Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 14 Dagen

Bijzonder Cambodja

Terug Bekijk samenvatting

Je bezoek aan het geïsoleerde Ratanakiri, 'plaats van edelstenen en bergen', maakt dit tot een heel bijzondere reis. Vanuit Banlung verken je de afgelegen minderhedendorpjes in de omgeving. De heerlijke 4 Rivers Floating Lodge in Tatai is een plek die je niet snel zal vergeten.

Dag 1

Accommodatie: Sokha Roth Hotel - deluxe city view kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Siem Reap

Het visum voor Cambodja kan je gewoon op de luchthaven kopen. Na de douane word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die je naar het hotel zal brengen. Tijdens de transfer zal de gids afspraken met je maken over de vertrektijd op dag 4. De rest van de dag is ter vrije besteding. Siem Reap is de toegangspoort tot de vele tempels van het ooit zo machtige Khmer-rijk Angkor.

Dag 2

Accommodatie: Sokha Roth Hotel - deluxe city view kamer (LO)

Gehele dag in Siem Reap om het Angkor-gebied te verkennen

Dag ter vrije besteding. Je kan een tour boeken of zelf het Angkor-complex gaan verkennen. Voor het Angkor Archeological Park kan je bij de hoofdingang een 1-daags of 3-daags toegangsbewijs kopen. Dit toegansbewijs moet je steeds kunnen tonen bij een bezoek aan de tempels. De ingang ligt op ongeveer 20 minuten per auto van Siem Reap. Je kan een auto met chauffeur, een motor met chauffeur, een tuktuk of een fiets huren om naar en door het Angkor-complex te rijden.

Dag 3

Accommodatie: Sokha Roth Hotel - deluxe city view kamer (LO)

Gehele dag in Siem Reap om het Angkor-gebied te verkennen

Ook vandaag is de gehele dag ter vrije besteding om het Angkor-gebied te verkennen. Als je even genoeg tempels hebt gezien kan je ook een boottocht maken over het Tonle Sap-meer.

Dag 4

Accommodatie: Ratanak Resort - standaard kamer (LO)

Per auto met chauffeur naar ongerept Ratanakiri

Het is een lange reisdag vandaag naar het oosten van Cambodja. Per privé-auto met chauffeur reis je in circa 10 uur naar Ratanakiri (480 km). Deze afgelegen provincie ligt in het noordoosten en is een stukje ongerept Cambodja. De natuur is hier van een adembenemende schoonheid. Prachtig glooiende heuvels, kratermeren, dichte regenwouden en talloze watervallen, bepalen hier het landschap. Er zal regelmatig gestopt worden om een kijkje te nemen in dorpjes onderweg. Banlung is de kleine provinciehoofdstad van Rattanakiri en de beste uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Dag 5

Accommodatie: Ratanak Resort - standaard kamer (LO)

Maak kennis met de Kachok-stam

Er leven in de omgeving van Banlung verschillende stammen met een eigen taal zonder schrift. Je reist eerst naar het dorp Voeune Sai, een Chinese enclave in het Cambodjaans grondgebied waar de meeste dorpelingen niet eens Khmer spreken. Tevens breng je een bezoek aan het dorpje Kaoh Peak van de Kachok-stam.

Dag 6

Accommodatie: Ratanak Resort - standaard kamer (LO)

Verken kleine dorpjes waar ze tot voor kort alleen ruilhandel kenden

We gaan vandaag richting enkele Kroeung-dorpen. Deze stam woont in paalwoningen en leeft van de landbouw. Onder het woongedeelte wordt het vee gestald en in de regentijd is men zo beschermd tegen het opkomende water. Deze stam kende tot voor kort geen geld, alles wat ze nodig hadden maakten ze zelf of werd geruild. Zelfs nu weten sommige mensen er nog niet wat ze met geld moeten kopen, ze zijn grotendeels zelfvoorzienend.

Dag 7

Accommodatie: Mekong Dolphin Hotel - deluxe kamer (LO)

Naar Kratie gelegen aan de Mekong-rivier

Het is vandaag circa 4 uur rijden per privé-auto met chauffeur naar Kratie. Ongeveer 15 kilometer van Kratie kun je met een bootje de zeldzame Irrawaddydolfijnen gaan spotten.

Dag 8

Accommodatie: Cardamom Hotel - superior kamer (LO)

Via de tempel Wat Nokor naar de hoofdstad Phnom Penh

Na het ontbijt reis je naar de hoofdstad Phnom Penh (circa 6 uur rijden). Onderweg breng je een bezoek aan de Wat Nokor of Nokor Bachey-pagoda. Wat Nokor is een 11e eeuwse Mahayana-boeddhistisch heiligdom gemaakt van zandsteen met een grote liggende Boeddha.

Dag 9

Accommodatie: Cardamom Hotel - superior kamer (LO)

Gehele dag in Phnom Penh

Dag ter vrije besteding. Hierbij wat tips. Het Koninklijk Paleis dat in 1866 is gebouwd door koning Norodom en nu deels te bezoeken is. Bij het Koninklijk Paleis bevindt zich de Zilveren Pagode, die zo genoemd wordt vanwege de vele zilveren tegels. Het Nationaal Museum heeft een mooie collectie antieke sculpturen, met vele beelden uit het Angkor-rijk. De Wat Phnom is het symbool van de stad. Op de Russische markt kan je rondstruinen en je onderhandelingsvaardigheden uitproberen.

Dag 10

Accommodatie: Tatai 4 Rivers Lodge - deluxe kamer (LO)

Van Phnom Penh naar de drijvende lodge met luxe ingerichte tenten

De komende twee nachten breng je door in een zeer bijzondere accommodatie gelegen in een prachtige omgeving. Je reist naar de ecologische Tatai 4 Rivers Floating Lodge (273 km, circa 6 uur rijden). Deze 4-sterren lodge bestaat uit luxe ingerichte tenten. Elke kamer heeft een balkon met uitzicht op de rivier of de bergen en alle badkamers beschikken over een regendouche. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 11

Accommodatie: Tatai 4 Rivers Lodge - deluxe kamer (LO)

Maak een boottocht naar de waterval of door de mangrovebossen

Vandaag kan je kiezen uit verschillende activiteiten die de lodge aan bied. Zo kan je een bootexcursie maken naar de prachtige Tatai-waterval of een bootexcursie door de mangrovebossen maken. Let op: niet alle excursies worden dagelijks aangeboden.

Dag 12

Accommodatie: Tara Lodge - superior kamer (LO)

Per privé-auto met chauffeur naar de badplaats Kep

Het is is 235 km, circa 6 uur rijden naar Kep. Bij aankomst in Kep check je in bij het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. In de jaren 50 en 60 was Kep een geliefde strandbestemming voor de jetset. De ooit prachtige villa’s die uitkijken over zee zijn nu verlaten en in erbarmelijke staat. De laatste jaren worden de villa’s echter weer langzaam in oude staat hersteld.

Dag 13

Accommodatie: Tara Lodge - superior kamer (LO)

Snorkelen bij Rabbit Island

Vandaag neem je de boot naar Rabbit Island. Het eiland heeft drie mooie strandjes waar je prima kan snorkelen. Je heb de dag ter vrije besteding op het eiland voordat je eind van de middag de boot weer terug neemt naar Kep.

Dag 14

Transfer naar de luchthaven van Phnom Penh

Transfer naar de luchthaven van Phnom Penh (154 km, circa 3 uur). Hier eindigt je Cambodja vakantie.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.