Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 14 Dagen

Vietnam in stijl

Terug Bekijk samenvatting

Een comfortabele reis naar de mooiste plekken van Vietnam. Vanuit Hanoi vertrekt je nachttrein naar de prachtige hooglanden van Vietnam. Je maakt een luxe-cruise in Halong Bay en verkent per privé-sampan de Mekong Delta. Je overnacht in uitstekende, sfeervolle hotels. Een compleet excursiepakket bekroont deze reis.

Dag 1

Accommodatie: May de Ville Old Quarter Hotel - deluxe kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Nadat je in Hanoi bent geland word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kan een oriënterende wandeling gaan maken of even bij komen van de vlucht. Indien gewenst kunnen we voor vanavond een kaartje regelen voor het wereldberoemde waterpoppentheater.

Dag 2

Accommodatie: May de Ville Old Quarter Hotel - deluxe kamer (LO)

Stadstour door de hoofdstad Hanoi

Je bezoekt het Ho Chi Minh Mausoleum met het gebalsemde lichaam van 'Oom Ho', en het 'House on Stilts', de paalwoning die hij als kantoor gebruikte. Vervolgens bezoek je de Eén Pilaar Pagoda, het Ethnologisch Museum, de Tempel van de Literatuur, het Hoan Kiem Lake en de Ngoc Son Tempel. In de middag ga je per cyclo de 'Old Quarter' bezichtigen. 

Dag 3

Accommodatie: Fanxipan Express - 4 persoonscoupé (LG)

Per Fanxipan Express trein de bergen in naar Sapa

Dag ter vrije besteding. We regelen een late check-out zodat je tot 18.00 uur over de kamer kan beschikken. Transfer naar het treinstation. Hanoi-Lao Cai per Fanxipan Express met vertrek rond 22.00 uur. Je overnacht in een 4-persoons slaapcoupé maar tegen een meerprijs kunnen we een privé coupé reserveren.  

Dag 4

Accommodatie: Amazing Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst per trein en bezoek aan het Black Hmong dorpje Cat Cat

Aankomst in Lao Cai om 05.30 uur. Je wordt naar een restaurant gebracht om te ontbijten. Aansluitend reis je per privé auto met chauffeur naar Sapa met onderweg een bezoek aan het dorpje Cat Cat waar de Black Hmong wonen. Na een heerlijke wandeling stap je weer in de auto en wordt je naar Sapa gebracht. 

Dag 5

Accommodatie: Amazing Hotel - standaard kamer (LO)

Wandeling langs prachtige rijstvelden en bezoek aan kleine dorpjes

Vandaag maak je een mooie wandeling met gids. Per auto word je eerst naar het dorpje Mong Sen gebracht, het leefgebied van de Black H’Mong. Vanaf hier begint de trekking over een niet geasfalteerde weg door de bergen. Onderweg kun je genieten van mooie vergezichten over de rijstvelden en het platteland. Je wandelt verder naar het dorpje Ta Phin waar je kennis maakt met de Red Dao en Black H’Mong minderheid.

Dag 6

Accommodatie: Fanxipan Express - 4 persoonscoupé (LG)

Bezoek aan de kleurrijke minderheden markt in Bac Ha

Na het ontbijt ga je per auto met chauffeur en gids naar het plaatsje Bac Ha. Hier vindt elke zondag ochtend de markt plaats. Dit is de best bekende markt van Noord-Vietnam waar de minderheden naar toe komen uit de vele hooggelegen gebieden om op de markt hun spulletjes te verkopen. Het is een enorme levendige markt waar van alles wordt verhandelt. Tevens maak je een korte wandeling naar een dorpje van de Tay minderheid. Aansluitend reis je verder naar het treinstation van Lao Cai waar om 21.05 uur de Fanxipan Express terug naar Hanoi vertrekt. 

