Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 11 Dagen

Waterstadjes in de Yangtze Delta

Terug Bekijk samenvatting

De Yangtze-delta bruist al eeuwenlang van de bedrijvigheid. Verken in Suzhou de mooiste klassieke tuinen. Via sfeervol Guangdu en Wuxi aan het Tai-meer, kom je in het waterstadje Wuzhen. Hier overnacht je in een stijlvol gerestaureerd guesthouse. Inclusief overnachtingen, vervoer per trein, auto met chauffeur en diverse excursies.

Dag 1

Accommodatie: Bund Riverside Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in de hippe metropool Shanghai

Deze China tour begint in Shanghai, de grootste, meest bruisende en hippe metropool van Oost-China. Bij aankomst op de luchthaven staat je Engelssprekende gids al op je te wachten om je naar je hotel te brengen. De rest van de dag kun je vrij besteden. Tip: ga 's avonds samen met de Chinezen flaneren langs de Huangpu rivier, over de promenade langs de Bund.

Dag 2

Accommodatie: Bund Riverside Hotel - standaard kamer (LO)

Neem een kijkje in de Yu-tuin en in hypermodern Pudong

Vandaag kun je de hele dag zelf op verkenning in Shanghai. Breng een bezoek aan de bekende Yu-tuin en geniet van een authentiek kopje Chinese thee in het Huxingting Theehuis. Bezoek ook de hypermoderne wijk Pudong aan de overkant van de rivier, met zijn Oriental Pearl Tower en het Shanghai Financial Centre.

Dag 3

Accommodatie: Bund Riverside Hotel - standaard kamer (LO)

Ga kunst bewonderen in het Shanghai Museum en naar trendy Xintiandi

Om de mooiste Chinese kunstschatten te zien, ga je naar het Shanghai Museum aan het Volksplein. Daarna kun je shoppen aan Nanjing Lu, en naar een van de trendy restaurantjes in de wijk Xintiandi.

Dag 4

Accommodatie: Garden Hotel - standaard kamer (LO)

Per trein naar de mooiste tuinen in Suzhou

Na het ontbijt word je naar het station gebracht. Een korte rit per sneltrein, in de comfortabele soft seat klasse, brengt je naar de beroemde tuinstad Suzhou. Je wordt naar je hotel gebracht, en de rest van de dag verken je op eigen gelegenheid Suzhou. In vroeger tijden lieten rijke ambtenaren voor veel geld de meest mooie tuinen ontwerpen en aanleggen. In Suzhou zijn zo’n zestig van deze tuinen bewaard gebleven. Prachtig zijn de Humble Administrator's Garden, en de Lingering Garden, allebei uit de Ming dynastie.

Dag 5

Accommodatie: Garden Hotel - standaard kamer (LO)

Ga varen op de kanalen van het oude Suzhou

Vandaag kun je Suzhou op eigen gelegenheid verder verkennen. Maak bijvoorbeeld een boottocht door de smalle kanalen door het oude stadscentrum van Suzhou. Bezoek ook de daoïstische Xuanmiao Tempel in het centrum van Suzhou, of het prachtige Suzhou Museum met tentoonstellingen van oude én moderne Chinese kunst.

Dag 6

Accommodatie: Wuxi Grand Hotel - standaard kamer (LO)

Via het oude Guangfu naar Wuxi aan het Grote Kanaal

Per auto met chauffeur en Engelssprekende gids reis je naar Wuxi. Eerst maak je een stop bij het stadje Guangfu. De mooie oude huizen liggen aan de oevers van het Tai Meer. De stadstempel is een bezoek meer dan waard. Dan rijd je door naar Wuxi, het oude stadje aan Grote Kanaal, dat de Yangtze-delta verbond met Beijing. Na aankomst in Wuxi kun je de rest van de dag zelf invullen.

Dag 7

Accommodatie: Wuxi Grand Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan het Wuxi Museum en de Lingshan Grote Boeddha

Vanochtend ga je met je gids Wuxi verkennen. Eerst bezoek je het Wuxi Museum, waarna je in het grote Xihui Park een kopje thee kunt drinken in een van de theehuizen. Je vindt er ook oude paviljoenen en tempels, klassieke tuinen en een dierentuin. Tenslotte bezoek je de enorme Lingshan Grote Boeddha, op een schiereiland in het Tai Meer. De middag kun je vrij besteden.

Dag 8

Accommodatie: Wuzhen Tong'an guesthouse - standaard kamer (LO)

Langs het Tai Meer via Yixing naar het waterstadje Wuzhen

Van Wuxi reis je verder langs het Tai Meer naar Wuzhen. Onderweg bezoek je Yixing. Duizend jaar geleden maakte een plaatselijke monnik een kleine theepot van ijzerhoudende klei, de zisha-theepot. Nog steeds is de zisha-theepot populair. De beste theepotten en ander aardewerk vind je in de talrijke winkeltjes in wijk Dingshan. Je bezoekt met je gids het Pottery Museum. Na afloop rijd je verder naar Wuzhen met zijn mooie kanalen, meren, bruggen en huizen. Je kunt het stadje prima wandelend en op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 9

Accommodatie: Zhejiang International Hotel - standaard kamer (LO)

Per auto naar Hangzhou aan het West Meer

Vanochtend heb je nog alle tijd om zelf Wuzhen te verkennen. Van Wuzhen is het slechts 75 km rijden naar Hangzhou. De stad aan het beroemde West Meer heeft een lange geschiedenis. Tegenwoordig is de stad erg in trek bij Chinese toeristen, vooral vanwege het romantische meer.

Dag 10

Accommodatie: Zhejiang International Hotel - standaard kamer (LO)

Neem een kijkje in de oude boeddhistische Lingying Tempel

Vandaag kun je op eigen gelegenheid Hangzhou verkennen. Je kunt een boottochtje maken op het West Meer. In het meer zijn verschillende eilanden met paviljoens. Ook rondom het meer zijn het interessante West Lake Museum, en talrijke tuinen, tempels en paviljoens te bewonderen. Neem ook een kijkje in de prachtig gelegen boeddhistische Lingyin Tempel uit 326. 

Dag 11

Vertrek uit Hangzhou

Na het ontbijt check je uit. Hiermee eindigt deze tour.

Vanuit Hangzhou kun je per trein of vliegtuig naar tal van andere bestemmingen in China reizen, of terugvliegen naar Amsterdam. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.