Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 19 Dagen

Vietnam compleet

Terug Bekijk samenvatting

Een complete route van de groene bergen in het noorden naar de tropische stranden in het zuiden. De Halong Bay-cruise, een tour door de Mekongdelta, alle overnachtingen en het vervoer, grotendeels per privé-auto met chauffeur, zijn allemaal inbegrepen.

Dag 1

Accommodatie: May De Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Op de luchthaven van Hanoi word je door je gids verwelkomd en naar het hotel gebracht. De hoofdstad van Vietnam ligt aan de Song Hong, oftewel de Rode Rivier. Met de vele meren, winkeltjes, marktjes, lokale eettentjes en stalletjes is Hanoi een gezellige stad. Het is een goede plek om te wennen aan het klimaat en alle nieuwe indrukken.

Dag 2

Accommodatie: May De Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Dwaal door de oude wijk van Hanoi of bezoek eeuwenoude tempels

Vrije dag in Hanoi. Verken de mooie oude tempels, de schaduwrijke parken en de musea van de stad. Het is leuk dwalen door de ‘oude wijk’ met zijn bedrijvige straatjes die alle gespecialiseerd zijn in een bepaald product. Je kan de bezienswaardigheden prima op eigen gelegenheid bezoeken, maar we kunnen op alle te bezoeken plaatsen tijdens je reis tevens privé-excursies met een Engelssprekende gids regelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Dag 3

Accommodatie: Sapa Charm Hotel - standaard kamer (LO)

Per bus de bergen in naar Sapa

Vandaag reis je per bus de bergen in naar Sapa. Het is een reis van circa 5 uur. Bij aankomst word je opgewacht en naar je hotel gebracht. Sapa is een klein dorp in de bergen, dat bij de Fransen al populair was vanwege het koele klimaat en de werkelijk adembenemende uitzichten. In Sapa en omgeving leven vele traditionele bergvolkeren, die in de loop der eeuwen een ingenieus systeem van rijstterrassen hebben aangelegd.

Dag 4

Accommodatie: Sapa Charm Hotel - standaard kamer (LO)

Wandeling langs prachtige rijstvelden en bezoek aan kleine dorpjes

Vandaag maak je een mooie wandeling met gids. Per auto word je eerst naar het dorpje Mong Sen gebracht, het leefgebied van de Black H’Mong. Vanaf hier begint de trekking over een niet-geasfalteerde weg door de bergen. Onderweg kun je genieten van mooie vergezichten over de rijstvelden en het platteland. Je wandelt verder naar het dorpje Ta Phin waar je kennis maakt met de Red Dao en Black H’Mong-minderheid.

Dag 5

Accommodatie: May De Ville Classic Hotel - standaard kamer (LO)

Per bus terug naar de hoofdstad Hanoi

De ochtend is ter vrije besteding. Maak een wandeling door de mooie omgeving of kom even tot rust met een goed boek. In de middag reis je per bus terug naar Hanoi.

Dag 6

Accommodatie: Victory Cruise - deluxe hut (VP)

Van Hanoi naar Halong voor de boottocht in Halong Bay

Na het ontbijt reis je per shuttlebus naar Halong. Hier ga je aan boord van een comfortabele boot voor een schitterende 2-daagse tocht door de baai van Halong. Vanaf het dek kan je genieten van de vele prachtig gevormde kalksteenrotsen die uit zee oprijzen. Af en toe legt de boot aan om een grot te bezoeken. De maaltijden worden aan boord bereid en je overnacht op de boot in een 2-persoonshut met privé-sanitair.

Dag 7

Accommodatie: Thanh Lich Hotel - deluxe kamer kamer (LO)

Van Halong Bay via Hanoi per binnenlandse vlucht naar Hué

In de vroege ochtend vervolg je de boottocht door Halong Bay. Als het langzaam licht wordt, zie je het natuurschoon aan je voorbijtrekken en zet de boot koers in de richting van het vasteland. Aan boord heb je eerst nog een vroege brunch voordat je per shuttle bus terug reist naar Hanoi. Per privé-auto met chauffeur word je naar de luchthaven gebracht vanwaar je per binnenlandse vlucht naar Hué vliegt. Aangekomen in Hué word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Hué is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Het is een aangename plaats aan de Parfum-rivier, met een roemrijk verleden en veel monumenten die tot werelderfgoed zijn uitgeroepen.

Dag 8

Accommodatie: Thanh Lich Hotel - deluxe kamer kamer (LO)

Verken de keizerlijke stad Hué

Vrije dag in Hué. Het is leuk struinen over de lokale markt waar het meest ondenkbare wordt verkocht. Je moet zeker ook de ommuurde keizerlijke stad en de Verboden Purperen Stad van de Nguyen-keizers bezoeken. Hier zie je de overblijfselen van dit ooit zo indrukwekkende paleizencomplex dat voor het gewone volk was afgesloten. Buiten de stad bevinden zich de keizerlijke graftombes die stuk voor stuk bijzondere voorbeelden van Vietnamese bouwkunst zijn.

