Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 12 Dagen

Land van de Miao en de Dong

Terug Bekijk samenvatting

Afgelegen dorpen diep in het binnenland van de provincie Guizhou, de rijstterrassen van de ‘Drakenrug’ Longsheng en het schilderachtige karstlandschap van Yangshuo, het zit allemaal in deze reis. Onderweg maak je kennis met het dagelijks leven van de Miao en de Dong. Kortom: een prachtreis over de 'backroads' van Guizhou en Guangxi.

Dag 1

Accommodatie: Guiyang Regal Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in zuidelijk Guiyang

Deze prachtig reis door het land van de Miao en Dong begint bij aankomst in Guiyang, hoofdstad van de zuidelijke provincie Guizhou. Nadat je in je hotel bent ingecheckt kun je zelf Guiyang gaan verkennen. Neem bijvoorbeeld een taxi naar het centrum voor een kijkje bij het Jiaxiu Paviljoen, een sierlijk bouwwerk uit de 16e eeuw. Het staat op de Fuyu Brug over de Nanming-rivier. Tijdens de Ming- en Qing-dynastie kwamen hier de jonge geleerden bijeen voor de provinciale examens in de Confuciaanse klassieken.

Dag 2

Accommodatie: Kaili Zhongheng Hotel - standaard kamer (LO)

Per auto naar Kaili en de Miao-dorpen Shiqiao en Qingman

Na het ontbijt ga je op weg naar de provinciestad Kaili in het land van de Miao. Je neemt er een kijkje in het Kaili Museum, gewijd aan de verschillende minderheden in de regio. In de middag bezoek je twee Miao-dorpen in de heuvels ten westen van Kaili: Shiqiao, waar op traditionele wijze papier gemaakt wordt, en het mooi gelegen Qingman.

Dag 3

Accommodatie: Kaili Zhongheng Hotel - standaard kamer (LO)

Vanuit Kaili naar de Miao-dorpen Langde, Datang en Paika

Vandaag maak je een tour langs een drietal Miao-dorpen met elk hun eigen specialiteit. Als eerste ga je naar het dorp Langde voor een voorstelling. De kleurrijk uitgedoste dorpelingen verzamelen zich op het dorpsplein en dansen begeleid door trommels en de 'lusheng', een traditioneel blaasinstrument met meerdere bamboepijpen. Dan rijd je verder naar Datang, een dorp van de zogenaamde 'short skirt Miao'. Tenslotte bezoek je Paika, waar je kunt zien hoe de bamboepijpen voor de 'lusheng' gemaakt worden.

Dag 4

Accommodatie: Danzhai Yingbin Hotel - standaard kamer (LO)

Via Kala naar de rijstterrassen van Gaoyao in Danzhai

Na het ontbijt verlaat je Kaili in zuidelijke richting. Het is ongeveer een uur rijden naar het district Danzhai. Je maakt er een stop in het Miao-dorpje Kala, waar vooral de vrouwelijke inwoners zich helemaal hebben toegelegd op het maken van vogelkooitjes. Dan rijd je verder naar het dorp Gaoyao, waar je kunt genieten van uitzicht over een prachtig landschap van rijstterrassen. Als laatste bezoek je het dorpje Maniao, dat beroemd is om de bijzondere danskostuums versierd met gouden fazanten.

Dag 5

Accommodatie: Congjiang Xenp Xangh Xedt Lail Hotel - standaard kamer (LO)

Via het Miao-dorp Basha naar het land van de Dong-minderheid

Vanochtendverlaat je het district Danzhai richting Congjiang in het afgelegen oosten van de provincie Guizhou. Eerst bezoek je daar het kleine traditionele Miao-dorp Basha. De inwoners leven er nog deels van de jacht en de mannen dragen een dolk en soms een geweer. Na afloop bezoek je Xiaohuang, een dorp van de Dong-minderheid beroemd om de traditionele zangkunst.

Dag 6

Accommodatie: Yuwuju Hostel - standaard kamer (LO)

Door de bergen naar het afgelegen Jiabang

Vandaag maak je een lange maar mooie rit, door een prachtig landschap van spectaculaire rijstterrassen, naar de afgelegen vallei van Jiabang. De mensen van de Miao-minderheid leven hier nog traditioneel, werken op het land en wonen in prachtige houten huizen. De accommodatie is hier heel eenvoudig!

Dag 7

Accommodatie: Indigo Hotel - standaard kamer (LO)

Langs de rijstterrassen van Jiabang naar Zhaoxing

Vanochtend vroeg kun je nog genieten van de heerlijke vergezichten in Jiabang. Dan vervolg je de reis naar Zhaoxing, een rit die de hele middag in beslag neemt. 's Avonds wordt je getrakteerd op een leuke voorstelling door de Dong-minderheid van Zhaoxing.

Dag 8

Accommodatie: Indigo Hotel - standaard kamer (LO)

Heerlijk wandelen van Tang'an naar Zhaoxing

Vandaag ga je de groene heuvels en rijstterrassen rond Zhaoxing verkennen. Per auto word je eerst naar Tang'an gebracht. Onderweg kun je van het mooie uitzicht genieten. Vanuit Tang'an wandel je langs de rijstterrassen terug naar Zhaoxing. In de middag kun je te voet Zhaoxing verder verkennen. Je vindt er prachtige huizen, trommeltorens en overdekte 'wind en regen' bruggen, allemaal in hout uitgevoerd.

Dag 9

Accommodatie: Ping'an Grand Hotel - standaard kamer (LO)

Via de 'wind en regen' brug van Chengyang naar Ping'an

Vanochtend verlaat je Zhaoxing en rijd je eerst naar het Dong-dorp Chengyang, beroemd om zijn grote 'wind en regen' brug. De overdekte bruggen zijn de ontmoetingsplek van de dorpsbewoners. Dan rijd je verder naar Ping'an. Al eeuwenlang verbouwen de boeren hier rijst op de ingenieus aangelegde rijstterrassen. Ping’an zelf is een gemoedelijk dorpje met houten huizen, dat alleen te voet bereikbaar is. Samen met je gids loop je over een goed pad naar je hotel, een klim van twintig minuten. Wie wil kan een drager inhuren voor de bagage. Wandelend tussen de rijstterrassen zie je de boeren met hun buffels aan het werk.

Dag 10

Accommodatie: Moondance Hotel - standaard kamer (LO)

Bijkomen in Yangshuo aan de Li-rivier

Vanochtend heb je alle tijd voor een wandeling naar Old Zhuang Village of naar de uitzichtpunten in Ping'an zelf. In de loop van de middag vertrek je naar het mooi gelegen Yangshuo. De markante kalksteenheuvels, de rijstvelden en de meanderende Li-rivier leveren een prachtig landschap op. Het is dan ook een prima uitvalsbasis voor prachtige wandel,-fiets, -of kanotochten. Relaxen of een Chinees biertje drinken op een van de vele leuke terrasjes kan natuurlijk ook. Je overnacht in een sfeervol hotel net buiten Yangshuo.

Dag 11

Accommodatie: Moondance Hotel - standaard kamer (LO)

Ga fietsen of huur een kano om de rivier te verkennen

Bij je hotel zijn goede mountainbikes te huur. Misschien begin je de dag wel met een beklimming van Moon Hill. Op een paar minuten van uw hotel gelegen! Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht, en misschien wel een mooie zonsopkomst. Ook vanaf het water, dobberend op een bamboevlot, ziet het landschap er prachtig uit. In de avond kun je een magische lichtshow aan de oevers van de rivier bijwonen.

Dag 12

Van Yangshuo naar Guilin voor vertrek

Vandaag is alweer de laatste dag van deze China reis. Op het vooraf afgesproken tijdstip brengt de gids je naar het station of vliegveld van Guilin.

Er vertrekken vanaf de luchthaven van Guilin geen directe vluchten naar Europa. Wel naar andere steden in China, zoals Kunming, Hangzhou, Shanghai of Hongkong. Per comfortabele nachttrein kun je naar Shanghai en per hogesnelheidstrein ben je snel in Guangzhou. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.