Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

15 April 2019 - Sri Lanka

8 bijzondere plekken in Sri Lanka waar je geslapen moet hebben

Terug
Portret Nathalie de Leeuw
Nathalie de Leeuw

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Tijdens het boeken van je reis denk je vooral aan wat je allemaal wilt gaan doen en welke plaatsen je gaat bezoeken. Ook voor de overnachtingen zijn er heel veel mogelijkheden. Je kunt natuurlijk in een standaard hotel verblijven, maar waarom niet in een boomhut of bij een lokale familie thuis? Deze overnachtingen zijn een ervaring die je reis net dat beetje extra geven. In deze blog vertel ik je over 8 bijzondere plekken in Sri Lanka waar je geslapen moet hebben.


Slapen in een boomhut in de culturele driehoek
De Elephant Watch Hut in Habarana is een eenvoudige maar unieke plek. Je slaapt in een boomhut midden in de jungle. De kans is groot dat er 's avonds wilde olifanten langs komen. Als het donker is, ga je samen met een gids op pad, op zoek naar wilde olifanten. Met wat geluk kun je ze van vrij dichtbij bekijken. Neem goed de regels van de gids in acht en vergeet vooral niet te genieten!

Deze accommodatie zal je zeker bijblijven. Het is niet alleen een fantastische plek om te verblijven maar er gaat ook nog eens een gedeelte van de winst naar het nabij gelegen dorp. Zo wordt er momenteel hard gewerkt om de gezinnen zonder elektriciteit te voorzien van zonne-energie lampen. 

Weg van de drukte in Kandy
De Polwatha eco lodge ligt verscholen in het groen, niet ver van de drukke stad Kandy. Stap in een hangmat en kom volledig tot rust. Er kunnen verschillende activiteiten ter plaatse, bij de lodge, geboekt worden. De natuur en het contact met de lokale gemeenschap vormen de kern van deze activiteiten. Authentieke Sri Lankaanse maaltijden worden op een vuurplaats in kleipotten gekookt en geven je een inkijkje in de echte Sri Lankaanse dorpscultuur. 

Het nog onontdekte Gal Oya Nationaal Park
De Gal Oya Lodge is meer dan alleen een eco lodge. De filosofie van de lodge is om je dichter bij de natuur te brengen en de lokale omgeving te beschermen. Deze filosofie is terug te vinden in elk detail. De bungalows zijn gebouwd met natuurlijke materialen en er wordt zo veel mogelijk gerecycled om kostbare natuurlijke hulpbronnen zoals water en energie te behouden. Het is nog niet zo lang geleden dat het Gal Oya Nationaal Park haar deuren opende. Het park bestaat uit een gedeelte ongerepte jungle en een groot gedeelte uit water. Naast de vele wilde olifanten is het ook een uitstekende plek om bijzondere vogels te spotten. 

Het huis van een ooit beroemde notaris
The Notary’s House in Makandura was ooit het huis van een beroemde notaris en is onlangs gerestaureerd met behoud van de oude structuur. Sluit je ogen een minuut en stel je een prachtig oud landhuis voor, omringd door groen, een meer en in de verte de witte glans van een dagoba, een Boeddhistische stupa die boven de palmboomlijn uitsteekt. De sfeer bij deze accommodatie is typisch Singalees, het is een van die speciale plekken waarvan je hoopt dat die nooit zullen veranderen.

Kokospalmbomen en bananenplanten
Jims Farm Villas in Matale is een grote plantage met maar liefst 2.500 kokospalmbomen en honderden bananenplanten. Ook beschikt Jims Farm over een bijzondere kruidentuin met alle kruiden die vroeger zo gewild waren. De manager van de plantage zal je alles vertellen over het teelproces van de planten. De kamers zijn van alle luxe voorzien. De ingrediënten voor het avondeten worden allemaal op de plantage verbouwd en het is moeilijk je vingers er niet bij op te eten. Deze accommodatie is één van onze persoonlijke favorieten.

Slapen bij een lokale familie thuis
In Batticaloa kun je bij een lokale familie thuis slapen. Reizen is niet alleen de bekende bezienswaardigheden zien en in mooie hotels overnachten maar ook de lokale bevolking ontmoeten. Naar onze mening leer je zo echt een land kennen. Je kamer is eenvoudig maar comfortabel en het eten wat voor je klaar gemaakt wordt is meer dan fantastisch.  Gooi je smartphone aan de kant en ga oma helpen met koken of lees een boek onder de jackfruit boom in de tuin.

Boomhutten en modderchalets
In Weerawali, niet ver van het beroemde Yala Nationaal Park, ligt een unieke accommodatie. Het Saraii Village biedt een authentieke Sri Lankaanse ervaring met unieke boomhutten en modderchalets. Saraii betekent "de essentie" in het Hebreeuws. Vroeg in de ochtend nemen de lokale vissers je mee op hun boot en laten je zien hoe ze hier vissen. Wat je vangt zal tijdens je ontbijt geserveerd worden aan de oever van het water.

Glamping bij Yala National Park
De Flameback Eco Lodge ligt niet ver van Yala National Park. De accommodatie ligt midden in de natuur en krijgt alleen maar lovende recensies. Heerlijk eten, vriendelijk personeel, een verkoelend zwembad en een sfeervolle setting vatten deze accommodatie samen. Het ligt aan de Weerawila tank die vele vogels aantrekt. Je hoeft niet eens op pad te gaan om de mooiste vogels te spotten. Boek je een Sri Lanka reis bij VNC dan zorgen we er voor dat je het Yala Park binnen gaat via de ingang van Kataragama. Er kunnen wat andere jeeps aanwezig zijn maar het is er lang niet zo druk als bij de hoofdingang. Je kan hierdoor naar de meer afgelegen gebieden van het Nationaal Park gaan zoals Yala blok 3 en 5 waar nauwelijks bezoekers zijn!

Reisexpert

Ik werk al heel wat jaren bij VNC Asia Travel. Mijn passie is uiteraard reizen door Azië en ik krijg vooral een kick van mooie spots fotograferen, gek doen met de lokale bevolking en leuke excursies proberen. Ik vind het heerlijk om na een reis door Azië mijn persoonlijke ervaringen over te brengen aan klanten en ze enthousiast te maken voor een bestemming.

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

12 Jan 2017 - Sri Lanka

Jaffna, het onbekende noorden van Sri Lanka

Samen met mijn collega Claudia ben ik uitgenodigd om af te r Lees verder

21 Jun 2017 - Sri Lanka

Bijzonder! Jim's Farm villas op Sri Lanka

Samen met mijn collega Claudia heb ik een geweldige studiere Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.