Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

15 Mei 2019 - Mongolië

De leukste festivals in Mongolië

Terug
Portret Claudia Tanamal
Claudia Tanamal

Weet veel over: Rusland, Indonesië, China

Mongolië heeft een rijke cultuur en de inwoners staan bekend als eerlijke, gastvrije mensen. Tijdens een reis in Mongolië is het daarom een aanrader om zoveel mogelijk van de cultuur en de levensstijl van de bevolking te ervaren. Het bezoeken van een festival geeft je een kijkje in de cultuur van het land en de mogelijkheid om in contact te komen met de Mongoolse bevolking.

Verspreid door het jaar zijn er in Mongolië verschillende festivals te bezoeken. De thema’s van de festivals verschillen enorm, maar ze hebben elk hun eigen charme. Ze geven allemaal een goed beeld van de Mongoolse cultuur. In deze blog lees je over een aantal van de leukste festivals in Mongolië. Sommige daarvan vinden dit jaar nog plaats en de anderen zijn weer in 2020 te bezoeken.

Naadam Festival-  11-12-13 juli 2019
Dit jaarlijkse festival bied je de mogelijkheid om te genieten van het klassieke evenement dat bekend staat als de "Olympische Spelen van Mongolië" en neemt je mee naar de culturele achtergrond van eeuwenoude tradities die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Wanneer je het Naadam-festival bezoekt, zul je de sensatie beleven van het kijken naar honderden racepaarden met hun opmerkelijk jonge ruiters, sterke worstelaars die de "Eagle-dans" uitvoeren en een indrukwekkende competitie van enkelbot schieten.

Golden Eagle Festival in Mongolië- 12-18 september 2019
Dit festival dompelt je onder in de ongerepte prachtige natuur en het rijke culturele erfgoed van West-Mongolië. Het is een geweldige kans om de verschillende etnische minderheden te ontmoeten, zoals de islamitische Kazachse inwoners die een eigen traditie en etiquette hebben. Tijdens deze reis zul je getuige zijn van het speciale Golden Eagle Festival, waar de Eagle-jagers pronken met hun jachtvaardigheden.

Camel Festival- begin maart
Dit festival wordt jaarlijks in het zuiden van de Gobi woestijn georganiseerd. Dit festijn richt zich helemaal op het eren van de kamelen. Je kunt hier een kamelenrace bijwonen en zelfs wedden op de snelste kameel. Ook kun je zien hoe een kameel gevangen en getraind wordt, voordat hij wordt gebruikt voor het vervoeren van een traditionele nomaden ger. Daarnaast zijn dans en muziek ook erg belangrijk tijdens dit evenement. De kamelenhoeders organiseren dit festival om hun waardering voor de dieren te uiten en tevens het toerisme naar dit gebied een stimulans te geven.

Snow & ice festival- begin maart
Dit festival wordt georganiseerd op en aan het bevroren Khvusgul meer. Het festival doet zijn naam eer aan, de temperatuur kan in deze periode van het jaar regelmatig zakken naar -30 graden! Je kunt hier in contact komen met de rendierhoeders van Mongolië, de Tsaatan bevolking. Er worden verschillende races over het ijs gehouden, met rendiersledes, paard en wagen en jeeps. Je kunt zelf ook het bevroren meer op, in een paardenslee. Veel van de activiteiten die tijdens dit festival plaatsvinden gaan gepaard met rituelen en ceremonies. Je hebt hier dus de unieke mogelijkheid om de leefwijze van de Tsaatan nomaden te beleven. 

Niet alleen de festivals verschillen enorm van elkaar in Mongolië. Ook de temperaturen lopen erg uiteen, afhankelijk van de periode waarin je het land bezoekt. Wanneer je in maart een bezoekje brengt, krijg je naar alle waarschijnlijkheid te maken met flinke kou. Als je kiest voor een festival in juli of september zijn de temperaturen al een stuk aangenamer. In plaats van -30 kan het dan zomaar +30 graden zijn. Kortom, wat je ook zoekt, er is voor ieder wat wils in dit bijzondere land!

Ben je enthousiast geworden over één van deze Mongoolse festivals? Neem dan contact met ons op, we adviseren je graag bij het plannen van jouw droomreis naar Mongolië!

Reisexpert

Na mijn studie Toerisme in 1991 ben ik steeds verder Azië ingedoken. Ik houd me bezig met maatwerk reizen naar Taiwan, Zuid Korea, Sri Lanka, Japan, Trans Mongolië Express en Vietnam. Na veel Aziatische landen te hebben bezocht, ben ik moeder geworden van 2 prachtige kinderen en werk ik nu al aardig wat jaren met veel plezier bij VNC Asia Travel.

Weet veel over: Rusland, Indonesië, China

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

18 Jul 2017 - Mongolië

Mongolië; het ultieme niks

Van dit land heb ik altijd gedacht; Mongolië is de Gobi Lees verder

12 Sep 2018 - Mongolië

Een rondreis door Mongolië: snoep, gedroogde kaas en wodka

Ooit, in de vorige eeuw, bezocht ik al een keer Kazachstan e Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.