Dag 7

Accommodatie: Victory Cruise - superior hut (VP)

Aankomst Hanoi en naar Halong voor de boottocht in Halong Bay

De trein arriveert om 06:30 uur in Hanoi. Je wordt opgewacht en eerst naar het hotel gebracht om te ontbijten en op te frissen. Aansluitend word je naar Halong gebracht. Daar ga je aan boord van een luxe boot voor de Halong Bay cuise. De Halong Bay wordt gezien als het mooiste natuurlandschap van Vietnam. De boten hebben meestal tussen de 10 en 25 hutten, voorzien van een eigen badkamer. De lunch en het diner zijn vandaag inbegrepen.

Dag 8

Accommodatie: Golden Central Hotel - standaard kamer (LO)

Van Halong Bay via Hanoi met een binnenlandse vlucht Ho Chi Minh-stad

In de vroege ochtend vervolg je de boottocht door de Halong Bay. Na een brunch aan boord leg je rond 11:00 uur aan bij de stad Halong. Vervolgens reis je per auto met chauffeur terug naar Hanoi. Van Hanoi vlieg je naar Ho Chi Minh-stad (Saigon). Hier word je opgewacht en naar het hotel gebracht.  

Dag 9

Accommodatie: Golden Central Hotel - standaard kamer (LO)

Stadstour Ho Chi Minh-stad (Saigon)

Je maakt vandaag een stadstour door de drukke en levendige stad. De Franse koloniale tijd herleeft bij het bezoek aan de Notre Dame Kathedraal en het nabijgelegen Centrale Postkantoor. Ook bezoek je het Unification Palace en het oorlogsmuseum. In het altijd drukke Cholon (de Chinese Wijk) bezoek je de grote Binh Tay Markt en de Thien Hau pagode. 

Dag 10

Accommodatie: Golden Central Hotel - standaard kamer (LO)

Excursie naar de Cu Chi tunnels en de Tay Ninh tempel

Na het ontbijt vertrek je naar de Cu Chi Tunnels waar duidelijk wordt welke betekenis de guerrillatunnels tijdens de Vietnam Oorlog hebben gehad. Het meer dan 200 km lange tunnelnetwerk werd door de Vietcong tegen de Amerikanen gebruikt. Hierna rij je naar Tay Ninh voor een bezoek aan de Cao Dai Tempel. Het is de hoofdtempel van de Cao Dai sekte wat een een unieke religie is die nationalisme en wereldreligies in zich heeft verenigd.

Dag 11

Accommodatie: Song Xanh Sampan Cruise (VP)

Aanvang 3-daagse prive Sampan cruise door de Mekong Delta

Je wordt naar Cai Be gebracht waar je aan boord gaat van de Song Xanh privé Sampan (boot) voor een driedaagse Mekong Delta boottocht. Na een bezoek aan de drijvende markt van Cai Be vaar je naar Sa Dec. Door de vele smalle kanalen doet het erg denken aan Venetië. Je brengt de nacht door aan boord van de Song Xanh Sampan. .  

Dag 12

Accommodatie: Song Xanh Sampan Cruise (VP)

Varen en fietsen door de Mekong Delta

Je bezoekt de lokale markt en vaart verder naar Can Tho, via brede rivierarmen en over nauwe kanelen die worden overspannen door 'apenbruggen'. Je kan een fietstocht maken om de omgeving verder te verkennen. Na een bezoek aan een prachtig, uit het begin van de 19e eeuw daterend huis kan je genieten van de zonsondergang over het water. Je brengt de nacht weer door aan boord van de Song Xanh Sampan.  

Dag 13

Accommodatie: Golden Central Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan een drijvende markt en terug naar Ho Chi Minh-stad

Je bezoekt de Cai Rang drijvende markt, de grootste in de Mekong Delta. Je vaart tussen de lokale boten die drijvende marktkramen zijn, vol met fruit en groenten. Rond 10:00 uur eindigt de boottocht bij Ninh Kieu en daar wacht de auto die je terugbrengt naar Saigon. 

Dag 14

Vertrek vanaf de luchthaven Ho Chi Minh-stad (Saigon)

De reis eindigt met de transfer naar het vliegveld van Saigon. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe