Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 19 Dagen

Dwars door China

Terug Bekijk samenvatting

Fietsen over de stadsmuren van Xi'an, zelf dumplings maken en op een bamboevlot de rivier af, het kan allemaal tijdens deze topreis naar de mooiste plekken in China.

Dag 1

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Beijing

Deze rondreis China begint in Beijing. Bij aankomst op de luchthaven van Beijing word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht invullen. Een riksja tour maken door de Hutongs, dinosaurussen bewonderen in het National History Museum of bijkomen van de vlucht in een van de vele parken. Je eerste avond in Beijing kan heerlijk afgesloten worden met een Hotpot maaltijd, lekker je eigen eten aan tafel klaarmaken en genieten van het begin van je vakantie in China.

Dag 2

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Bewonder het Tian'anmen Plein en ga waterfietsen in Beihai Park

Vandaag kun je de dag naar eigen inzicht invullen. Het is mogelijk een optionele excursie bij te boeken naar diverse hoogtepunten in Beijing. Ervaar hoe groot het immense Tian’amen plein werkelijk is, ga de Verboden Stad bekijken en probeer of de fluistermuur in de Tempel van de Hemel echt werkt. Dit culturele uitstapje is prima te combineren met een bezoek aan het nabijgelegen Beihai Park, waar je op het meer kunt gaan waterfietsen. Vanavond misschien met zijn allen naar een mooie acrobatenshow?

Dag 3

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Maak zelf een uitstapje naar de Chinese Muur

Ook vandaag kun je op eigen houtje Beijing verder verkennen of kiezen voor een optionele excursie. Maak bijvoorbeeld een trip naar de Chinese Muur bij Mutianyu. Op deze plek kun je dit wereldwonder bereiken met een kabelbaan, en weer naar beneden rodelen, een geweldige belevenis. Deze tour kan gecombineerd worden met een bezoek aan de Ming-graven of het Zomerpaleis. Of maak met het gezin een fietstocht met Nederlandssprekende gids langs monumentale keizerlijke gebouwen en door intieme hutong-straatjes, een leuke en leerzame manier om het traditionele Chinese leven te leren kennen. Deze mooie dag kan eventueel afgesloten worden met een spectaculaire Legend of Kungfu show.

Dag 4

Accommodatie: Dejuyuan Guesthouse - standaard kamer (LO)

Per sneltrein naar het ommuurde stadje Pingyao

Vandaag ga je Beijing verlaten en stap je op de sneltrein die je in circa 4 1/2 uur naar het stadje Pingyao brengt. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag kun je dit historische plaatsje rustig op eigen gelegenheid verkennen. Beklim de omwalling van de stad en duik de rustige zijstraatjes van Pingyao in. Je krijgt er een goed beeld van het oude China.

Dag 5

Accommodatie: Bell Tower Hotel - standaard kamer (LO)

Geniet van exotisch eten in de gezellige Moslim wijk van Xi'an

De ochtend heb je nog vrij in dit mooie plaatsje. In de middag vertrek je per sneltrein naar het bekende Xi’an. Na aankomst is de rest van de middag en avond naar eigen inzicht in te vullen. Slenter door de Moslimwijk met haar vele souvenir winkeltjes en geniet van het exotische eten dat in de vele eetstalletjes wordt aangeboden. Elke avond is er bij de Grote Wilde Gans Pagode een watershow met muziek en lichteffecten. Een mooie plaats om je eerste dag in deze eeuwenoude stad af te sluiten.

Dag 6

Accommodatie: Bell Tower Hotel - standaard kamer (LO)

Ga fietsen op de stadsmuur van Xi'an

Xi’an is vooral bekend om het wereldberoemde Terracottaleger, waar je een optionele excursie naartoe kunt boeken. De duizenden soldaten, paarden en wagens en hun geschiedenis zijn fascinerend voor jong en oud. Je kunt in Xi’an zelfs een workshop boeken om je een eigen mini terracotta soldaat te maken. Je kunt er ook voor kiezen om de prachtige en complete stadsmuur van Xi’an op de fiets te ontdekken. Eventueel zijn er ook tandems beschikbaar! Of toch liever naar het Tang Paradise, een bijzonder pretpark, geheel in de sfeer van het Tang-tijdperk. Er is ongelofelijk veel te doen in deze  historische stad.

Dag 7

Accommodatie: Chanwu Hotel - standaard kamer (LO)

Bewonder de boeddhistische grottempels van Luoyang Longmen

Vanochtend word je opgehaald en naar het station gebracht voor de treinreis naar Luoyang Longmen (circa 2 uur). Bij aankomst ga je met een Engelssprekende gids een bezoek brengen aan de Longmen (drakenpoort) Grotten. Je vindt hier een bergwand vol met grotten die gevuld zijn met prachtig gebeeldhouwde Boeddhabeelden, in alle soorten en maten. Aansluitend word je naar je hotel in Dengfeng gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 8

Accommodatie: Chanwu Hotel - standaard kamer (LO)

Doe een Kungfu praktijkles bij een Shaolin monnik

Dengfeng heeft een lange geschiedenis en staat bekend om zijn oude tempels en martial arts scholen. Vandaag ga je dan ook naar de Shaolin Tempel en Kungfu School. Deze beroemde tempel is prachtig gelegen. Monniken trainen hier al 1500 jaar in de kunst van Kungfu. Je kunt een demonstratie bijwonen en zelfs een uur praktijkles krijgen van een Shaolin monnik. Je brengt ook een bezoek aan het Pagodebos, een begraafplaats voor boeddhistische hoogwaardigheidsbekleders, met bijna 250 pagodes in diverse formaten. Een bijzondere plek, in een prachtige omgeving.

Dag 9

Accommodatie: Nachttrein - soft sleeper (LG)

Via de Zhongyue Tempel per nachttrein naar het Natuurpark Zhangjiajie

In de loop van de dag vertrek je weer uit Dengfeng voor een reis met de nachttrein naar het natuurpark Zhangjiajie. Onderweg naar het treinstation in Zhengzhou maak je een stop bij de Zhongyue tempel, een van de oudste Daoïstische tempels van China. De tempel is volop in gebruik, dus je ziet monniken en tempelbezoekers tijdens hun dagelijkse bezigheden. In Zhenghzhou stap je op de nachttrein naar Zhangjiajie, waar je in de loop van de volgende ochtend aankomt. Je verblijft tijdens deze treinreis in een vierpersoons softsleepercompartiment.

Dag 10

Accommodatie: Wuling Huatian Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in het Zhangjiajie National Park

Na aankomst in Zhangjiajie volgt de transfer naar je hotel en is de middag ter vrije besteding. Bezoek de lokale markt, of relax deze middag, want de komende twee dagen zul je het Zhangjiajie National Park gaan verkennen, op eigen gelegenheid of via de aangeboden optionele excursies.

Dag 11

Accommodatie: Wuling Huatian Hotel - standaard kamer (LO)

Beklim de grillige bergen van het Zhangjiajie National Park

Vandaag kun je naar eigen inzicht invullen en een entreeticket voor meerdere dagen aanschaffen bij een van de ingangen van het park, om zelf op ontdekkingstocht gaan in het bergachtige Zhangjiajie National Park. Je kunt met de kabelbaan omhoog en daar een prachtige wandeling maken over de bergtop met zijn vele uitzichtpunten. Je kunt er ook voor kiezen om een optionele privé excursie te boeken met een gids die je naar de bergtop van Yellow Stone Village brengt en aansluitend een twee uur durende wandeling langs de Golden Whip Stream met je maakt. Bij deze tour is de lunch inclusief.

Dag 12

Accommodatie: Wuling Huatian Hotel - standaard kamer (LO)

In Zhangjiajie met de Bailong Elevator omhoog naar Tianzi Shan

Ga vandaag zelf het bergachtige Wulingyuan gedeelte van het National Park verkennen, ook bekend als voorbeeld voor de bergen in de film Avatar, óf maak een keuze uit twee georganiseerde optionele excursies. Het is mogelijk om te boeken voor een privé-excursie met gids naar de bergtop van de Tianzi Shan, waar je dan naar toe gaat met de Bailong Elevator. Daarnaast kun je ook boeken voor een excursie naar het Tiamen berggebied, waarbij  je via de Heavens Gate Road naar boven rijdt en daar een korte wandeling maakt over een glazen pad hoog boven in de bergen. Via een lange kabelbaan over het landschap zweef je over het landschap weer terug naar beneden. Je kunt er ook voor kiezen deze route andersom te doen. Bij beide excursies is de lunch inclusief.

