Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

28 December 2016 - Myanmar, Cambodja, Nepal, Tibet en Myanmar

Tempels, tempels en nog eens tempels, gezien door de ogen van onze reisexperts

Terug
Portret Linda van Bokhorst
Linda van Bokhorst

Weet veel over: Cambodja, Nepal, Thailand

Je kunt er tijdens een rondreis Azië eigenlijk niet omheen. Een bezoek aan een tempel. Persoonlijk kan ik er geen genoeg van krijgen. Ik houd van de serene sfeer, de rituelen, de geur van wierook, de pracht en praal of juist de eenvoud van een Aziatische tempel. De monniken die hun Engels met je oefenen, de zon die opkomt of juist ondergaat en hiermee een magisch vleugje aan de dag geeft… Mijn grenzeloze enthousiasme voor tempels heeft geen uitknop. Vandaar dat ik een aantal van mijn collega’s van VNC gevraagd heb om iets te vertellen over hun tempelbezoek tijdens een van de vele Azië reizen die zij gemaakt hebben.

Reisexpert Nathalie was bij de Shwedagon pagode 
De Shwedagon pagode in Yangon is de meest bekende tempel van Myanmar en ook voor de meesten een heilige plek. Telkens als ik in Yangon ben, neem ik er een kijkje. Het is een heerlijke plek om rond te wandelen en een praatje te maken met de lokale inwoners en de monniken. Ik raad aan om samen met een gids op pad te gaan, zodat je alle achtergrondinformatie meekrijgt. Elke hoek, nis, tempel, boom, beeld heeft een betekenis hier en het maakt het bezoek daardoor extra interessant.

Jungletempel Ta Prohm, bezocht door reisexpert Ilja 
Na jaren hoog bovenaan mijn bucketlist te hebben gestaan, bezoek ik in november 2015 voor het eerste het beroemde complex van Angkor in Cambodja. Iedere tempel en pagode in dit enorme gebied heeft zijn eigen charme en bouwstijl. Mijn persoonlijke favoriet blijft de jungletempel Ta Prohm. Moeder natuur heeft de tempel totaal in beslag genomen. Boomwortels kronkelen over en door de smalle gangetjes en geven de tempel een mysterieuze uitstraling. Ondanks dat vele toeristen deze prachtige plek hebben ontdekt, wandel ik hier graag uren rond.  

Tibet werd bezocht door reisexpert Margreet
Menig keer heb ik gereisd door Tibet omdat dit het mooiste is wat je overkomen kan; reizen over het dak van de wereld, tussen de hoogste bergen van de wereld en de Mount Everest zien. Naast dit enorme natuurgeweld vind ik ook het Tibetaans Boeddhisme reuze interessant. In Lhasa het prachtige klooster zien, waarin de huidige Dalai Lama opgegroeid is, is voor mij daarom een absoluut hoogtepunt. Mijn tip ter voorbereiding; kijk de film Kundun, om meer te weten over de reïncarnatie in het Boeddhisme en van de Dalai Lama.

Reisexpert Danny was in het oudste klooster van Mongolië
Midden in de oorverdovende leegte van Mongolië ligt het Erdene Zuu Khiid. Het oudste klooster van Mongolië. De muren van het klooster vangen als eerste mijn blikveld en eenmaal binnen is de schoonheid niet te evenaren. Het klooster is net als de rest van Mongolië, leeg en prachtig. Niet veel van de originele gebouwen hebben de oorlogen, Khan’s, aardbevingen en Sovjetstrijders overleefd, maar juist die verhalen gecombineerd met de biddende monniken maken dit wat mij betreft de mooiste tempel ter wereld.

Reisexpert Margreet vertelt over het indrukwekkende Pashupatinath
Nepal is mijn tweede thuis; ik heb er vier winters, zeven maanden gewoond en gewerkt. Ik kom er nog steeds ieder jaar omdat ik gewoon heimwee heb naar de mensen, de prachtige natuur en alles wat er te zien is. Een van de prachtigste Hindoe tempels in Kathmandu is de Pashupatinath Tempel aan de heilige rivier, de Bagmati. Aan de oevers van deze rivier vinden 24 uur van de dag, lijkverbrandingen plaats. Voor ons is de dood een onherroepelijk afscheid, hier ervaar je dat de dood bij het leven hoort!

En zo kunnen onze reisexperts nog wel even doorgaan! In elke rondreis Azië past tenslotte wel een bijzonder tempelbezoek. Kortom, voor een overvloed aan enthousiast advies vanuit eigen reiservaring kan je altijd bij ons terecht.

Reisexpert

Reizen is voor mij ontspannen, relativeren en ontdekken. Altijd met al mijn zintuigen aan. Omdat ik mij graag inleef in het hoe, waarom en wanneer mensen reizen, is de rol van marketeer bij VNC Asia Travel mij op het lijf geschreven.

Weet veel over: Cambodja, Nepal, Thailand

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

23 Aug 2016 - China

Te gast bij de Hakka een bevolkingsgroep in China

Op uitnodiging van de luchtvaartmaatschappij Xiamen Airlines Lees verder

28 Maa 2017 - Japan

Op reis door de besneeuwde Japanse Alpen

Op naar de kou Daar ga ik weer! Deze keer reis ik af naar he Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.