Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

China

Het Rijk van het Midden

Terug

Als je op reis gaat naar China kom je terecht in één van de grootste landen ter wereld. Zelf noemen de Chinezen hun land Zhōngguó, ofwel Rijk van het Midden. Vanuit Chinees gezichtspunt was én is China het middelpunt van de wereld. Onderweg zul je dan ook merken dat alle Chinezen supertrots zijn op hun land, hun eeuwenoude cultuur, geschiedenis en natuur.

Alle delen van China, ook de verste uithoeken, komen aan bod in onze rondreizen door China. Je kunt een reis maken naar moderne miljoenensteden, cruisen over de Yangtze-rivier, wandelen tussen de rijstterrassen, naar subtropisch Yunnan in het zuidwesten van China, de bergen van Sichuan en Tibet in of de legendarische Zijderoute verkennen. Verspreid over heel China vind je boeddhistische tempels en kloosters, kleurrijke minderheden, vele historische monumenten en prachtige natuurgebieden. Er is zoveel te ontdekken dat veel van onze reizigers China meermalen bezoeken, soms zelfs elk jaar opnieuw. Kortom, een ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie, met z'n tweeën of met het hele gezin.

Vind je het moeilijk om een keuze te maken? We helpen je op weg met enkele suggesties:

Reis je voor het eerst naar China of wil je in elk geval dé hoogtepunten van Chinese cultuur en natuur gaan bekijken? Kies dan bijvoorbeeld voor onze 12-daagse rondreis Keizers en karstbergen, al jaren één van onze bestsellers, en terecht. Want naast de beroemde keizerlijke Verboden Stad van Beijing, reis je via het oude ommuurde Pingyao naar het imposante Terracottaleger bij Xi'an. Bij Guilin zie je de spectaculaire rijstterrassen van Longji en de karstbergen van Yangshuo. Heb je meer tijd en wil je nét wat meer de binnenlanden in, kies dan voor de 19-daagse Grand tour door China of voor Dwars door China.

Ben je vooral geinteresseerd in het moderne trendy China of reis je graag met nét dat beetje extra luxe en comfort, boek dan een reis als Trendy China per bullettrein. In deze reis bezoek je de grootste Chinese metropolen en geniet je van het hipste en meest futuristische dat China te bieden heeft. Ga je voor stijlvolle hotels, dan zijn de rondreizen Boetiekreis China of Tibetaans Yunnan in stijl echt iets voor jou.

Een echte ontdekkingsreis door het Chinese binnenland kost tijd, dus dan is het verstandig om te kiezen voor één bepaalde regio. Ga bijvoorbeeld Wijn en bier proeven aan de Gele Zee, reis door Het land van de Miao- en de Dong-minderheden, of naar de schitterende rijstterrassen in het diepe zuiden van de provincie Yunnan. Heb je veel tijd, dan kun je meerdere regio's met elkaar  combineren. Of je combineert zelfs meerdere landen, zoals Zuid-China en Vietnam.

Wil je met je hele gezin op vakantie in China? Onze leukste rondreis met kinderen is Dwars door China. Fietsen over de stadsmuren van Xi'an, zelf dumplings maken en op een bamboevlot de rivier af, het kan allemaal tijdens deze topreis. Heb je minder tijd, kijk dan ook eens naar onze tour Witte dorpen van Oost-China of onze bestseller Keizers en karstbergen.

Ken je China al een beetje of wil je vooral bijzondere afgelegen streken gaan verkennen, ook hier gaan onze rondreizen naartoe. Reis per trein langs de Chinese Zijderoute. Je ziet oude karavaansteden, oases en de onmetelijke Gobi-woestijn. Boeddhistische grotkunst, imposante forten en moskeeën; er is van alles te bewonderen langs deze oude handelsroute. Of maak een spannende tocht naar Tagong en Litang, het Tibetaanse 'wilde westen'. Over hoge bergpassen rijd je naar Lama-kloosters en authentieke dorpjes voor een gastvrij onthaal. 

Kun je niet kiezen of vind je niet wat je zoekt? Neem contact op met één van onze reisexperts. Wij kunnen alle reizen voor jou op maat maken!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.