Dag 13

Accommodatie: Dong Village Hotel - standaard kamer (LO)

Per dagtrein via Sanjiangxian naar Chengyang

Vanochtend kun je nog het National Park in. ‘s Middags word je naar het station gebracht voor de treinrit naar Sanjiangxian. Deze duurt circa 9 uur en je zult daarom laat aankomen. Tijdens de treinreis verblijf je in een 4 persoons softsleepercompartiment en aansluitend volgt een transfer naar je hotel in Chengyang.

Dag 14

Accommodatie: Dong Village Hotel - standaard kamer (LO)

Bewonder de houten Wind en Regen bruggen in Chengyang

Vandaag heb je een vrije dag om naar de dorpjes in de omgeving te wandelen. Geniet van het mooie landschap, de spelende kinderen en lokale bevolking tijdens hun dagelijkse bezigheden. Je kunt ook een kijkje nemen in het dorpje Chengyang zelf. Hier staat een van de mooiste Wind en Regen bruggen die gebouwd zijn door de Dong-minderheid.

Dag 15

Accommodatie: Ping'an Grand Hotel - standaard kamer (LO)

Wandelen tussen de steile rijstterrassen in Ping'an

De transfer naar Ping’an, beroemd om haar prachtige rijstterrassen, is dit keer met auto en chauffeur (circa 4 1/2 uur rijden). Het dorp Ping’an is alleen te voet te bereiken, dus het laatste stukje omhoog moet je zelf lopen. Voor de bagage kan tegen een gering bedrag een drager gehuurd worden. Eenmaal ingecheckt in je hotel, kun je het 500 jaar oude Ping’an gaan verkennen. Van spelende kinderen tot oude vrouwtjes die maiskolfen zitten te roosteren, het er heel gemoedelijk aan toe in Ping’an. De omgeving van Ping’an nodigt uit om prachtige wandelingen langs de rijstterrassen te maken. Probeer voor het avondeten een keer de lokale specialiteit; een rijstgerecht dat opgediend wordt in bamboe.

Dag 16

Accommodatie: Yangshuo River Lodge - standaard kamer (LO)

Bijkomen in Yangshuo aan de Li-rivier

Vandaag verruil je de rijstterrassen voor het karstlandschap rondom Yangshuo. Na een prachtige autorit van ongeveer drie uur rijd je het sfeervolle Yangshuo binnen. De markante kalksteenheuvels, de rijstvelden en de meanderende Li-rivier leveren een prachtig landschap op.

Dag 17

Accommodatie: Yangshuo River Lodge - standaard kamer (LO)

Ga fietsen of huur een kano om de rivier te verkennen

In deze omgeving kun je heerlijk actief bezig zijn. Je kunt gaan kayakken op een rustig stuk van de Li-rivier of je laten varen op een bamboevlot op de Yulong rivier. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld Chinese kookles te nemen en zelf wat recepten uit te proberen. Misschien wil je vanavond de beroemde Liu Sanjie Lichtshow gaan bekijken, deze is zeker de moeite waard.

Dag 18

Accommodatie: Yangshuo River Lodge - standaard kamer (LO)

Verken de mooie kalksteengrotten bij Yangshuo

Er is zoveel te doen in Yangshuo, gelukkig heb je hier vandaag ook nog alle tijd. Ga bijvoorbeeld met een huurfiets van het hotel de mooie omgeving ontdekken, of wandelen tussen het karstgebergte. Ook de Yangshuo grotten zijn een bezoek waard. Energie over? In Yangshuo is nog een unieke activiteit. Yangshuo is een van de laatste plaatsen ter wereld waar nog met aalscholvers gevist wordt. Dit gebeurt in het donker en is bijzonder om een keer mee te maken.

Dag 19

Van Yangshuo naar Guilin voor vertrek

Je reis door China zit erop! Vanuit Yangshuo word je naar de luchthaven van het nabijgelegen Guilin gebracht voor vertrek. Hiermee eindigt deze reis door China

Vanuit Guilin zijn er allerlei mogelijkheden om je reis verder uit te breiden, bijvoorbeeld met een verlenging naar Chengdu of Hongkong. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.