Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 14 Dagen

Vietnam in stijl

Terug Bekijk samenvatting

Comfort in Sapa en per privé-sampan door de Mekongdelta. Een comfortabele reis naar de mooiste plekken. Een Halong Bay-cruise en de privé-boottocht door de Mekongdelta zijn inclusief. Net als de overnachtingen, al het vervoer en vele excursies.

Dag 1

Accommodatie: May de Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Welkom in Vietnam! Nadat je in Hanoi bent geland word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kan een oriënterende wandeling gaan maken of even bij komen van de vlucht. Indien gewenst kunnen we voor vanavond een kaartje regelen voor het wereldberoemde waterpoppentheater.

Dag 2

Accommodatie: May de Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Stadstour door de hoofdstad Hanoi

Vandaag maak je een stadstour door Hanoi. Deze privé excursie is inclusief Engels sprekende gids. Je bezoekt het Ho Chi Minh-mausoleum met het gebalsemde lichaam van 'Oom Ho', en het 'House on Stilts', de paalwoning die hij als kantoor gebruikte. Vervolgens bezoek je de Eén Pilaar-pagode, het Ethnologisch Museum, de Tempel van de Literatuur, het Hoan Kiem-meer en de Ngoc Son-tempel. In de middag ga je per cyclo de 'Old Quarter' bezichtigen.

Dag 3

Accommodatie: Fanxipan Express - 4 persoonscoupé (LG)

Per Fanxipan Express-trein de bergen in naar Sapa

Dag ter vrije besteding in Hanoi. We regelen een late check-out zodat je tot 18.00 uur over de kamer kan beschikken. Transfer naar het treinstation. Hanoi-Lao Cai per Fanxipan Express met vertrek rond 21.00 uur. Je overnacht in een 4-persoons slaapcoupé maar tegen een meerprijs kunnen we desgewenst een privé-coupé reserveren.

Dag 4

Accommodatie: Sapa Charm Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst per trein en bezoek aan het Black H'mong-dorpje Cat Cat

Aankomst in Lao Cai om 05.30 uur. Je wordt eerst naar een restaurant gebracht om te ontbijten. Aansluitend reis je per privé-auto met chauffeur naar Sapa. In de middag maak je samen met de gids een wandeling van circa 2 uur naar lokale dorpjes in de omgeving. Geniet van de prachtige omgeving en maak een praatje met de nieuwsgierige lokale bevolking die vaak nog in klederdracht rond loopt. 

Dag 5

Accommodatie: Sapa Charm Hotel - standaard kamer (LO)

Wandeling langs rijstvelden en dorpen van de Red Dao en Black H'mong

Vandaag maak je een wandeling van circa 4 uur samen met de gids. Je gaat de Black Hmong, Giay en Red Dao minderheden ontmoeten en hun verschillende culturen leren kennen.

Dag 6

Accommodatie: Fanxipan Express - 4 persoonscoupé (LG)

Bezoek aan de kleurrijke minderhedenmarkt in Bac Ha

Na het ontbijt ga je per auto met chauffeur en gids naar het plaatsje Bac Ha. Hier is elke zondagochtend markt. Dit is de bekendste markt van Noord-Vietnam. Vanuit de berggebieden rondom komen de minderheden naar deze markt om er hun spulletjes te verkopen. Het is een enorme levendige markt waar van alles wordt verhandeld. Na afloop maak je een korte wandeling naar een dorpje van de Tay-minderheid. Aansluitend reis je verder naar het treinstation van Lao Cai waar om 19.35 uur de Fanxipan Express terug naar Hanoi vertrekt.

Dag 7

Accommodatie: Victory Cruise - deluxe hut (VP)

Aankomst Hanoi en naar Halong voor de boottocht in Halong Bay

De trein arriveert om 05:30 uur in Hanoi. Je wordt opgewacht en eerst naar je hotel gebracht om te ontbijten en op te frissen. Aansluitend word je naar Halong gebracht. Daar ga je aan boord van een luxe boot voor de Halong Bay-cruise. Halong Bay wordt gezien als het mooiste natuurlandschap van Vietnam. De boten hebben meestal tussen de 10 en 25 hutten, voorzien van een eigen badkamer. De lunch en het diner zijn vandaag inbegrepen.

Dag 8

Accommodatie: Liberty Park View Hotel - deluxe kamer (LO)

Van Halong Bay via Hanoi met een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh-stad

In de vroege ochtend vervolg je de boottocht door de Halong Bay. Na een brunch aan boord leg je rond 11:00 uur aan bij de stad Halong. Vervolgens reis je per auto met chauffeur terug naar Hanoi. Van Hanoi vlieg je naar Ho Chi Minh-stad (Saigon). Hier word je opgewacht en naar het hotel gebracht.

Dag 9

Accommodatie: Liberty Park View Hotel - deluxe kamer (LO)

Stadstour Ho Chi Minh-stad (Saigon)

Je maakt vandaag een privé stadstour met gids door het drukke en levendige Ho Chi Minh-stad. De Franse koloniale tijd herleeft bij het bezoek aan de Notre Dame-kathedraal en het nabijgelegen Centrale Postkantoor. Ook bezoek je het Unification Palace en het Oorlogsmuseum. In het altijd drukke Cholon (de Chinese Wijk) bezoek je de grote Binh Tay-markt en de Thien Hau-pagode.

Dag 10

Accommodatie: Liberty Park View Hotel - deluxe kamer (LO)

Excursie naar de Cu Chi-tunnels en de Cao Dai-tempel

Na het ontbijt vertrek je naar de Cu Chi-tunnels waar duidelijk wordt welke betekenis de guerrillatunnels tijdens de Vietnamoorlog hebben gehad. Het meer dan 200 km lange tunnelnetwerk werd door de Vietcong tegen de Amerikanen gebruikt. Hierna rijd je naar Tay Ninh voor een bezoek aan de Cao Dai-tempel. Het is de hoofdtempel van de Cao Dai-sekte, aanhangers van een unieke religie die nationalisme en verschillende wereldreligies in zich heeft verenigd.

Dag 11

Accommodatie: Song Xanh Sampan Cruise (VP)

Aanvang 3-daagse privé-sampancruise door de Mekongdelta

Je wordt naar Cai Be gebracht waar je aan boord gaat van de privé-sampan Song Xanh voor een driedaagse boottocht door de Mekongdelta. Na een bezoek aan de drijvende markt van Cai Be vaar je naar Sa Dec. Door de vele smalle kanalen doet het erg denken aan Venetië. Je overnacht aan boord van de Song Xanh-sampan.

Dag 12

Accommodatie: Song Xanh Sampancruise (VP)

Varen en fietsen door de Mekongdelta

Je bezoekt een lokale markt en vaart verder naar Can Tho, via brede rivierarmen en door smalle kanalen die worden overspannen door 'apenbruggen'. Je kan een fietstocht maken om de omgeving verder te verkennen. In de avond kan je genieten van de zonsondergang over het water. Je brengt de nacht weer door aan boord van de Song Xanh-sampan.

Dag 13

Accommodatie: Liberty Park View Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek aan een drijvende markt en terug naar Ho Chi Minh-stad

Je bezoekt de drijvende markt van Cai Rang, de grootste in de Mekongdelta. Je vaart tussen de lokale boten, die drijvende marktkramen zijn vol met fruit en groenten. Rond 10:00 uur eindigt de boottocht bij Cantho en daar wacht de auto die je terugbrengt naar Ho Chi Minh-stad.

Dag 14

Vertrek vanaf de luchthaven Ho Chi Minh-stad (Saigon)

De Vietnam vakantie eindigt met een transfer naar het vliegveld van Ho Chi Minh-stad. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.