Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 12 Dagen

Ontdek Iran per trein

Terug Bekijk samenvatting

Deze topreis per privé-trein Persian Explorer met internationaal gezelschap dwars door Iran is een must voor elke wereldreiziger. Een ontdekkingsreis over het spoor langs drieduizend jaar geschiedenis. Onderweg bezoek je maar liefst zeven monumenten die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Je reist veilig en comfortabel, geniet van de mooiste bezienswaardigheden met Engelssprekende gids en proeft van alle mogelijke lokale culinaire specialiteiten.

Dag 1

Accommodatie: Laleh Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in de Iraanse hoofdstad Teheran

Bij aankomst op de luchthaven van Teheran word je verwelkomd en naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2

Accommodatie: Persian Explorer - categorie Habibi (VP)

Per trein door het Alborz Gebergte naar de Kaspische Zee

In de ochtend ga je aan boord van de speciaal voor deze reis gecharterde trein en neem je je intrek in je compartiment. Dan volgt een waar spoor-avontuur; de trein slingert zich een weg door het Alborz Gebergte en klimt naar een pas van ruim 2000m hoogte, waarna ze door talrijke tunnels, over bruggen en viaducten afdaalt richting de Kaspische Zee. In Firuzkuh stopt de trein voor het diner. In de avond reis je verder richting Garmsar. Je overnacht aan boord van de trein.

Dag 3

Accommodatie: Persian Explorer - categorie Habibi (VP)

Bezoek aan de heilige stad Mashhad

Vandaag arriveert de trein in de stad Mashhad, één van de 7 heiligdommen van de Shiïtische Islam en de enige in zijn soort in Iran. Je vindt hier het mausoleum van de 8e Shiïtische Imam, Ali ibn Musa ar-Reza. Naar verluidt stierf hij door vergiftiging, in opdracht van Kalief al Ma'mum. Dit heiligdom bestaat uit talrijke binnenhoven en huisvest de mooiste kunstverzameling van heel Iran, waarvan je onder meer het tapijtenmuseum bezoekt. Je overnacht aan boord van de trein.

Dag 4

Accommodatie: Pars Hotel - standaard kamer (VP)

Trein dwars door de woestijn naar Kerman

Een lange treinrit voert dwars door het ruige woestijnlandschap van de Iraanse hoogvlakte richting Kerman. Ontbijt en lunch worden aan boord geserveerd. De stad Kerman is beroemd om zijn tapijtindustrie. Maar er is meer te zien: een stadstour brengt je naar de tuinen en tombes van Mahan. Binnen het complex bezoek je het mausoleum van Shah Nematollah Vali. Beklim de trappen voor een waanzig uitzicht vanaf de top. 

Dag 5

Accommodatie: Persian Explorer - categorie Habibi (VP)

Bezoek aan de Lut woestijn

Je begint de dag met een bezoek aan de Lut woestijn, die recentelijk is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Ervaar de rustig en ruimte tijdens een wandeling door de zandduinen. Terug in Kerman breng je een bezoek aan de Vrijdag Moskee en de Ganj Ali Khan Moskee en maak je een wandeling over de bazaar. Bezoek een theehuis om de zoete Kolompeh te proeven, een lokale specialiteit gemaakt van caramelcake gevuld met dadelsaus.

Dag 6

Accommodatie: Kowsar Hotel - standaard kamer (VP)

Bewonder de vuurtempel in Yazd, de mooiste woestijnstad van Iran

In de ochtend komt de trein aan in Yazd, de mooiste woestijnstad van Iran met zijn windtorens en koepels. Je bezoekt de Zoroastrische vuurtempel en Torens der Stilte uit de tijd van Zarathustra. Daarna neem je een kijkje in het Yazd Water Museum, waar wordt uitgelegd hoe het Qanat systeem welvarende families thuis voorzag van een waterrijke en groene leefomgeving. Je luncht aan boord van de trein, terwijl deze verder rijdt naar Isfahan. 

Dag 7

Accommodatie: Kowsar Hotel - standaard kamer (VP)

Wandel over het Imam Plein in Isfahan, een UNESCO Werelderfgoed

Vandaag ga je op je gemak het prachtige Isfahan verkennen. Allereerst bezoek je het enorme Imam Plein, het op een na grootste plein ter wereld, en een UNESCO Werelderfgoed. Ooit werd het plein gebruikt voor polo-wedstrijden. Je bezoekt het Ali-qapu Paleis en een veranda vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het Imam Plein. Ook de Lotfullah Moskee opent vandaag zijn deuren voor jou. Ooit was dit de privé-moskee voor de Safavidische koninklijke familie.

Dag 8

Accommodatie: Persian Explorer - categorie Habibi (VP)

Isfahan, stad van markten en de mooiste bruggen

Vandaag kun je zelf de stad met zijn talrijke markten gaan verkennen. Bezoek de Jameh Moskee en de Armeense wijk, maak een wandeling langs de Zayandehrud rivier en de twee beroemde bruggen van Isfahan of ontmoet de Iraanse handelaren en hun mooi uitgestalde handelswaar op de goudmarkt. Vanavond dineer je in een orientaals restaurant met de beste lokale specialiteiten, waarna je een kijkje neemt in een typische zurkhaneh, een lokale sportfaciliteit. Je overnacht aan boord van de trein.

Dag 9

Accommodatie: Chamran Grand Hotel - standaard kamer (VP)

Via het eeuwenoude Persepolis en Pasargadae naar Shiraz

Vandaag bezoek je maar liefst tweemaal een UNESCO Werelderfgoed. Eerst zie je Pasargadae, gesticht door Cyrus de Grote. De gids leidt je langs de mooiste bezienswaardigheden, waaronder het graf van Cyrus. Na afloop ga je per bus in een uurtje naar Persepolis. Het rijk van Darius de Eerste strekte zich uit van Egypte tot Pakistan, en hij stichtte de hoofdstad Parsa, door de Grieken Persepolis genoemd. Je bezoekt onder meer het enorme paleis van Darius, met zijn prachtige in Assyrische stijl uitgevoerde beelden. Tegen de avond bereik je Shiraz.

Dag 10

Accommodatie: Persian Explorer - categorie Habibi (VP)

Shiraz, stad van tuinen en dichters

Shiraz, stad van de dichter Hafiz, is een UNESCO Werelderfgoed. Je ziet er paradijselijke tuinen die geuren naar rozen en fruit. De tuinen ademen de sfeer van de verzen van Hafiz, die onder de Iraniërs grote bewondering geniet. Geniet ook van de levendige bazaar in de oude stad, en van de Nasir-al-Molk Moskee met zijn prachtige winter-gebedshal. Typisch voor Shiraz zijn de bol-vormige koepels van veel gebouwen, waaronder het Shah Cheragh Monument en bijbehorende moskee. In de avond ga je weer aan boord van de trein.

Dag 11

Accommodatie: Laleh Hotel - standaard kamer (VP)

Terug naar Teheran

Vandaag keer je per trein terug in de hoofdstad Teheran, en neem je afscheid van de trein en het treinpersoneel. In Teheran ga je op excursie naar het Golestan Paleis, een monument van de hoogtijdagen en excessen van de Qajar heersers. Je ziet een schitterende collectie edelstenen, waarvan sommige geschat worden op wel 182 karaat. Hoogtepunt is de tentoongestelde Naderi Troon, versierd met wel 26.733 edelstenen. Tenslotte bezoek je het Archeologisch Museum van Teheran, waar je alles wat je onderweg gezien hebt in zijn historische context kunt plaatsen. Na het afscheidsdiner met kaviaar proeverij neem je afscheid.

Dag 12

Vertrek uit Teheran

De reis door Iran is ten einde. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor vertrek.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.