Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 15 Dagen

Cultuurreis langs de Gele Rivier

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze reis ga je op zoek naar de cultuur van China. Je ziet de historische steden Kaifeng en Xi’an, maar ook Qufu, de geboorteplaats van Confucius, het leuke dorp Dangjiacun bij Hancheng en de Kungfu-monniken van het Shaolin-klooster.

Dag 1

Accommodatie: Queli Hotel - standaard kamer (LO)

Per snelle trein van Beijing naar Qufu

Je reis begint in Beijing waar je bij je hotel opgehaald en naar het station gebracht wordt. Je stapt op de hogesnelheidstrein naar Qufu. Na twee uur rijd je het station van Qufu binnen. Hier staat je gids klaar om je naar het hotel te brengen. Qufu is voor Chinese begrippen een klein provincieplaatsje. Toch is het een bezoek meer dan waard: het is tenslotte de geboorteplaats van China’s belangrijkste filosoof, Confucius.

Dag 2

Accommodatie: Queli Hotel - standaard kamer (LO)

Vrije dag in Qufu, de geboorteplaats van Confucius

Ga vandaag op eigen gelegenheid Qufu verkennen. Begin de dag met een bezoek aan de Confucius tempel. Zodra je de grote rode hoofdpoort doorgaat, krijg je een indruk hoe groots het tempelcomplex is. Naast het tempelcomplex ligt de labyrintachtige residentie van de familie Kong. Hier woonde Confucius' familie en de vele generaties na hem. Ook het graf van Confucius ligt in Qufu, in het Confucius Woud. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-dagexcursie in Qufu naar de Kong Residentie, de Confucius Tempel en het Confucius Woud, inclusief lunch.

Dag 3

Accommodatie: Dynasty Hotel - standaard kamer (LO)

Per trein naar ommuurd Kaifeng aan de Gele Rivier

Vanochtend word je naar het station gebracht voor de treinrit van zo'n vier uur naar Kaifeng. Wij reserveren comfortabele 'soft seats'. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht. Kaifeng is een oude ommuurde stad aan de oevers van de Gele Rivier. Ooit was Kaifeng een keizerlijke hoofdstad met veel pracht en praal. Nog steeds vind je er prachtige tempels en pagodes, maar ook levendige markten. De rest van de middag kun je zelf de stad verkennen.

Dag 4

Accommodatie: Dynasty Hotel - standaard kamer (LO)

Reis terug in de tijd in het Millennium City Park in Kaifeng

Na het ontbijt ga je op dagexcursie in Kaifeng, inclusief lunch. Zodra je het Millennium City Park binnenstapt reis je 1000 jaar terug in de tijd. Het themapark is een kopie van een beroemd schilderij uit de Song dynastie. Na afloop bezoek je het Xiangguo Klooster. Het is niet alleen een van de oudste kloosters van China, maar er staat ook een prachtig beeld van de godin van de barmhartigheid. De IJzeren Pagode dankt haar naam aan het dak met bruin geglazuurde tegels.

Dag 5

Accommodatie: Chanwu Hotel - standaard kamer (LO)

Per auto van Kaifeng naar Dengfeng, vlakbij Shaolin

Vroeg in de ochtend vertrek je naar Dengfeng vlakbij Shaolin, een rit van zo’n drie uur. Onderweg breng je een bezoek aan de prachtig bewaard gebleven Zhongyue Tempel, die een belangrijke rol speelde bij de verspreiding van het Daoïsme in Centraal-China. Daarna rij je verder naar je hotel in Dengfeng. In de middag verken je op eigen gelegenheid Dengfeng, een klein stadje, waar je nog het oude China ziet.

Dag 6

Accommodatie: Chuanwu Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan het beroemde kungfu-klooster van Shaolin

Vandaag ga je vroeg met je gids op excursie. Je bezoekt het Shaolin Klooster. Hier draait alles om discipline, respect en zelfbeheersing. De monniken van Shaolin zijn meesters in de beoefening van kungfu. Door de tijd heen ontwikkelde Shaolin zich tot de meest toonaangevende kungfuschool in China. Het grote kloostercomplex bestaat uit verschillende gebouwen. Na de lunch bezoek je het Bos van de Pagodes. Er staan meer dan 230 miniatuurpagodes die de graven markeren van de kloosterabten. Opvallend hoe rustig het hier is.

Dag 7

Accommodatie: Bell Tower Hotel - standaard kamer (LO)

Via de boeddhistische Longmen Grotten naar Xi'an

Na het ontbijt rij je in nog geen twee uur naar de Longmen Grotten. Over een lengte van een kilometer stonden ooit 100.000 prachtig gebeeldhouwde Boeddhabeelden. Het meest opvallend is de zeventien meter hoge Boeddha. In de middag brengt de gids je naar het station van Luoyang. Hier stap je op de hogesnelheidstrein naar Xi’an. In Xi’an word je opgewacht door een Engelssprekende gids die je naar het hotel begeleidt.

