Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 10 Dagen

Tibetaans Yunnan in stijl

Terug Bekijk samenvatting

Maak deze luxe privé-reis door de mooiste valleien van Yunnan en verblijf in comfortabele Songtsam boetiek-lodges in Tibetaanse stijl. Ga goudaapjes spotten in Tacheng en geniet van de schitterende vergezichten bij de Mingyong-gletsjer en het alpine Napa-meer.

Dag 1

Accommodatie: Songtsam Lugu Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Shangri-La

Je tour start bij aankomst in Shangri-La. Ooit hoorde Shangri-La bij Tibet. Vooral in het zuidelijke deel van de oude stad wonen nog veel Tibetanen. De kleine straatjes in het oude centrum verken je het beste te voet. Neem een kijkje bij het Songzanlin Klooster. Dit oude Tibetaanse kloostercomplex werd bijna 400 jaar geleden gebouwd in dezelfde stijl als het bekende Potala Paleis in Lhasa. Omringd door rinkelende belletjes en wapperende gebedsvlaggen heb je vanaf het kloostercomplex een prachtig uitzicht over de stad. Je verblijft naast het klooster in het luxe Songtsam Lugu Hotel, geheel in Tibetaanse stijl ingericht. Er is een Tibetaans restaurant, een bibliotheek en een heerlijk dakterras.

Dag 2

Accommodatie: Songtsam Tacheng Lodge - standaard kamer (HP)

Via de Jinsha riviervallei naar Tacheng

Na het ontbijt vertrek je door de bergen richting Tacheng. Onderweg geniet je van de prachtige natuur en vergezichten over de vallei van de Jinsha-rivier, de bovenloop van de machtige Yangtze-rivier. Fotostops niet meegerekend ben je ongeveer 3 uur onderweg naar het afgelegen dorpje Hada, waar je verblijft in het heerlijke Songtsam Tacheng Lodge. Hada ligt temidden van oerbossen, rijstterrassen en wijngaarden. De lodge heeft een buitenzwembad tussen de graanvelden en je kunt zelf verse groenten plukken in de organische moestuin van de lodge.

Dag 3

Accommodatie: Songtsam Tacheng Lodge - standaard kamer (HP)

Goudaapjes spotten in het Tacheng Natuurreservaat

Na het ontbijt trek je erop uit om in het nabijgelegen natuurreservaat zeldzame Goudaapjes te spotten. Deze bosaapjes komen alleen voor in het zuidwesten van China. Ze leven in groepen en op hoogtes boven de 1500 meter. In de middag maak je een leuke wandeling naar een authentiek dorp van de lokale Tibeto-Birmese Lisu-minderheid. Je ziet er hun karakteristieke houten boerenhuizen met zwarte daken, mooi gelegen tussen de rijstvelden.

Dag 4

Accommodatie: Songtsam Cizhong Lodge - standaard kamer (VP)

Langs het dorp Tongle Lisu en de Lancang-vallei naar Cizhong

In de ochtend verlaat je Tacheng voor een rit slingerend tussen de bergen richting Cizhong. Zonder stops zeker 4 uur rijden. Onderweg maak je een stop voor een bezoek aan het Tongle Lisu Village, mooi gelegen aan de bovenloop van de Mekong-rivier. De huisjes liggen dicht op elkaar tegen de steile bergwand geplakt. Dan is het nog ruim een uur rijden langs de Mekong (Lancang) naar de intieme Songtsam Cizhong Lodge waar je gaat dineren en overnachten. De kleine maar comfortabele lodge ligt heerlijk op een groen plateau tussen de verspreide boerderijen, watervallen en wapperende Tibetaanse gebedsvlaggen. 

Dag 5

Accommodatie: Songtsam Meili Lodge - standaard kamer (HP)

Genieten van uitzicht op besneeuwde pieken vanaf Songtsam Meili

Na het ontbijt breng je eerst een bezoek aan de in het dorp gelegen katholieke kerk. Deze is in 1867 gebouwd door Franse missionarissen, raakte in verval, maar is in 1909 opnieuw opgebouwd. De bevolking van Cizhong is nog altijd deels katholiek, en elke zondag is er een kerkdienst in het Tibetaans. Na een lunch in de lodge verlaat je Cizhong en rijd je verder, eerst door de vallei van de Mekong-rivier naar het noorden en dan door de bergen naar Meili. Deze rit neemt zeker 4 uur in beslag. Je dineert en overnacht in het hooggelegen luxe Songtsam Meili Lodge. De gezellige kamers hebben comfortabele houten vloeren, ruime bedden en sofa's die zorgen voor een rustieke sfeer.

Dag 6

Accommodatie: Songtsam Meili Lodge - standaard kamer (HP)

Vanuit Meili naar de schitterende Mingyong Gletsjer

In alle vroegte ga je naar de boeddhistische Feilai Tempel om te genieten van een (bij helder weer) schitterende zonsopkomst boven Meili Snow Mountain. Dit bergmassief heeft een hele keten met sneeuw bedekte pieken van meer dan 6000 meter hoog. De opgaande zon schijnt een prachtig zacht licht over alle dertien pieken, waaronder de Kawagebo (6740 meter). Na afloop maak je een tocht de bergen in naar de spectaculaire Mingyong-gletsjer. Terug in je lodge kun je je ontspannen op het dakterras of in de bibliotheek tot het tijd is voor het diner.

Dag 7

Accommodatie: Songtsam Benzilan Lodge - standaard kamer (HP)

Langs Baima Snow Mountain naar Benzilan

Ook vanochtend krijg je nog een kans om van de zonsopgang te genieten. Na het ontbijt verlaat je Meili richting Benzilan, zonder stops een rit van ca. 4 uur. Je rijdt dwars door het bergmassief van het Baima National Reserve, een UNESCO Werelderfgoed, en passeert een spectaculaire pas van maar liefst 4292 meter hoog. Zo verlaat je het stroomgebied van de Mekong en rijd je het stroomgebied van de Yangtze binnen. Onderweg neem je nog een kijkje bij het prachtige Tibetaanse Dongzhulin Klooster, voordat je afdaalt naar de Songtsam Benzilan Lodge voor diner en overnachting.

Dag 8

Accommodatie: Songtsam Benzilan Lodge - standaard kamer (VP)

Op bezoek bij de Tibetanen in Benzilan

Vandaag geen lange ritten, maar ontspannen activiteiten in de directe omgeving van Benzilan. Je bezoekt een Tibetaans wierookfabriekje, een werkplaats waar houten kommen gemaakt en beschilderd worden, en een lokale wijngaard. Verder kun je zelf wandelend de omgeving verkennen of van het uitzicht genieten op het dakterras van je lodge.

Dag 9

Accommodatie: Songtsam Lugu Hotel - standaard kamer (LO)

Via het bergmeer Napa naar Shangri-La

Na het ontbijt stap je in de auto terug richting Shangri-La. Maar onderweg ga je eerst nog naar het Nixi pottenbakkersdorp, waar tradtioneel zwart aardewerk gemaakt wordt in alle vormen en maten. Na afloop rijd je verder naar het door uitgestrekte graslanden omringde bergmeer Napahai. Geniet nog even van de vergezichten en ongerepte natuur, alvorens af te dalen naar het Songtsam Lugu Hotel in Shangrila. 

Dag 10

Vertrek uit Shangri-La

Na het ontbijt check je uit en eindigt deze tour. 

Vanuit Shangri-La kun je doorreizen naar diverse andere Chinese bestemmingen. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.