Dag 9

Accommodatie: Ving Hung Old Town Hotel - superior kamer (LO)

Van Hué per auto via de Wolkenpas naar Hoi An

In ongeveer drie uur rij je naar Hoi An. Vanaf de Hai Van-pas, de scheiding tussen Noord- en Zuid-Vietnam, heb je een mooi uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Hoi An is een sfeervol oud handelsstadje met een goed bewaard gebleven centrum met oude koopmanshuizen en tempels. Chinese, Japanse én ook Nederlandse invloeden zijn er nog terug te vinden.

Dag 10

Accommodatie: Ving Hung Old Town Hotel - superior kamer (LO)

Wandel door de pittoreske straatjes of maak een fietstocht over het platteland

Een vrije dag in Hoi An die je in de pittoreske straatjes in het centrum kan doorbrengen. Of maak een fietstocht over het omliggende platteland langs boerendorpjes en de rijstvelden. Desgewenst kunnen wij ook een Vietnamese kookles of een excursie naar de tempelruïnes van My Son voor je regelen.

Dag 11

Accommodatie: Ving Hung Old Town Hotel - superior kamer (LO)

Relaxen op een terrasje of kleding op maat laten maken in Hoi An

Vrije dag in Hoi An. Hoi An wordt ook wel de kleermakersstad van Vietnam genoemd. Op de markten en in de verschillende winkels staan Vietnamese kleermakers voor je klaar om allerlei lappen stof om te toveren tot op maat gemaakte kleding.

Dag 12

Accommodatie: Liberty Parkview Hotel - deluxe kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar de bruisende stad Ho Chi Minh-stad

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh-stad (Saigon). Bij aankomst word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Ho Chi Minh-stad is een bruisende metropool die nooit lijkt te slapen.

Dag 13

Accommodatie: Liberty Parkview Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek de koloniale gebouwen en Chinese tempels van Ho Chi Minh-stad

Ho Chi Minh-stad is een stad van contrasten waar koloniale gebouwen uit de Franse tijd, Chinese tempels en moderne architectuur hand in hand gaan. Je kan deze dag naar eigen inzicht indelen of door ons een stadsexcursie laten organiseren. Ook kan je een bezoek brengen aan de Cu Chi-tunnels uit de Vietnamoorlog of het unieke heiligdom van de Cao Dai-sekte buiten de stad.

Dag 14

Accommodatie: Iris Hotel - superior premium kamer (LO)

Per boot de Mekongdelta verkennen

Het vruchtbare deltagebied van de Mekong in Zuid-Vietnam moet je gezien hebben. Een labyrint van kanalen en rivieren doorsnijdt de groene vlaktes waar rijst wordt verbouwd. Je maakt een boottochtje door de delta. Je ziet het landschap en vaart via kanalen en smalle waterwegen. Je kunt een tochtje per fiets of motorriskja maken en tijdens de lunch genieten van lokale specialiteiten. Hierna vervolg je de reis naar Cantho waar je overnacht.

Dag 15

Accommodatie: Liberty Parkview Hotel - deluxe kamer (LO)

Varen over de drijvende markt en weer terug naar Ho Chi Minh-stad

Vroeg in de ochtend vaar je naar de grote drijvende markt van Cai Rang waar het één en al bedrijvigheid is. Aansluitend reis je terug naar Ho Chi Minh-stad.

Dag 16

Accommodatie: Phu Hai Resort - deluxe kamer (LO)

Naar het strand van Mui Ne

Vandaag is het circa 4-5 uur rijden naar Mui Ne. Mui Ne is een vissersstadje waar de hemelsblauwe oceaan af steekt tegen de prachtige zalmkleurige duinen. Deze sierlijk gevormde duinen vind je nergens anders in Vietnam. Het is een heerlijke strandbestemming. Je hebt in Mui Ne namelijk veel minder kans op regen dan in de rest van het land.

Dag 17

Accommodatie: Phu Hai Resort - deluxe kamer (LO)

Relaxen aan het strand bij Mui Ne

Dag ter vrije besteding.

Dag 18

Accommodatie: Phu Hai Resort - deluxe kamer (LO)

Relaxen aan het strand bij Mui Ne

Dag ter vrije besteding.

Dag 19

Terug naar de luchthaven dan Ho Chi Minh-stad

Je Vietnam vakantie zit erop. Op het afgesproken tijdstip word je opgehaald en naar de luchthaven van Ho Chi Minh-stad gebracht. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.