Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Tibetaanse kloosters en nomaden

Terug Bekijk samenvatting

Je ontmoet Tibetaanse monniken in het Labrang-klooster van Xiahe en drinkt een kopje boterthee bij de nomaden op de Sangke-graslanden. Onderweg zie je schitterende muurschilderingen in het Lama-klooster Milarepa. Overnachtingen, vervoer per auto met chauffeur, diverse excursies met Engelssprekende gids en een paardrijtocht in Songpan zijn inbegrepen.

Dag 1

Accommodatie: Nirvana Hotel - standaard kamer (LG)

Vanuit Lanzhou door de bergen naar Xiahe

Je reist vandaag per auto met chauffeur van Lanzhou naar Xiahe, een rit van ongeveer 3,5 tot 4 uur. Rond lunchtijd kom je aan in de stad Linxia. Hier kun je even de benen strekken, een rondje over de markt wandelen en zelf een hapje eten in een van de vele restaurants. Na Linxia slingert de weg door een groen berglandschap omhoog naar Xiahe, waar je in de loop van de middag aankomt.

Dag 2

Accommodatie: Nirvana Hotel - standaard kamer (LG)

Bezoek het Labrang Klooster

Verlaten binnenplaatsen, wapperende gebedsvlaggen, het gezang van monniken: vandaag kun je zelf een bezoek brengen aan het Labrang Klooster. In de ochtend kun je je aansluiten bij een rondleiding door een monnik. Dit klooster is het grootste Tibetaanse Lama-klooster buiten Tibet, met zo'n 2000 monniken. In de middag kun je de boekdruktempel bezoeken met zijn mooie gouden Stupa. Of ga zelf de  'Kora' lopen. Dit is de heilige weg die om het klooster ligt. Volgens de traditie loop je met de klok mee. Vergeet niet aan de gebedsmolens te draaien!

Dag 3

Accommodatie: Nirvana Hotel - standaard kamer (LG)

Genieten van de hooggelegen graslanden rond Xiahe

Vandaag ga je op dagexcursie naar de graslanden rond Xiahe. Hier wonen de nomaden nog in yurts. Je wordt vast gastvrij bij hen ontvangen. Niet alleen kun je zo een yurt van binnen bewonderen, het is eenvoudigweg onmogelijk om de fameuze yakboterthee met "Tsampa" af te slaan. De graslanden zijn ideaal voor een heerlijke wandeling. In de zomer liggen de bloemen als een groot tapijt over de weiden.

Dag 4

Accommodatie: Langmusi Hotel - standaard kamer (LG)

Via de Milarepa Tempel naar Langmusi

Per auto verlaat je Xiahe richting Langmusi, een rit van ca.4 uur. Onderweg bezoek je in Hezuo de negen verdiepingen tellende Milarepa Tempel. Je vindt er prachtige handgeschilderde afbeeldingen van Tibetaans boeddhistische heiligen. In de loop van de middag bereik je Langmusi, een afgelegen plaatsje omringd door bergen. In het oude Dacheng Lama Kerti Gompa Klooster bestuderen monniken al sinds mensenheugenis medicijnen en astrologie.

Dag 5

Accommodatie: Langmusi Hotel - standaard kamer (LG)

Bezoek aan het Daceng Lhamo Klooster en een mooie wandeling

De Tibetanen in Langmusi “begraven” hun doden nog altijd op de eeuwenoude manier: een hemelbegrafenis. Vanochtend neem je een kijkje bij zo'n sky-burial plaats en in het Daceng Lhamo Klooster. 's Middags maak je een wandeling door een prachtige kloof in de omgeving van Langmusi. Hoog in de lucht zie je adelaars en gieren cirkelen.

Dag 6

Accommodatie: Emma's Guesthouse - standaard kamer (LG)

Over hoge bergpassen naar Songpan

Het is ongeveer 5 uur rijden van Langmusi naar Songpan. Via haarspeldbochten slingert de weg zich over bergpassen en door prachtige valleien. Je ziet onderweg besneeuwde bergen, uitgestrekte graslanden en nomaden met hun yaks. Je chauffeur wil vast wel even stoppen voor nog een mooie foto.

Dag 7

Accommodatie: Emma's Guesthouse - standaard kamer (LG)

Te paard door het berglandschap rond Songpan

Een dagtocht te paard door de schitterend beboste bergen en smaragdgroene bergmeren rondom Songpan is dé manier om van de omgeving te genieten. Er gaan speciale paardengidsen mee om je te assisteren. De hellingen lijken hier en daar behoorlijk steil, maar gelukkig zijn de paarden heel mak en niet al te groot. Een eenvoudige lunch (noodle soep) onderweg is inbegrepen.

Dag 8

Van Songpan naar de luchthaven van Jiu Huang voor vertrek

Het is alweer de laatste dag van deze tour. Je wordt in anderhalf uur naar de luchthaven van Jiu Huang gereden. Hier eindigt deze tour.

Vanaf Jiu Huang kun je vliegen naar diverse steden in China. Wij regelen dit graag voor je.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.