Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

31 Oktober 2019 - Japan

Reizen op maat: wat houdt dat in?

Terug
Portret Daphne van Cauter
Daphne van Cauter

Weet veel over: Japan, Cambodja, Iran, Laos, Oezbekistan, Sri Lanka

Een ‘reis op maat’ of ‘maatwerkreis’ is een welbekende term in de reiswereld, maar wat houdt het nu precies in? Het roept gelijk vragen en onduidelijkheid op. Moet ik bij een reis op maat al precies weten wat ik wil? Het klinkt duur, maar is het dat ook? Wat is het verschil tussen een maatwerkreis en een kant en klare reis en waarom zou je kiezen voor een vakantie op maat naar Japan en niet voor een pakketreis? Allemaal vragen die ik in dit blog probeer te beantwoorden.

Als klanten bellen krijg ik geregeld de vraag: ‘Wij zijn geïnteresseerd in de Minshuku reis Japan, maar willen liever niet op een futon slapen zoals de Japanners. Ook willen wij graag wat langer verblijven in Kyoto. Is dat mogelijk?’ Ik merk dat er onduidelijkheid blijft bij de term reis op maat of maatwerkreis, ondanks een korte omschrijving hiervan in onze brochure en op onze website www.vnc.nl. Ik kan me ook voorstellen dat het verwarrend is, omdat elk reisbureau zijn eigen manier van werken heeft. Het ene reisbureau biedt wel maatwerkreizen aan en het andere weer niet, terwijl beiden toch een reisbureau zijn. VNC Asia Travel is echter naast een reisbureau ook een touroperator. Dat betekent dat wij de vakanties zelf uitzetten en organiseren. Geen massale verkoop van reizen, arrangementen of routes. Geen doorsnee vakantie, maar gericht op persoonlijke wensen en jouw mogelijkheden. Iedere reiziger is uniek, daarom zijn onze reisvoorstellen altijd persoonlijk en op maat. Wij verkopen ‘custom made’ tours.

Een reis op maat, wat houdt het nu precies in?

Het is misschien te vergelijken met een pak kopen bij de kleermaker. Om een pak op maat te kopen of te laten verstellen ga je naar de kleermaker, dit is een specialist, een ambachtspersoon die verschillende technieken beheerst om kleding te maken. De kleermaker meet overal de maten op, de beenlengte, heupen, schouders, armen enzovoort. Omdat je zelf misschien weinig verstand hebt van mode, kleuren die goed samen gaan en het model dat bij jouw figuur past laat je je door de kleermaker adviseren over de gewenste type stof, kleuren, pasvorm en meer. Dit adviseren is een belangrijke vaardigheid van de kleermaker om tot een pak te komen wat helemaal naar jouw smaak en wens is, zodat het pak als gegoten zit.

In de winkel hangen misschien ook al kant en klare pakken in jouw maat en smaak. Als blijkt dat de broekspijpen van een kant en klaar pak te lang zijn kun je deze laten verstellen en je hebt weer een pak op maat. Zo is alles te personaliseren tot een resultaat dat helemaal bij je past en is er voor ieder wat wils.

Bij een maatwerkreis doen wij hetzelfde als de kleermaker alleen betreft het een andere sector met een ander product. De reisexpert heeft veel ervaring opgedaan in het vakantieland waar je naar toe wilt. Ze zijn er zelf geweest als backpacker, tijdens een vakantie, met het gezin of tijdens een inspectiereis. Je hoeft zelf dus niet ingelezen te zijn op jouw vakantiebestemming. Je hoeft zelf als klant nog niet precies te weten wat je wilt. Want samen met de reisspecialist bespreek je waar jij blij van wordt op reis, wat je juist niet wilt en wat je juist wel prikkelt. Er wordt besproken wat de mogelijkheden zijn op basis van jouw wensen en budget. Welke accommodaties bij je passen en waar jij een vakantiegevoel van krijgt. Met al die informatie kan de reisspecialist een passend advies geven en een op jou gerichte reis samenstellen. Een volledige reis op maat, custom made.

Kant en klare reizen (voorbeeldreizen)

Daarnaast hebben wij ook voorbeeldreizen, die al helemaal uitgewerkt zijn. Het kenmerk van deze voorbeeldreizen is dat het haalbare en logische routes zijn. Soms word je als reiziger heel enthousiast bij het lezen van reisgidsen en noteer je allerlei plaatsen en dingen die je wilt zien en doen. Veelal wil men meer zien dan in de beschikbare vakantiedagen mogelijk is. Bijvoorbeeld doordat het openbaar vervoer niet toereikend is of je te snel van de ene plaats naar de andere moet reizen en er weinig tijd over blijft voor ontspanning en het echte vakantiegevoel. Over onze voorbeeldreizen is goed nagedacht. Het zijn praktische en logische routes qua bereikbaarheid met typerende accommodaties, excursies die je niet mag missen en voorzien van een prijsindicatie. Soms zit er een thema aan vast, zoals natuur, reizen met gezin, kunst etcetera. Deze voorbeeldreizen kun je zo bij ons boeken, maar je kunt er ook nog een persoonlijk tintje aan geven door bijvoorbeeld wat accommodaties aan te passen, een dag langer in een plaats te verblijven, extra excursies enzovoort. Net als de kant en klare pakken bij de kleermaker.

Is een maatwerkreis duurder dan een kant en klare pakketreis?

Wij bieden reizen naar Azië die variëren van €1500,- tot zo duur als je het wilt maken. Pakketreizen zijn er in dezelfde prijsklasse. Soms is dit een prettige, snelle en overzichtelijke vorm om erachter te komen wat een leuke reis is voor jouw budget. Je geeft het geld voor een vakantie tenslotte maar een keer uit en dan is het bijzonder als de reis een persoonlijk tintje heeft. Bij een reis op maat wordt veel aandacht en service geboden, maar het is niet per definitie duurder dan een klant en klare reis. Een luxe pakketreis kan bijvoorbeeld duurder zijn dan een maatwerkreis gebaseerd op middenklasse hotels. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs. Zoals de lengte van de reis, de keuze van luchtvaartmaatschappij, het type vervoer ter plaatse, klasse van de hotels waar je verblijft, wel of geen excursies etcetera. Wil je dit zelf ervaren? Vraag vrijblijvend een telefoongesprek of reisvoorstel aan. Wij regelen reizen die bij je passen en als gegoten zitten. Wij zijn je graag van dienst!

Reisexpert

Ik ben een nuchter persoon, wat mijn collega’s nog wel eens grappig vinden. Op reis maak je me blij met een sfeervol restaurantje waar de menukaart speciaal voor mij geschreven lijkt te zijn. Wijntje erbij en terugblikken op de dag, heerlijk. Mijn dag bij VNC start ik het liefst met een kop koffie, choco Prince erbij én een mail van de klant met het bericht dat het reisvoorstel perfect aansluit.

Weet veel over: Japan, Cambodja, Iran, Laos, Oezbekistan, Sri Lanka

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

18 Jul 2017 - Mongolië

Mongolië; het ultieme niks

Van dit land heb ik altijd gedacht; Mongolië is de Gobi Lees verder

23 Aug 2016 - China

Te gast bij de Hakka een bevolkingsgroep in China

Op uitnodiging van de luchtvaartmaatschappij Xiamen Airlines Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.