Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

11 Maart 2019 - Tibet

De leukste festivals van Tibet in 2019

Terug
Portret Joke ter Weele
Joke ter Weele

Weet veel over: Taiwan, Noord-Korea, Zuid-Korea, China, Tibet e.v.a. landen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, een festivalreis naar Tibet. Maar het land heeft kleurrijke festivals die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Je stapt echt een andere wereld binnen, een unieke cultuur met daarnaast ook een ruig en adembenemend landschap. Tibetaanse festivals hebben vaak een grote mate van entertainment en omvatten veel sportactiviteiten, waaronder yak-races. Daarnaast hebben veel festivals ook een link met het geloof en vinden plaats in kloosters. Het uitrollen van de Thangka speelt een belangrijke rol bij veel van deze festivals. Welke rol precies lees je verderop in deze blog.

De leukste festivals in Tibet vinden in 2019 plaats vanaf juni tot en met september. Onze reisexperts vertellen je graag wat over de leukste festivals in Tibet die dit jaar nog moeten plaatsvinden.

06-13 juni 2019: Tsurphu Festival nabij Lhasa
Tijdens dit festival in het Tsurphu-klooster zie je religieuze Cham-dansuitvoeringen. De dansers zijn uitgedost in kleurrijke kostuums en maskers. Ook wordt er een enorme Thangka uitgerold. Thangka’s zijn geschilderde of geborduurde boeddhistische banieren. Deze worden in kloosters opgerold of toegedekt bewaard en alleen voor speciale gelegenheden getoond.

 

03-10 juli 2019: Dashilumpo Thangka Festival in Xigaze
Een festival in het enorme Dashilhumpo-klooster waar meerdere enorme Thangka’s worden uitgerold. Dit festival trekt vele duizenden pelgrims uit heel Tibet aan, die offers komen brengen in het Dashilhumpo-klooster.

 

17-24 juli 2019: Gyangtze Horse Races in Gyangtze
Een festival in het teken van plezier, spel en competitie. Er vinden paardenraces en yak-races plaats. Ook worden er wedstrijden boogschieten, worstelen en gewichtheffen gehouden. Veel ruige activiteit dus, maar ook muziek en dans. Als je geluk hebt zie je het uitrollen van de 480 jaar oude reuzen-Thangka bij zonsopkomst.

01-08 augustus 2019: Ganden Thangka Festival nabij Lhasa
In het Ganden-klooster worden tijdens dit festival de 25 meest heilige boeddhistische relikwieën tentoongesteld, die de rest van het jaar achter slot en grendel liggen opgeborgen. Je ziet een grootschalige offer-ceremonie tijdens het uitrollen van de enorme Thangka van het klooster. Het is heel bijzonder om de religieuze opwinding onder de devote pelgrims mee te maken die de Thangka even willen aanraken.

24-31 augustus 2019: Shoton Festival in Lhasa
Dit festival staat ook wel bekend als het Yoghurt Festival. Massa’s pelgrims verzamelen zich vroeg in de ochtend in het Drepung-klooster om het uitrollen van de reuzen-Thangka te zien. Na afloop gaan veel Tibetanen naar het Norbulingka en andere parken in Lhasa om te picknicken met hun familie.

                                       
17-22 september 2019: Sigmo Chemo Festival in Xigaze
Muziek en dans is waar dit festival om draait. Het wordt gehouden in het machtige Dashilhumpo-klooster. Bijzondere muziek op traditionele instrumenten, kleurrijke kostuums en maskers, prachtig uitgedoste pelgrims die van ver komen, je kijkt je ogen uit.

VNC Asia Travel biedt festivalreizen naar Tibet aan. Hiermee combineer je jouw reis altijd met één van bovenstaande festivals. Natuurlijk zijn er tijdens deze reizen ook méér dan genoeg mogelijkheden om het ruige Tibetaanse landschap te bewonderen. 

Een bezoekje aan een van deze festivals is absoluut de moeite waard. Het is compleet anders dan festivals die wij in Nederland hebben. Door middel van het bezoeken van een van deze festivals ervaar je de Tibetaanse cultuur optimaal en het is ook gelijk een mooie manier om in contact te komen met de lokale bevolking.

Reisexpert

Het liefst ben ik onderweg, met de veerpont naar ‘n onbekend eiland voor de kust van Zuid-Korea, of per tram langzaam door het Russische Volgograd. Ik woonde op Taiwan, studeerde antropologie, leerde Chinees in Beijing en reisde jarenlang door Azië. Voor mij betekent reizen je blik op de wereld verbreden. Nu verzorg ik o.a. speciale reizen naar Noord-Korea.

Weet veel over: Taiwan, Noord-Korea, Zuid-Korea, China, Tibet e.v.a. landen

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

14 Dec 2016 - Nepal

Het authentieke platteland van Nepal

Tijdens mijn Nepal reis die ik afgelopen november samen met Lees verder

23 Aug 2016 - China

Te gast bij de Hakka een bevolkingsgroep in China

Op uitnodiging van de luchtvaartmaatschappij Xiamen Airlines Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.