Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

25 September 2018 - Vietnam en Vietnam

Azalea Cruise, 3 dagen varen door baaien en Karstbergen

Terug
Portret Claudia Tanamal
Claudia Tanamal

Weet veel over: Rusland, Indonesië, China

Samen met mijn collega Nathalie en met Ming Hong van Asialink, maakte ik onlangs een 3-daagse Halong cruise op de luxe 5-sterren Azalea boot. Nou moet ik bekennen dat ik normaal niet zo sta te springen om een boot op te stappen, vanwege een eerdere bootreis door Azië op nogal onrustig water, maar het was echt een geweldige ervaring. Stel je voor: varen door Karstbergen, op een prachtige boot, over een kalm heen en weer gaande zee en geweldig uitzicht op de natuur. Mijn angst was snel verdwenen!

De Azalea cruise vertrekt vanaf de Got-veerhaven in de stad Hai Phong, Vietnam. De route vaart door de ongerepte gebieden van de Lan Ha-baai en de Ha Long-baai. Aan boord is alles zeer goed verzorgd. De hutten hebben een fijne badkamer, eigen balkon en natuurlijk elke dag een waanzinnig uitzicht. Hoe de luxe Azalea cruise er van dag tot dag uitziet? Ik vertel het je in dit blog:

Op de eerste dag werden we om 12 uur opgehaald door een medewerker van de Azalea Cruise. Een kwartiertje later waren alle gasten al aan boord en werden we welkom geheten met een welkomstdrankje, een korte cruise-briefing en veiligheidsinstructies.

Daarna was het tijd voor vertrek en kregen we een uitgebreide buffet lunch. Ondertussen doemden om ons heen de indrukwekkende kalkstenen karstformaties op. Een gevoel van rust kwam over me heen. Ik dacht ook echt; wat een bofkont ben ik toch, varend op een luxe boot met uitzicht op het meest Zen achtige landschap. Het landschap is vrijwel onaangetast doordat er hier maar weinig vrachtverkeer is en er nauwelijks cruiseschepen doorheen varen. Na de lunch mogen we het kristalheldere, blauwe water in. Om te zwemmen en te kajakken bij een piepklein strandje. Een waar paradijs!

Aan het eind van de middag keerden we met de dagboot terug naar de Azalea. Na ons even opgefrist te hebben was het tijd voor een traditionele Vietnamese kookles. Mocht je liever niets doen, dan kan dat ook. Met een cocktail in de hand achterover leunen op het dek en genieten van de prachtige zonsondergang over de Golf van Tonkin is natuurlijk ook niet verkeerd. 

In de avond werd het luxe diner geserveerd. Een smakelijk 4-gangen menu van lokale gerechten. Waaronder loempia’s (de echte, verse rollen rijstvellen met groenten, varkensvlees of garnalen) en Pho (een klassieke Vietnamese soep met flinterdunne reepjes rundvlees en rijstnoedels, gekookt in een runderbouillon met Oosterse kruiden). Daarna was het uitbuiken en weer genieten van het uitzicht om ons heen. De actievere medereizigers stapten weer de dagboot in, om naar squid te vissen. Voor mij werd het een rustig avondje, relaxen in de knusse hut.

Dag twee, vroeg op. Want vanaf 6 uur kan er een Tai Chi-sessie gevolgd worden op het zonnedek. Er zijn slechtere plekken denkbaar..!

Een paar uurtjes later stapten we de dagboot op voor een bezoek aan Viet Hai-Dorp. Bij aankomst toerden we per fiets over het dorpspad. Een tocht door prachtige landschappen van regenwouden en donkere tunnels. We maakten een stop bij een oud lokaal Vietnamees huis van stro, modder en bamboe, waar lokale rijstwijn wordt gebrouwen. Na een kleine proeverij fietsten we terug naar de dagboot en hadden we de middag ter vrije besteding. Voor de mensen die slecht ter been zijn, en toch graag het traditionele dorp in willen is er een elektrische autoservice beschikbaar (optioneel en tegen een extra vergoeding).

Dag drie, de laatste dag van de Azalea cruise. Voor de vroege vogels wordt er opnieuw een Tai Chi les gegeven. Relaxed op het dek van de zonsopkomst genieten kan natuurlijk ook. Na het ontbijt varen we verder en vertrekken we per lokale boot om de baai te verkennen in het gebied waar de Toi Sang-grot ligt. Dit bezoek is afhankelijk van de waterstand, want bij hoog water kun je er niet in. En dat was bij ons ook het geval.  

Na het rondvaren in de baai keren we terug naar de Azalea cruise voor de check-out. Tijdens het terugvaren genieten we nog van een heerlijke brunch. Toen was het tijd om afscheid te nemen van de medereizigers en de vriendelijke bemanning. Iedereen werd uitgezwaaid. De cruise was boven mijn verwachting en zeker een aanrader. Het personeel, de service, de kamers en het entertainment en rondleidingen waren allemaal fantastisch.

Reisexpert

Na mijn studie Toerisme in 1991 ben ik steeds verder Azië ingedoken. Ik houd me bezig met maatwerk reizen naar Taiwan, Zuid Korea, Sri Lanka, Japan, Trans Mongolië Express en Vietnam. Na veel Aziatische landen te hebben bezocht, ben ik moeder geworden van 2 prachtige kinderen en werk ik nu al aardig wat jaren met veel plezier bij VNC Asia Travel.

Weet veel over: Rusland, Indonesië, China

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

28 Jul 2016 - Vietnam

Het groene pareltje in Vietnam dat Mai Chau Eco lodge heet

Het is acht uur in de ochtend. Na een aantal mooie dagen in Lees verder

02 Aug 2017 - Vietnam

Vietnam: ‘Mist’erieus Halong Bay

Voor mijn werk en privé heb ik reeds regelmatig naar Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.