokale handwerk, vooral lakwerk en houtsnijwerk. Takayama is het culturele en handelscentrum van de Japanse Alpen. Elke ochtend is er een markt waar boeren uit de wijde omgeving hun bloemen en groenten te koop aanbieden. In het plaatselijke openluchtmuseum zijn traditionele boerderijen uit de omgeving te zien.

Dag 9

Accommodatie: Minshuku Yokichi - Japanse kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen (HP)

Per bus naar Shirakawago in het hart van de Japanse Alpen

Per bus bereik je het traditionele boerendorpje Shirakawago (ook bekend als Ogimachi), in een afgelegen vallei midden in de Japanse Alpen. Het was lange tijd van de buitenwereld afgesloten en ontwikkelde een unieke bouwstijl: grote houten boerderijen, met dikke rieten daken die er uitzien als handen in gebedspositie (gassho-zukuri). Er staan in Shirakawago nog 59 goed geconserveerde boerderijen. In de Minshuku waar je verblijft, is een diner met lokale specialiteiten uit de Japanse Alpen inbegrepen.

Dag 10

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

De bergen uit, via de landschapstuin in Kanazawa naar Kyoto

Met de Nohi Expressbus reis je in vijf kwartier van Shirakawago naar Kanazawa. Kanazawa is een oude stad met geishawoningen, een samoeraiwijk en mooie tuinen. Je kunt de middag gebruiken om de Geishawijk, de Kenrokuen Tuin of het 21st Century Museum te bezoeken, voordat je per trein naar Kyoto reist (ca. 2 uur).

Dag 11

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

Verken de culturele hoofdstad Kyoto, stad van tempels en Zen-tuinen

Kyoto is het culturele en historische hart van Japan, en een absolute must voor elke Japan-reiziger. Niet alleen was in Kyoto bijna duizend jaar de keizerlijke macht gevestigd, ook vele boeddhistische sektes vonden er hun thuis. Het hedendaagse Kyoto is een moderne miljoenenstad, maar verspreid over de stad en langs de buitenrand vormen de eeuwenoude tempels oases van rust en klassieke schoonheid.

Dag 12

Accommodatie: Karasuma Kyoto Hotel - standaard kamer (LG)

Kyoto, of een dagtocht naar de kolossale Todaiji Tempel in Nara

Je kunt, op eigen gelegenheid, vanuit Kyoto een dagtocht maken naar Nara, in de periode 710-784 de eerste permanente hoofdstad van Japan. Tijdens de Nara-periode beleefde Japan de introductie van het boeddhisme met de daaruit voortvloeiende, verrijkende invloeden op de kunst en de cultuur. Wandel er door het bosachtige gebied van de Kasuga schrijn naar de kolossale Todaiji Tempel.

Dag 13

Vertrek uit Kyoto

Vandaag eindigt de Japan reis in Kyoto. Je kunt, op eigen gelegenheid, per trein van Kyoto naar de nabijgelegen Kansai Airport bij Osaka reizen voor vertrek, of doorreizen naar een andere bestemming in Japan.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.