Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 13 Dagen

Trendy China per bullettrein

Terug Bekijk samenvatting

Trendy art galleries, futuristische architectuur, design-hotels, bijzondere en exclusieve restaurants, het moderne China heeft het allemaal! Per supersnelle en comfortabele bullettrein reis je van de ene miljoenenstad naar de andere. Een boeiend kijkje in het China van de toekomst. Inclusief overnachtingen, 1e klasse treinkaartjes en diverse excursies.

Dag 1

Accommodatie: Kapok Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Beijing, bruisende stad vol contrasten

Welkom in China! Na landing in Beijing volgt een transfer naar je hotel. Nadat je je hebt opgefrist, ben je klaar voor je eerste kennismaking met deze bruisende stad en haar vele contrasten. Een bijzondere wijk om te bezoeken is bijvoorbeeld Gulou. In deze oude hutong vind je vintage winkeltjes, leuke boetieks en relaxte cafés. Neem een lekkere cocktail en meng je daarna tussen de riksja’s en de shoppers op zoek naar een bijzonder restaurantje om je eerste dag mooi af te sluiten.

Dag 2

Accommodatie: Kapok Hotel - standaard kamer (LO)

Geniet van een fusion lunch bij de Chinese Muur

Deze dag bestaat uit twee grote contrasten. Allereerst gaan de wandelschoenen aan en beklim je de Chinese Muur. De muur slingert zich door het heuvelachtige landschap en je kunt hier genieten van prachtige vergezichten. We hebben een tafel voor je gereserveerd bij The Schoolhouse Restaurant at Mutianyu Great Wall (betaling ter plaatse). Dit fusion restaurant werkt met lokale producten en groenten uit eigen tuin en je gebruikt de lunch in verbouwde klaslokalen. Op de terugweg zie je de moderne kant van Beijing als we het Olympische plein bekijken, met al haar futuristische gebouwen, een architectonisch hoogtepunt op deze afwisselende dag.

Dag 3

Accommodatie: Kapok Hotel - standaard kamer (LO)

Fiets door Beijing naar het CCTV gebouw van architect Rem Koolhaas

Vandaag kun je naar eigen inzicht invullen of je kunt er voor kiezen om Beijing eens op een andere manier te bekijken, namelijk per fiets (optionele excursie, excl. lunch en transfer). We fietsen langs monumentale keizerlijke gebouwen, door intieme hutong-straatjes en het hypermoderne zakendistrict met zijn spraakmakende architectuur, waaronder het beroemde gebouw van de Chinese Staatstelevisie CCTV, dat ontworpen is door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Oud en nieuw, strak en rommelig, arm en rijk - het wisselt elkaar steeds af tijdens deze fietstocht. Afhankelijk van je fietstempo duurt de excursie ongeveer 6 uur.

Dag 4

Accommodatie: Kapok Hotel - standaard kamer (LO)

Ga in Beijing het moderne 798 Art District verkennen

Je kunt op eigen gelegenheid Beijing verder verkennen of je kunt kiezen voor een halve dag excursie naar het  798 Art District. Tijdens een rondwandeling over het oude fabrieksterrein, waar nu overal galeries, kleine winkeltjes en restaurantjes zijn gevestigd, krijg je uitleg over de geschiedenis van het complex en de ontwikkeling van de Chinese moderne kunst. Deze excursie is optioneel en duurt ca. 1,5 uur (min. 2 personen).

Dag 5

Accommodatie: Eastern House Boutique Hotel - standaard kamer (LO)

Per hypermoderne hogesnelheidstrein naar historisch Xi'an

Je wordt bij je hotel opgehaald en naar het treinstation gebracht. Je vertrekt per HSL-trein om 09.43 uur richting Xi’an, waar je ca 15.31 uur aankomt. Na de transfer naar je hotel kun je zelf op ontdekkingstocht in Xi’an. Loop bijvoorbeeld door de poort van de Drum Tower, en geniet van alle verleidelijke geuren die je hier tegemoet komen. De Moslim Snack Street biedt vele restaurantjes, waar zeker iets van je smaak tussen zal zitten.

Dag 6

Accommodatie: Eastern House Boutique Hotel - standaard kamer (LO)

Dumplings eten in het beroemde Defachang restaurant

Vandaag breng je een bezoek aan de bekendste bezienswaardigheid van Xi’an, het Terracotta Leger. Meer dan 2000 jaar zijn deze ca. 7000 levensgrote soldaten, paarden en wagens begraven geweest. Nu doen ze de bezoekers versteld staan. Aansluitend bezoek je de Grote Wilde Gans Pagode. Deze Pagode is gebouwd in 652 en hier worden oude boeddhistisch relieken en boeken opgeslagen. Je brengt tevens een bezoek aan de stadsmuur van deze historische stad. Dit is de meest complete stadsmuur van heel China. Tijdens deze dagtocht is een dumpling lunch in het bekende Defachang Restaurant inclusief.

Dag 7

Accommodatie: Eastern House Boutique Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Xi'an het particuliere Qujiang Museum of Fine Arts

Vandaag kun je de dag zelf invullen. Bezoek bijvoorbeeld het indrukwekkende Shaanxi History Museum of het Qujiang Museum of Fine Arts, een van de beste privé musea van China. De drukke straatjes van de Moslim wijk zijn heerlijk om door heen te slenteren en je te laten overweldigen door geuren, kleuren, verkopers en eetstalletjes.

Dag 8

Accommodatie: The Yangtze Boutique Hotel - Art Deco kamer (LO)

Per HSL naar Shanghai voor een cocktail op een rooftop bar

Je wordt vandaag vroeg opgehaald bij je hotel en naar het station gebracht. De HSL-trein vertrekt al om 08.45 uur en komt in Shanghai aan om 14.43 uur. We hebben een softseat in de 1e klas voor je gereserveerd. Na aankomst in Shanghai word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag kun je naar eigen wens invullen. Bezoek bijvoorbeeld de French Concession; deze van oorsprong Franse wijk biedt kleine straatjes, lokale ontwerpers, koffietentjes en vintage boetieks en eindig de dag met een cocktail op een van de vele rooftop bars in Shanghai.

Dag 9

Accommodatie: The Yangtze Boutique Hotel - Art Deco kamer (LO)

Shoppen in Shanghai's trendy wijk Xintiandi

Je gaat op dagexcursie langs de hoogtepunten van Shanghai; de 400-jaar oude klassieke Yu-tuinen, de drukke straten van de oude stad in Chinatown, de bijzondere winkelstraatjes van Xintiandi, de Shanghai Tower en niet te vergeten de mooie boulevard langs de Huangpu rivier, de Bund. Een lunch is tijdens deze tour inclusief.

Dag 10

Accommodatie: The Yangtze Boutique Hotel - Art Deco kamer (LO)

Ga kunst kijken in ShanghART of het Yuz Museum

Vandaag kun je zelf Shanghai verder verkennen. Geïnteresseerd in moderne kunst? Neem een kijkje in de galerie ShanghART. Dit is een van de beste galeries in Shanghai, een van de belangrijkste ter wereld voor moderne Chinese kunst en maakt onderdeel uit van het bekende M50 complex. Of ga naar het Yuz Museum, met kunst van veel jonge en opkomende Chinese kunstenaars.

Dag 11

Accommodatie: Howard Johnson Riverview Hotel - Superior City View Kamer (LO)

Per bullettrein naar de moderne metropool Guangzhou

Je vertrekt vandaag met de HSL trein van Shanghai naar Guangzhou (08.00-14.51 uur) 1e klas softseat. Je wordt naar je hotel gebracht, en daarna heb je de rest van de dag vrij om deze moderne havenstad te leren kennen. Je kunt bijvoorbeeld een fietstocht maken langs de Pearl Rivier, een bezoek brengen aan het Mausoleum van de Nanyue Koning of in de artistieke omgeving van de verbouwde Redtory fabriek, met moderne galerieën, winkels en restaurants. Of neem een kijkje in het moderne 53 Art Museum.

Dag 12

Accommodatie: Howard Johnson Riverview Hotel - Superior City View Kamer (LO)

Ga naar het Flower Square voor futuristische architectuur

Je kunt op eigen gelegenheid Guangzhou verder verkennen of een optionele dagexcursie boeken. Deze excursie geeft je een indruk van de moderne architectuur op Flower Square, maar ook van de geschiedenis van deze regio tijdens een bezoek aan het Guangzhou Museum. Vanuit de Canton Tower kun je de hele stad overzien (incl. entree).

Dag 13

Vertrek uit Guangzhou

Je kunt de dag naar eigen inzicht indelen. Heerlijk tot rust komen in een van de vele parken of juist de adrenaline laten stromen in een van de pretparken. Ook een prima moment om op een van de vele marktjes of in de kleine steegjes op zoek te gaan naar het perfecte souvenir om deze mooie reis mee af te sluiten. Op de afgesproken tijd word je in je hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor vertrek.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.