Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 9 Dagen

Hokkaido met huurauto

Terug Bekijk samenvatting

Het noordelijke eiland Hokkaido staat vooral bekend om de mooie natuurparken. Het is een waar paradijs voor liefhebbers van rust, ruimte en natuur. De beste manier om het eiland te verkennen is met een eigen huurauto. Je heb dan alle vrijheid om in alle rust de mooiste natuurparken te bezoeken. 

Dag 1

Accommodatie: ANA Crown Plaza Hotel Chitose - standaard kamer (LO)

Aankomst in Sapporo

Na aankomst op Chitose (Sapporo) Airport ga je op eigen gelegenheid naar het hotel. Het hotel beschikt over een pendeldienst tussen de luchthaven en het hotel. Het is maar 15 minuten rijden. Daarna kun je zelf de stad Sapporo en omgeving verkennen. Het is ongeveer 45 min - 1 uur rijden naar de stad. Bezoek bijvoorbeeld het Ainu Museum, geheel gewijd aan de oorspronkelijke bewoners van Hokkaido, of het Sapporo Bier Museum.

Dag 2 (4,5 uur)

Accommodatie: Ryokan Kitafukuro - Japanse kamer met eigen badkamer (LO)

Via het binnenland met de auto naar de warmwaterbaden van Kawayu Onsen

Vanaf 10.00 uur kun je de huurauto ophalen op de luchthaven. LET OP: een internationaal rijbewijs is verplicht. Met je huurauto rijd je op eigen gelegenheid naar Kawayu Onsen (ca. 4,5 uur). Onderweg kun je het schitterende Shikaribetsu meer bezichtigen, wat onderdeel uitmaakt van het Daisetsuzan National Park, het grootste natuur park van Japan.

Dag 3

Accommodatie: Ryokan Kitafukuro - Japanse kamer met eigen badkamer (LO)

Wandelen door de oerbossen van het Akan Nationaal Park

Kawayu Onsen ligt in het Akan Nationaal Park. Het ligt dicht bij het heldere Mashu Meer en is omringd door oerbossen en vulkanen. De naam ´onsen´ zegt het al: het is hier heerlijk badderen in de open lucht. Verzamel wat informatie in het Kawayu Eco Museum en maak een mooie wandeling in de omgeving met onder andere het meer van Kussharo.

Dag 4 (1 uur)

Accommodatie: Shiretoko Noble Hotel - western style kamer (LO)

Met je huurauto verder naar het Shiretoko Nationaal Park

Het is vandaag maar een klein stukje rijden naar Shari, de uitvalsbasis om het Shiretoko Nationaal Park te bezoeken. Het hotel biedt een prachtig uitzicht op de zee en de bergen en beschikt over warmwaterbronnen.  

Dag 5

Accommodatie: Shiretoko Noble Hotel - western style kamer (LO)

Ga op zoek naar beren in het Shiretoko Nationaal Park

Dag ter vrije besteding om op eigen gelegenheid het Shiretoko Nationaal Park te bezoeken, één van de mooiste en ongerepte nationale parken van Japan. Het park is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder bruine beren, herten en vossen. In 2005 werd Shiretoko National Park aan de lijst van werelderfgoed toegevoegd door het ecosysteem en biodiversiteit die het park voorziet. 

Dag 6 (4 uur)

Accommodatie: Art Hotels Asahikawa - standaard kamer (LO)

Via het Gevangenis Museum in Abashiri naar Asahikawa

Met je huurauto rij je op eigen gelegenheid naar Asahikawa. Onderweg kun je in Abashiri het Gevangenismuseum bezoeken. Dit openlucht museum laat de eeuw oude geschiedenis van deze gevangenis zien, waar belangrijke leden van de Japanse maffia gevangen werden gehouden. In Asahikawa zelf vind je een leuke dierentuin en aquarium met onderwatertunnel waar je pinguïns en zeehonden langs ziet zwemmen. Sluit je dag af in een ramen (noodle-bar) met een heerlijke kom Asahikawa noodles!

Dag 7 (1,5 uur)

Accommodatie: New Furano Prince Hotel - standaard kamer (LO)

Fiets langs de lavendelvelden van Furano en rij langs het blauwe meer

In circa 1,5 uur rij je op eigen gelegenheid naar Furano. In de zomermaanden staan in dit lieftallige plaatsje de lavendel velden en heide bloemen in bloei. Maak een fietstocht door het heuvellandschap of bezoek de authentieke Tomita boerderij, waar een lavendel softijsje een must it. Ook het blauwe meer in Biei, slechts 50 minuten rijden van Furano, is een waar natuurwonder. 

Dag 8 (2 uur)

Accommodatie: Sapporo Monterey Hotel - standaard kamer (LG)

Eet koningskrab op de Nijo vismarkt in Sapporo

In 2 uur rij je van Furano terug naar Sapporo. Bij aankomst in Sapporo ga je op eigen gelegenheid naar het hotel. Bezoek de Nijo vismarkt voor heerlijke koningskrab, of ga naar de Sapporo factory, een winkelcentrum in industriële stijl, voor de lekkerste Sapporo biertjes. 

Dag 9 (1 uur)

Vertrek Chitose Airport (Sapporo)

Met de huurauto rij je op eigen gelegenheid terug naar Chitose airport waar je om 10.00 de auto inlevert. 

Deze rondreis Hokkaido kan eenvoudig verlengd worden met een ander gedeelte van Japan. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.