Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Trekking rond het Pewameer

Terug Bekijk samenvatting

Nepal is het land bij uitstek om te gaan wandelen door de bergen. Trek je wandelschoenen aan en maak een actieve vierdaagse trekking onder begeleiding van een ervaren gids. Geniet van prachtige uitzichten en overnacht in berg lodges. 

Dag 1 (893 - 1550 mtr. hoogte : 5 uur lopen)

Accommodatie: Lokale (eenvoudige) lodge (VP)

Via de World Peace Pagode de bergen in naar Bumdi

Vanuit je hotel in Pokhara begint de trektocht rondom het Pewa meer. Het is een flinke klim door het bos naar de World Peace Pagoda. Deze Boeddhistische stupa is één van de meer dan 80 Peace Pagodes wereldwijd. Ze zijn gebouwd, in een poging, om mensen van over de hele wereld te verenigen en wereldvrede te bevorderen. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht over de Annapurna's, het Phewa-meer en de stad beneden. Je gaat via kleine wandelpaden verder de bergen in. Het laatste stukje klimmen brengt je naar het dorp Bumdi, waar de Gurung en Brahmen wonen. Hier breng je de nacht door in een eenvoudige accommodatie. 

Dag 2 (1550 - 2100 mtr. hoogte : 7 uur lopen)

Accommodatie: Lokale (eenvoudige) lodge (VP)

Wandel door bossen en geniet van een panoramisch uitzicht op de Annapurna's

Na het ontbijt gaat het pad verder door prachtige bossen waarbij je regelmatig uitzicht heb op de Annapurna's, Lamjung, Gangapurna en Machhapuchhare (Fishtail), evenals drie toppen boven de 8000 meter: Dhaulagiri, Annapurna I en Manaslu. Natuurliefhebbers kunnen vandaag hun hart ophalen want je loopt door prachtige natuur en met een beetje geluk kun je een glimp opvangen van een aap! In Bhanjyang overnacht je in een eenvoudige lodge. 

Dag 3 (1550 - 2509 - 2165 mtr. hoogte : 5-6 uur lopen)

Accommodatie: Lokale (eenvoudige) lodge (VP)

Klim naar de Panchase piek op 2509 meter en vervolgens via Bhadaure naar Australien Camp (5-6 uur)

Vanochtend begint de wandeling vroeg want je gaat de zonsopgang zien op de Annapurna's vanaf Panchase piek, op 2509 meter, het hoogste punt van je trektocht. Via de andere kant van de berg daal je af naar Baudare om vervolgens door te lopen naar Australian Camp. Ook tijdens de trekking van vanmiddag blijf je prachtige uitzichten houden op de omgeving van Pokhara en de Himalaya's. 

Dag 4 (2165 - 1650 - 893 mtr. hoogte : 4-5 uur lopen)

Accommodatie: Pokhara Temple Tree Resort (LO)

De bergen uit en weer terug naar de bewoonde wereld

Vandaag begint de wandeling met een afdaling langs de stenen trappen naar de stad Dhampus en naar Phedi. Hier kom je weer in de bewoonde wereld. Er staat een auto voor je klaar, die je naar Pokhara zal brengen.

Dag 5

Vertrek uit Pokhara

Na een heerlijke overnachting in een comfortabel en sfeervol resort is het tijd om uit te checken en je reis te vervolgen door Nepal. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie