Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

21 Jun 2017 - Sri Lanka

Bijzonder! Jim's Farm villas op Sri Lanka

Terug
Portret Nathalie de Leeuw
Nathalie de Leeuw

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Samen met mijn collega Claudia heb ik een geweldige studiereis door Sri Lanka gemaakt. Tijdens deze studiereis mochten we een nachtje slapen op een zeer bijzondere plek; Jim’s Farm Villas. Eigenlijk wisten we niet zo goed wat ons te wachten stond behalve dat we overnachtten op een boerderij. Bij het woord boerderij hadden we een bepaalde verwachting, maar Jim’s Farm Villas voldeed totaal niet aan deze verwachtingen en dat in positieve zin!

De gids heeft wat moeite om de accommodatie te vinden aangezien het nogal verscholen ligt in de middle of nowhere. Via onverharde paden bereiken we de poort van de accommodatie en via een lange oprijlaan door een tropische tuin bereiken we de receptie van het hotel. Jim Farm Villa's ligt vlakbij Matale, bekend van de kruidentuinen (spice gardens), niet ver van de beroemde culturele driehoek. Als we uit de auto stappen merken we gelijk aan de lagere temperatuur dat we wat hoger zitten. Het is overigens nog steeds rond de 25 graden en lekker klam. We worden opgewacht door het vriendelijke personeel en genieten van een vers geperst fruitsapje terwijl we ingecheckt worden.

"Mevrouw, de tuk tuk staat voor u klaar om u naar uw kamer te brengen". Huh? Om ons naar de kamer te brengen? We hebben geen idee wat er gaat gebeuren.  Er blijkt geen kussentje in de tuk tuk te liggen dus er wordt snel een andere tuk tuk geregeld. We stappen in en via een kleine, smalle en vooral erg steile weg tuffen we naar boven. Bovenop de berg komen we tot stilstand en het eerste wat ons opvalt is het fantastische uitzicht over de omgeving. We kijken uit over een tropisch gebied vol met palmbomen, bananenbomen en ander tropisch uitziend groen. Als we ons omdraaien zien we het houten gebouw, bestaande uit vijf kamers. We worden meegenomen naar onze kamer terwijl de tuk tuk teruggaat om onze bagage te halen. Het personeel laat ons de kamer zien en mijn collega Claudia is zo onder de indruk dat ze er zelfs kippenvel van krijgt. Dit is toch wel heel bijzonder. De kamers zijn groot en erg sfeervol ingericht. De badkamer met bad en douche is zo groot als mijn woonkamer thuis. Maar het mooiste gedeelte is toch wel het balkon. Op het balkon staat een kruising van een privé bad en zwembadje dat we zelf kunnen vullen met water met een uitzicht dat nog mooier is dan we aan de andere kant zojuist hebben gezien. 

Zwaar onder de indruk (en we zijn beiden echt wel wat gewend) ploffen we neer op de bank om deze prachtige omgeving goed in ons op te nemen. Niet veel later staat de tuk tuk alweer voor de deur om ons naar beneden te brengen voor een wandeling over de plantage. De (rijke) eigenaar van deze accommodatie heeft in eerste instantie een grote villa op het terrein laten bouwen voor zichzelf met het idee om na zijn pensioen hier te gaan wonen. Om wat geld te generen heeft hij later besloten om een paar extra villa's te bouwen en zo is deze luxe boutique accommodatie ontstaan. Zijn eigen villa wordt ook verhuurd aan gasten en daar is ook het zwembad te vinden dat voor alle gasten toegankelijk is. We wandelen op ons gemak over de plantage en de gids vertelt ons uitgebreid over alles wat hier verbouwd wordt. Overal staan kokosbomen en er wordt volop peper, kaneel, cacao en verschillende soorten fruit verbouwd. Wat is het toch interessant en leerzaam om te zien hoe bijvoorbeeld peper aan een boom groeit. Je gebruikt het bijna dagelijks maar eigenlijk heb ik er nog nooit over nagedacht hoe het in mijn pepermolen terecht komt. Tussen alle tropische planten grazen de koeien die, indien gewenst, gemolken mogen worden door de gasten. Wij slaan dit aanbod vriendelijk af. 

Om 19.30 uur worden we uitgenodigd voor het diner. Aangezien we in the middle of nowhere zitten is dit de enige mogelijkheid om te dineren. De tafel is gedekt voor vier personen en we vragen ons af wie er gaan aanschuiven. Het blijken de twee andere gasten te zijn. Een Engels echtpaar die op huwelijksreis is. Ik vraag me af of ze wel op ons zitten te wachten maar gelukkig is het ijs snel gebroken en hebben we een zeer gezellige avond. Het diner bestaat uit vier gangen. Alles is gemaakt van ingrediënten die verbouwd worden op de plantage. We eten nog net niet onze vingers op. Wat is dit lekker zeg. Een sterren restaurant is er niets bij. Moe maar zeer voldaan tuffen we met de tuk tuk terug naar onze kamer en vallen we in een diepe slaap.

De volgende ochtend moeten we vroeg op om onze reis door Sri Lanka te vervolgen. Graag hadden we hier nog wat langer willen blijven maar het blijft natuurlijk een werkreis. Deze accommodatie heeft een bijzondere indruk op ons achter gelaten. Overnachten in luxe op een rustige plantage met fantastische uitzichten en heerlijk eten, wie wordt daar nou niet gelukkig van?

Reisexpert

Ik werk al heel wat jaren bij VNC Asia Travel. Mijn passie is uiteraard reizen door Azië en ik krijg vooral een kick van mooie spots fotograferen, gek doen met de lokale bevolking en leuke excursies proberen. Ik vind het heerlijk om na een reis door Azië mijn persoonlijke ervaringen over te brengen aan klanten en ze enthousiast te maken voor een bestemming.

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

12 Jan 2017 - Sri Lanka

Jaffna, het onbekende noorden van Sri Lanka

Samen met mijn collega Claudia ben ik uitgenodigd om af te r Lees verder

09 Mei 2017 - Sri Lanka en Myanmar

Reizen met de trein door Sri Lanka en Myanmar

Reizen met de trein, het heeft iets romantisch en authentiek Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie