Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

07 Juni 2018 - Vietnam

“50 shades of green” in Vietnam

Terug
Portret Nathalie de Leeuw
Nathalie de Leeuw

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Als we op inspectiereis gaan zijn we altijd op zoek naar bijzondere plekjes, excursies, accommodaties en restaurantjes. Tijdens onze reis door Vietnam hebben we weer een bijzonder plekje ontdekt die we eigenlijk stiekem geheim willen houden. Want wie wil hier nou rustig genieten met hordes andere toeristen?

Tijdens onze inspectiereis door Vietnam reizen Claudia en ik van Hanoi naar Ninh Binh via Mai Chau en we eindigen met een cruise door Halong Bay en Bai Tu Long Bay. Onderweg van Mai Chau naar Ninh Binh stoppen we in het Pu Luong Nationaal Park. Een groen natuurgebied in de bergen waar het toerisme (nog) op een laag pitje staat. Een prachtige plek met leuke activiteiten, weinig toeristen en ook nog eens een fantastische locatie om te overnachten. Wie is daar nou niet naar op zoek?

Het Pu Luong Retreat; een accommodatie met een verhaal
Na 1,5 uur rijden vanuit Mai Chau via een deels slechte weg komen we aan bij het Pu Luong retreat voor een inspectie. We worden vriendelijk verwelkomd door het personeel en de manager die ons vol enthousiasme de accommodatie laat zien. Wat ons direct opvalt is het fantastische uitzicht. Het Pu Luong retreat kijkt uit over de groene heuvels van het Pu Luong Nationaal Park met in de vallei groene rijstvelden en kleine dorpjes. Hier in de bergen heeft het inheemse volk de Thai zich gevestigd. Deze bevolkingsgroep woont voornamelijk in woningen gebouwd op palen. Ik kan een heel blog schrijven over dit geweldige uitzicht maar ik denk dat de foto’s genoeg zeggen. Met 9 kamers is deze kleinschalige accommodatie de beste optie in de regio. Het enige alternatief is een overnachting bij een vriendelijk gastgezin.

Wat dit plekje extra bijzonder maakt is dat er geen enkele boom gekapt is om het te bouwen. De oude dame die eerst op het stuk land woonde eiste dat niemand de oude bomen mocht aanraken. Daarom groeit er nu een Jackfruit boom dwars door de junior suite heen.

Samen met de lokale inwoners werd er gebouwd aan een bijzondere plek om toeristen een comfortabel verblijf te bieden. Nou, dat is gelukt! Stenen uit de rivier werden gebruikt voor muren en wandelpaden. En de plek waar de visvijver lag werd omgetoverd tot een zwembad zodat er niet gegraven hoefde te worden. Vanuit de bergen stroomt het water naar het zwembad en dan door naar de rijstvelden om deze te irrigeren. Geen chemisch zwembad wat je normaal gewend bent maar verkoelend fris water uit de bergen.

We nemen eerst een kijkje in de slaapzaal. Dit slaapgedeelte is bedoeld voor mensen met een kleiner budget of voor degenen die dit gewoon heel erg leuk vinden. Je kan je eigen gedeelte afschermen met een gordijn en alles ziet er even schoon en netjes uit. Daarna nemen we een kijkje in de bungalows waar onze klanten meestal verblijven. Het ziet er prachtig en bijzonder comfortabel uit maar het uitzicht is waar je deze accommodatie voor boekt. De Amerikanen zouden het een “million dollar view” noemen. Ik noem het “50 shades of green”.  Groene rijstvelden, links, groene rijstvelden rechts, groene bergen op de achtergrond, een dal vol met groene velden afgewisseld met een klein dorpje. Er wordt hier twee keer per jaar rijst verbouwd dus een groot gedeelte van het jaar is het hier groen.

Activiteiten
Vanuit het retreat zijn vele activiteiten te ondernemen. Er is voor iedereen een passende excursie te vinden. Zo kunnen er allerlei soorten wandelingen gemaakt worden. Van een eenvoudige tocht bergafwaarts en terug met de auto tot flinke meerdaagse wandelingen door de bergen. Het personeel kan van alles regelen en organiseren. We zien een familie met twee kleine kinderen de berg afwandelen naar het dorpje. Ook voor gezinnen met kinderen is er dus voldoende te doen hier.  

De rivier die door het dal loopt biedt de mogelijkheid tot verschillende soorten activiteiten. Een tocht over de rivier in een bamboe bootje is bijvoorbeeld een echte aanrader. Typerend voor het gebied zijn de waterwielen van bamboe. Tijdens een boottochtje zie je ze overal langs het water. Voor de avonturiers is het ook mogelijk om hier te kajakken. Het is alleen mogelijk als het water niet te laag staat of niet te wild is. Vergeet vooral niet een fiets te huren om de omgeving te verkennen.

Tot een volgende keer?
Het is jammer dat we hier maar een korte stop maken want graag had ik hier wat langer willen blijven om de omgeving te verkennen en om nog meer verhalen over deze bijzondere plek te horen. Hopelijk kan ik tijdens mijn volgende bezoek aan Vietnam hier een overnachting plannen want deze plek heeft een plaatsje in mijn hart veroverd.

Reisexpert

Ik werk al heel wat jaren bij VNC Asia Travel. Mijn passie is uiteraard reizen door Azië en ik krijg vooral een kick van mooie spots fotograferen, gek doen met de lokale bevolking en leuke excursies proberen. Ik vind het heerlijk om na een reis door Azië mijn persoonlijke ervaringen over te brengen aan klanten en ze enthousiast te maken voor een bestemming.

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

28 Jul 2016 - Vietnam

Het groene pareltje in Vietnam dat Mai Chau Eco lodge heet

Het is acht uur in de ochtend. Na een aantal mooie dagen in Lees verder

06 Jul 2017 - Vietnam en Japan

Van Vietnamese spring roll tot Japanse sushi roll

Dumplings, roti, curry, noodles… allemaal gerechten d Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.