Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 8 Dagen

Fietsend door Cambodja

Terug Bekijk samenvatting

Cambodja op een andere manier ontdekken? Rustige paadjes over het platteland? Veel contact met de lokale bevolking? Genieten van prachtige natuur en oude tempels verkennen? Ga dan fietsen door Cambodja! Vanuit de hoofdstad Phnom Penh fiets je naar het ongekend mooie tempelcomplex Angkor Wat, gelegen bij de stad Siem Reap.

Dag 1

Accommodatie: Double Leaf Hotel - superior kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Phnom Penh

Het visum voor Cambodja kan je gewoon op de luchthaven kopen. Na de douane word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die je naar het hotel zal brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Phnom Penh is een leuke stad met een gezellige boulevard aan de Tonlé Sap-rivier. Er zijn nog veel overblijfselen uit de Franse tijd. Dat is terug te zien in de huizen met hun Franse balkonnetjes. Vanzelfsprekend is ook de Aziatische cultuur terug te vinden: bijvoorbeeld in het straatleven met de fietstaxi’s, de prachtige tempels en het Koninklijk Paleis.

Dag 2

Accommodatie: Double Leaf Hotel - superior kamer (LO)

Stadstour door de hoofdstad Phnom Penh

Vandaag maak je samen met je gids een excursie door Phnom Penh. Je bezoekt het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Vervolgens ga je naar het Nationaal Museum, waar een mooie collectie van de Angkoriaanse kunst te zien is. Tevens bezoek je de Wat Phnom, het symbool van de stad en het Tuol Sleng Museum. Voorheen was dit een schoolgebouw. In 1975 toen Pol Pot de macht in handen kreeg werd deze school de gruwelijke gevangenis van zijn regime.

Dag 3

Accommodatie: LBN Asia Hotel - standaard kamer (LO)

Via de Skuon-spinnenmarkt fietsend naar Kompong Cham

Na het ontbijt reis je per auto naar het dorpje Skuon dat bekend staat om de spinnen die hier worden gegeten. De inwoners van Skuon hebben lange tijd lokale vogelspinnen gebruikt in de traditionele geneeskunde. Men denkt dat in de jaren dat de Rode Khmer aan de macht was, de mensen uit wanhoop zijn begonnen met het eten van de spinnen en andere insecten. 
Dan is het tijd om op de fiets te stappen. Vanaf Skuon is het 50-60 kilometer (circa 4 uur) fietsen naar Kompong Cham.

Dag 4

Accommodatie: Sambor Village - deluxe kamer (LO)

Fietsend langs oude tempels en kleine dorpjes naar Kompong Thom

Vandaag staat er een fietstocht van 60 tot 70 kilometer (circa 4-5 uur) op het programma. Na het ontbijt fiets je over een onverharde weg langs de Mekong-rivier naar de Han Chey-tempel. De fietstocht gaat verder langs casavevelden, pinda- en rubberplantages naar Kompong Thom.

Dag 5

Accommodatie: Centre Boutique Hotel - boutique kamer (LO)

Het Sambor Prei Kuk-tempelcomplex en verder naar Siem Reap

De Angkor-tempels mogen dan de bekendste tempels zijn in Cambodja, maar vóórdat deze werden gebouwd was er al het Sambor Prei Kuk-tempelcomplex. Dit tempelcomplex ligt op zo’n 30 kilometer ten noorden van de stad Kompong Thom. Sambor Prei Kuk bestaat uit meer dan 100 oude tempels gelegen in de bossen. Sommige van deze tempels gelden als de oudste van het land. Aansluitend fiets je verder naar de Roluos-tempels bij Siem Reap, vanwaar je per auto verder wordt gebracht naar je hotel in Siem Reap. Totaal zal er vandaag 45-50 kilometer (circa 4 uur) gefietst worden.

Dag 6

Accommodatie: Centre Boutique Hotel - boutique kamer (LO)

Bezoek aan de jungletempel Beng Mealea

De jungletempel Beng Mealea wordt vaak overgeslagen door toeristen omdat de tempel wat verderweg ligt maar wat ons betreft is dit één van de mooiste tempels in het Angkor-gebied. Beng Mealea is een van de grootste tempels van het Khmer-rijk en het complex is totaal overwoekerd door de jungle; grote delen liggen dan ook in puin. Een bezoek aan deze tempel betekent klauteren en klimmen, Vandaag zal het ongeveer 60 km (circa 5 uur) fietsen zijn.

Dag 7

Accommodatie: Centre Boutique Hotel - boutique kamer (LO)

Fietstocht naar de meest bekende Angkor-tempels

De dag begint met een fietstocht naar de Banteay Srey-tempel. Deze wat verder van Angkor gelegen tempel wordt gezien als een van de hoogtepunten van de klassieke Khmer-architectuur. Het rosekleurige zandsteen is versierd met prachtige reliëfs. Ook neem je een kijkje bij de Bayon-tempel. Deze grote tempel heeft 54 torens die zijn gedecoreerd met meer dan 200 glimlachende gezichten. De dag eindigt met een uitgebreid bezoek aan de bekende tempel Angkor Wat. Totaal zal er vandaag ongeveer 25-30 km (circa 3 uur) gefietst worden.

Dag 8

Tonle Sap-meer en vertrek vanaf de luchthaven van Siem Reap

Na het ontbijt word je naar het Tonle Sap-meer gebracht waar je een ontspannende boottocht gaat maken. Op en aan het meer is het een drukte van belang. De vissers en landbouwers wonen hier veelal in drijvende dorpen en zijn de hele dag aan het werk. Op het afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven gebracht voor de terugreis naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.