Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 12 Dagen

Keizers en Karstbergen

Terug Bekijk samenvatting

Deze topreis brengt je van Beijing naar het oude ommuurde Pingyao en Xi'an, beroemd om het terracottaleger. Je wandelt tussen spectaculaire rijstterrassen naar dorpjes bij Ping'an. In Yangshuo verblijf je in een heerlijk resort tussen de karstbergen. Inbegrepen zijn je overnachtingen, vervoer per trein, binnenlandse vlucht en auto met chauffeur.

Dag 1

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Beijing

Welkom in China! Bij aankomst in Beijing word je welkom geheten en naar je hotel gebracht. Tijdens de autorit word je meteen ondergedompeld in deze bruisende stad. Hoge appartementsgebouwen en fly-overs flitsen aan je voorbij. Je kunt de rest van de dag vrij besteden. Tip: neem een kijkje in de Lama Tempel. Het is één van de belangrijkste Tibetaans-boeddhistische tempels van China.

Dag 2

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Slenter door de Hutongs en de Verboden Stad

Vandaag heb je alle tijd om in je eigen tempo Beijing te verkennen. In eerste instantie lijkt Beijing een grote moderne stad, maar tijdens een wandeling door de hutongs, de traditionele wijken van de stad, vind je nog de charme van het oude Beijing. Huur eens een audiotour en verken de Verboden Stad: het paleis van de keizer, waar de gewone sterveling geen voet over de drempel mocht zetten. Boek een Peking Eend diner of een theatervoorstelling voor de avonduren. 

Dag 3

Accommodatie: Dongfang Hotel - standaard kamer (LO)

Maak zelf een uitstapje naar de Chinese Muur

Ook vandaag besteed je geheel naar eigen inzicht. Ga naar de Chinese Muur, zo’n 50 kilometer buiten Beijing of kies ervoor om te gaan varen en wandelen in het Zomerpaleis. Misschien ga je wel naar de Tempel van de Hemel. De gebedshal is helemaal uit hout opgetrokken zonder dat er een spijker aan te pas kwam. De prachtig donkerblauw geglazuurde dakpannen symboliseren de hemel. Met de taxi, metro of lopend kun je een aantal bijzondere monumenten in de stad gemakkelijk bezoeken.

Dag 4

Accommodatie: Dejuyuan Guesthouse - standaard kamer (LO)

Per hogesnelheidstrein van Beijing naar Pingyao

In de ochtend is de transfer naar het station. Je stapt op de hogesnelheidstrein naar Pingyao. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht en heb je de tijd om zelf het compacte centrum van de stad de ontdekken. Bijzonder is het museum gewijd aan de eerste commerciële bank van China. Ook de stadsmuren zijn een bezoek waard. Het oude stadscentrum van Pingyao is autovrij. Je verblijft in Pingyao in een klein traditioneel hotel, in Chinese stijl ingericht.

Dag 5

Accommodatie: Bell Tower Hotel - standaard kamer (LO)

Ommuurd Pingyao verkennen, en per sneltrein naar Xi'an

Vandaag heb je alle tijd om op eigen gelegenheid Pingyao verder te verkennen. Pingyao is een zeer goed bewaard gebleven oud handelsstadje. Binnen de imposante stadsmuren wandel je tussen traditionele tempels, huizen en historische winkels. Aan het eind van de middag of vroeg in de avond ga je naar het treinstation van Pingyao. Hier stap je op de sneltrein naar Xi’an. Wij reserveren een comfortabele soft seat voor je.

Dag 6

Accommodatie: Bell Tower Hotel - standaard kamer (LO)

Verken Xi'an, ooit de hoofdstad van China

Xi’an, ooit een van de grootste steden ter wereld, was het eindpunt van de Zijderoute. Dit netwerk van karavaanroutes liep vanuit het Middellandse Zeegebied naar de hoofdstad van het Chinese keizerrijk. De moslimwijk ligt in het oude stadscentrum. Met de Grote Moskee, lage huizen en uitstekende keuken is het zeker de moeite waard om hier uitgebreid rond te wandelen. Liever fietsen? Wat dacht je van een fietstocht over de stadsmuren? 

Dag 7

Accommodatie: Bell Tower Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek buiten Xi'an het Terracottaleger van China's eerste keizer

Een bezoek aan het Terracotta Leger van de eerste keizer van China mag natuurlijk niet ontbreken in je reisprogramma. Meer dan 7000 soldaten, boogschutters en paarden bewaken het graf van Qin Shi Huangdi. Je zou ook kunnen gaan lunchen bij het bekende Defachang restaurant. Hier krijg je dumplings in allerlei verschillende vormen en smaken geserveerd. Of laat je verrassen door het grote aanbod op de levendige avondmarkt.

Dag 8

Accommodatie: Ping'an Grand Hotel - standaard kamer (LO)

Per vliegtuig naar Guilin, en door naar Ping'an

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Guilin. Bij aankomst ga je met je Engelssprekende gids en auto met chauffeur op weg naar Ping’an. Je rijdt door het betoverende karstlandschap van Guilin. Ping’an is een klein gemoedelijk dorpje dat alleen te voet bereikbaar is. Samen met je gids loop je in ongeveer 20 minuten omhoog naar je guesthouse. De rest van de dag kun je vrij besteden.

Dag 9

Accommodatie: Ping'an Grand Hotel - standaard kamer (LO)

Maak een wandeling langs duizelingwekkend mooie terrassen

Vandaag heb je alle tijd om de omgeving van Ping'an te verkennen. Je traditionele houten guesthouse ligt tussen de rijstvelden en is een prima startpunt voor een dagwandeling door de omgeving. Eenmaal op pad loop je al snel tussen de duizelingwekkend steile rijstterrassen. Na wat klimmetjes is de beloning fenomenaal: het uitzicht over een van de mooiste Chinese landschappen.

Dag 10

Accommodatie: Moondance Resort - standaard kamer (LO)

Per auto van Ping'an naar Yangshuo aan de Li-rivier

Op het vooraf afgesproken tijdstip haalt de gids je op in het guesthouse. Samen wandel je weer naar de hoofdweg, waar de auto met chauffeur op je wacht. Na een prachtige autorit van ongeveer drie uur rij je het sfeervolle Yangshuo binnen. De markante kalksteenheuvels, de rijstvelden en de meanderende Li-rivier leveren een prachtig landschap op. Je hotel ligt in een dorpje net buiten Yangshuo, tussen de rijstvelden vlakbij Moon Hill.

Dag 11

Accommodatie: Moondance Resort - standaard kamer (LO)

Ga fietsen of kanoën tussen de karstbergen

Je kunt in de omgeving van het hotel prachtige fietstochten maken door de omringende dorpen en over kleine wegen langs de Li rivier naar de Maanheuvel, de bekendste piek bij Yangshuo. Wie de Maanheuvel beklimt kan genieten van een prachtig uitzicht, en misschien wel een mooie zonsopkomst. Ook vanaf het water, dobberend op een bamboevlot, ziet het landschap er schilderachtig uit. In de avond kun je een magische lichtshow aan de oevers van de rivier bijwonen.

Dag 12

Per auto naar Guilin voor vertrek

Vandaag is alweer de laatste dag van deze China vakantie. De gids brengt je naar het station of vliegveld van Guilin voor vertrek. 

Er vertrekken vanaf de luchthaven van Guilin geen directe vluchten naar Europa. Wel naar andere steden binnen China, zoals Kunming, Hangzhou, Shanghai of Hongkong. Kortom, Guilin is een prima uitvalsbasis om je reis binnen China te verlengen. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.