Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 6 Dagen

Binnen-Mongolië

Terug Bekijk samenvatting

Bezoek het legendarische Xanadu, ga bij de nomaden overnachten in een yurt en geniet van een échte Mongoolse hotpot. Over de ongerepte graslanden reis je naar het Dali-meer en de Kaiko-tempel. Inclusief overnachtingen, binnenlands vervoer per trein, vlucht en auto met chauffeur en diverse excursies.

Dag 1

Accommodatie: Dong Fang Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in monumentaal Beijing

Bij aankomst op de luchthaven van Beijing word je verwelkomd en naar je hotel gebracht. Tijdens de autorit naar het centrum word je meteen ondergedompeld in deze bruisende stad. Verscholen tussen futuristische wolkenkrabbers vind je nog steeds het oude Beijing. Prachtige tempels waar buurtbewoners wierook komen branden, paleizen en natuurlijk nog steeds de oude hofjeswoningen, maken van Beijing een fascinerende stad. Je hebt de middag vrij om de stad te ontdekken. Neem een kijkje in de Lama Tempel. Het is één van de belangrijkste boeddhistische tempels van China.

Dag 2

Accommodatie: Xilinhot Mongolia Yurt - yurt (nomadentent)(LO)

Vlucht van Beijing naar Xilinhot, en naar de Xilingol graslanden

Vandaag vlieg je naar Xilinhot, in het noorden van Binnen-Mongolië. Per auto en chauffeur ga je op weg naar de graslanden van Xilingol, nog geen drie uur rijden ten westen van de stad. Zover het oog kan zien strekken de intens groene heuvels zich uit onder een strak blauwe hemel. In de verte staan witte vilten tenten. Op de Neimenggu-vlakte is de imposante Kaiko tempel gebouwd. Een complex van een aantal hoofdtempels en bijgebouwen.

Dag 3

Accommodatie: Dalihu Hostel - standaard kamer (LO)

Per auto naar het Asihatu Stenen Woud en Dali Lake

In de ochtend rijd je in ongeveer twee uur naar een prachtig natuurfenomeen, het Asihatu Stenen Woud. Vervolgens ga je naar het Dali-meer. Na een rit van twee uur kom je bij een van de grootste meren van China aan. Het is een belangrijk broedgebied voor zwanen, kraanvogels en ganzen. Bij het meer is een museum waar je een kijkje neemt. Je overnacht in een lokaal hostel.

Dag 4

Accommodatie: 3* hotel - standaard kamer (LO)

Op weg naar Xanadu, zomerresidentie van de Koeblai Khan

Xanadu of Shangdu was de zomerresidentie van Koeblai Khan die hij in 1256 liet bouwen. Archeologisch onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat Xanadu opgebouwd was uit drie grote vierkanten. Het eerste was een buitenste stad, daarnaast een keizerlijke stad die daar aan grensde en dan de kleinere paleisstad. Iets ten noorden van de buitenste stadsmuur lag een park en jachtgebied waar Koeblai Khan een verplaatsbaar paleis van bamboe bouwde. 

Dag 5

Accommodatie: Sunshine Island Business Hotel - standaard kamer (LO)

Per trein naar Hohhot voor een Mongolian Hotpot

Na het ontbijt word je naar het treinstation van Shangdu gebracht waar je op de trein stapt naar Hohhot. Tijdens de dagexcursie in Hohhot krijg je een goede indruk van de stad en zie je Hohhot’s belangrijkste bezienswaardigheden. In Hohhot vind je prachtige tempels en kloosters. In het zuidwesten van de oude stad staat de Grote Moskee. In de avond hebben we een speciaal Mongolian Hotpot diner voor je gereserveerd in een lokaal specialiteitenrestaurant.

Dag 6

Vertrek uit Hohhot

In de ochtend bezoek je het Museum van Binnen-Mongolië. Hier zie je van alles over de tradities en levenswijze van de Mongolen. De gehele bovenste etage is gewijd aan Genghiz Khan, de man die in de 13e eeuw de Mongoolse stammen wist te verenigen en bijna heel Azië en half Europa veroverde. In de loop van de dag word je naar de luchthaven of het treinstation gebracht voor vertrek.

Vanuit Hohhot kun je terugkeren naar Beijing, of verder reizen naar Datong of bijvoorbeeld Baotou. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.