Dag 8

Accommodatie: Bell Tower Hotel - standaard kamer (LO)

Vrije dag in Xi’an, of op excursie naar het Terracottaleger

Vandaag kun je zelf Xi'an verkennen. Maak een wandeling over de stadsmuur en door de gezellige moslimwijk met zijn vele winkeltjes. Je kunt gaan lunchen bij het bekende Dafachang restaurant. Hier krijg je dumplings geserveerd in allerlei verschillende vormen en smaken. Een bezoek aan het Terracottaleger mag je eigenlijk niet overslaan. Meer dan 7000 soldaten, boogschutters en paarden bewaken het graf van keizer Qin Shi Huangdi. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): Privé-dagexcursie naar het Terracottaleger, de Stadsmuren en de Grote Wilde Gans Pagode, inclusief lunch in het Dafachang Dumpling Restaurant.

Dag 9

Accommodatie: Hancheng Wenyuange Hotel - standaard kamer (LO)

Per auto naar het oude stadje Hancheng aan de Gele Rivier

Na het ontbijt pak je je spullen en ga je op weg naar Hancheng. De rit neemt ongeveer drie uur in beslag. Hancheng is een historisch stadje ten noordoosten van Xi'an, ingeklemd tussen een bergketen en de Gele Rivier. In de oude stad zijn de straten en de traditionele bebouwing goed bewaard gebleven, en waan je je terug in de tijd. Vroeger was de stad ommuurd, maar daarvan resten nu alleen nog enkele poorten. 's Middags kun je zelf Hancheng verkennen.

Dag 10

Accommodatie: Hancheng Wenyuange Hotel - standaard kamer (LO)

Op excursie naar Dangjiacun, dorp van de familie Dang

In de ochtend heb je nog alle tijd om rond te dwalen door de oude straatjes van Hancheng. Zo vind je een mooie Confucius Tempel in de noordoosthoek van de oude binnenstad. Tegen de middag rijdt de chauffeur voor. Samen met je gids ga je op weg naar Dangjiacun. Dit oude Dang-dorpje ligt op steenworp afstand van Hancheng. 60% van de inwoners heeft Dang als achternaam! Het dorp is vooral bijzonder vanwege de traditionele architectuur en vanwege de verdeling in beneden- en bovendorp.

Dag 11

Accommodatie: Dejuyuan Guesthouse - standaard kamer (LO)

Via de Wang Family Mansion naar historisch Pingyao

Van Hancheng vertrek je richting Pingyao, een rit van ongeveer 5 uur. Maar voordat je Pingyao binnenrijdt maak je een stop in Jingsheng. Hier staat het prachtige landhuis van de familie Wang. Het grote familiehuis werd eind 18e eeuw gebouwd door de Wangs, toen een van de belangrijkste en rijkste families in de provincie. Ook maak je nog een korte stop bij de Shuanglin Tempel. Deze oude tempel is vooral bekend om zijn prachtige beelden. In de middag bereik je de stadsmuren van Pingyao.

Dag 12

Accommodatie: Dejuyuan Guesthouse - standaard kamer (LO)

Ga te voet het ommuurde Pingyao verkennen

Neem alle tijd om op eigen gelegenheid Pingyao te verkennen. Pingyao is een zeer goed bewaard gebleven oud handelsstadje. Binnen de imposante stadsmuren wandel je tussen traditionele tempels, huizen en historische winkels. Bijzonder is ook het museum gewijd aan de eerste commerciële bank van China.  

Dag 13

Accommodatie: Guobin Hotel - standaard kamer (LO)

Via Taiyuan per trein naar het noordelijke Datong

Je hebt vandaag een echte reisdag voor de boeg. In de ochtend ga je met je gids en chauffeur op weg naar Taiyuan. In de loop van de ochtend stap je op de trein in noordelijke richting naar Datong, waar je in de middag aankomt. Datong had een strategische functie in de verdediging van het Chinese rijk tegen nomaden, zoals de Mongolen, uit het noorden. Op het station wacht je gids op je. Samen ga je naar het hotel. De rest van de dag kun je zelf Datong verkennen.

Dag 14

Accommodatie: Guobin Hotel - standaard kamer (LO)

Vrije dag in Datong, of op excursie naar de boeddhistische Yungang Grotten

Vandaag kun je zelf Datong en de bezienswaardigheden in de omgeving verkennen. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): Privé-dagexcursie naar de boeddhistische Yungang Grotten, het hangende Xuanggong Klooster en de Houten Pagode, inclusief lunch. De Yungang Grotten zijn het grootste Boeddhistische grottencomplex van China. Na de introductie van het boeddhisme in China, zo’n 2000 jaar geleden, hakten monniken langs de Zijderoute duizenden grotten uit, die allemaal in grootte en stijl van elkaar verschillen. Ook het hangende Xuanggong Klooster is een bezoek meer dan waard.

Dag 15

Per trein van Datong naar Beijing

Na een vroeg ontbijt brengt je gids je naar het treinstation. De treinreis van Datong naar Beijing duurt ruim zes uur. In de middag rijdt uw trein het station van Beijing binnen. Bij aankomst in Beijing eindigt deze rondreis China. 

In en vanuit Beijing zijn er allerlei mogelijkheden om uw reis verder uit te breiden. Wij adviseren je graag!

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.