Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

30 Mei 2016 - Hongkong

Hongkong: een wereldstad vol hoogtepunten

Terug
Portret Nathalie de Leeuw
Nathalie de Leeuw

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Hongkong is voor velen een favoriete bestemming in Azië. Het heerlijke eten en de zachte temperatuur zorgen voor een permanent vakantiegevoel. Nathalie de Leeuw, productmanager van VNC Asia Travel, reisde naar Hongkong om haar kennis op te frissen en nieuwe ideeën over de stad op te doen.

Highlights herontdekken
In Hongkong verblijf ik in het Langham, een luxe hotel in Tsimshatsui, in het centrum van Kowloon. Een goede locatie om het bruisende leven van Hongkong mee te maken. Het hotel heeft een uitstekende keuken (Michelin ster) en het ontbijt is er heerlijk! Nadat het Hongkong Tourism Board mij heeft bijgepraat over alles wat Hongkong de reiziger heeft te bieden ga ik een aantal bekende highlights zelf opnieuw verkennen.

The Peak
Een ritje met de Peak Tram naar de top van Victoria Peak op Hongkong Island is al 124 jaar iets heel bijzonders. Vanuit een haast onmogelijke hoek zoekt de tram tussen de hoge wolkenkrabbers zijn weg naar boven. Het uitzicht vanaf The Peak is spectaculair; het is dan ook een van de meest populaire attracties van Hongkong.

In de wijk Aberdeen geniet ik van de lunch op ’s werelds grootste drijvende restaurant. Het eten (dimsum en veel visgerechten) smaakt uitstekend, maar het is wel wat massaal hier. Je kunt in Aberdeen ook een boottochtje per sampan maken.

De Stanley Markt aan de zuidkust van Hongkong Eiland is mijn volgende bestemming. Deze markt is enorm populair bij de lokale bevolking, expats en toeristen. De enorme selectie van merkkleding, accessoires, juwelen, meubels, souvenirs, ornamenten en oriëntaalse hebbedingen wordt voor aantrekkelijke prijzen verkocht in een wirwar van straatjes. Vermoeid van het speedshoppen en de jetlag wordt het tijd voor een welverdiend hazenslaapje in het hotel.

Spektakel van licht en geluid
In de avond zien we de Symphony of Lights. Deze multimediashow die iedere avond plaatsvindt en waarin meer dan 40 gebouwen op beide oevers van de haven een rol spelen staat in het Guinness World Records vermeld als de “Grootste Permanente Licht en Geluidshow ter Wereld”. Gekleurde lichten, laserstralen en zoeklichten worden gebruikt in een onvergetelijk spektakel dat is gesynchroniseerd met muziek en een vertelling. De show brengt een hommage aan de energie, geest en diversiteit van Hongkong. Je kunt deze show zien vanaf Tsimshatsui tussen de Sterrenboulevard en het Hong Kong Cultural Centre en vanaf Hongkong Island op de promenade bij het Gouden Bauhinia Plein in Wanchai.

Kennis updaten
De volgende dag staat in het teken van het bezoeken van een beurs waar inkomende reisagenten, hoteliers, attractieparken etcetera zich presenteren. Op mijn agenda staan maar liefst 27 afspraken van ieder een kwartier. Het is een snelle manier om mijn kennis te updaten en nieuwe ideeën voor onze reizigers op te doen.

Slenteren over de avondmarkt
In de avond loop ik nog even naar Temple Street. De avondmarkt hier is zeer sfeervol. Snuisterijen, theeserviezen, elektronica, horloges, herenmode, jade en antiek worden nauwlettend bekeken waarna het afdingen begint. Ondertussen worden "kleipot' rijst, vis en zeevruchten, Chinese pasta en andere lekkernijen met smaak verorberd.

Lantau Island
Mijn laatste dag in Hongkong breekt alweer aan. Ik heb erg uitgekeken naar vandaag want we gaan naar Lantau Island. Het is een ideale plek om te ontsnappen uit de drukte van de stad. Het groene Lantau is het grootste eiland van Hongkong en staat bekend om zijn natuurschoon. Je kunt er mooie wandelingen maken, traditionele vissersdorpen bezoeken en bij Cheung Chai op de prachtige stranden genieten van de zon en de zee.

Na een korte ferrytocht en een busrit bezoeken we Cheung Sha Beach, een mooi strand waar veel gesurft wordt. Het op palen gebouwde vissersdorp Tai O is weliswaar toeristisch, maar heeft toch een authentieke sfeer.

Grote Boeddha
Op Lantau breng ik natuurlijk ook een bezoek aan de Grote Boeddha. Ooit was het Po Lin Klooster een in de groene heuvels verscholen en alleen door devote pelgrims bezocht klooster. Daar kwam in 1993 verandering in toen de 34 meter hoge bronzen Tian Tan Boeddha werd gebouwd. Je betreedt 268 treden om het beeld van dichtbij te zien. De majestueuze Grote Boeddha kijkt zachtmoedig uit over het Chinese volk in het noorden. Het Po Lin Klooster is ook een bezoek waard vanwege de kleurrijke Boeddhistische afbeeldingen en de aantrekkelijke tuin vol met vogelgeluiden en geurige bloemen.

Hierna maken we een bijzonder ritje met de Ngong Ping Kabelbaan. Van het dorp Tung Chung naar Ngong Ping is het bijna 6 km. Onderweg genieten we van een prachtig panoramisch uitzicht over de Zuid-Chinese Zee en de grote luchthaven.

Drakenboot Festival
Terug van Lantau bezoeken we het Drakenboot Festival. De officiële bootrace voor het team uit Hongkong was de week ervoor. Nu is de internationale wedstrijd met honderden teams vanuit de hele wereld. Het Drakenboot Festival is een groot feest geworden dat ieder jaar honderdduizenden mensen naar Victoria Haven tussen Hongkong Island en Kowloon trekt. Aangevuurd door drums roeien de teams snel en krachtig hun in drakenvorm omgebouwde kano’s richting de finish. Een spectaculair gezicht! 

Helaas, dit bezoek aan Hongkong zit er voor mij weer op. Na nog een laatste keer van het eten te hebben genoten in een Chinees specialiteitenrestaurant gaan we weer richting de luchthaven. De volgende ochtend sta ik om 7 uur weer op Schiphol en bedenk me: “is het nu al weer tijd voor aardappels met jus?”

Reisexpert

Ik werk al heel wat jaren bij VNC Asia Travel. Mijn passie is uiteraard reizen door Azië en ik krijg vooral een kick van mooie spots fotograferen, gek doen met de lokale bevolking en leuke excursies proberen. Ik vind het heerlijk om na een reis door Azië mijn persoonlijke ervaringen over te brengen aan klanten en ze enthousiast te maken voor een bestemming.

Weet veel over: Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

11 Aug 2016 - Japan

Japan in stroomversnelling

Op een boot met vlakke bodem, drie bootvaarders met grote, s Lees verder

23 Aug 2016 - China

Te gast bij de Hakka een bevolkingsgroep in China

Op uitnodiging van de luchtvaartmaatschappij Xiamen Airlines Lees verder

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.