Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 16 Dagen

Transsiberië Express naar Vladivostok

Terug Bekijk samenvatting

Volg de legendarische route van de originele Transsiberische spoorlijn van Moskou helemaal naar Vladivostok. Onderweg maak je stops in Jekaterinenburg en het Siberische Irkutsk. Dit traject voert je door Rusland van west naar oost. Onderweg zie je typische Siberische dorpjes en geniet je van de Russische cultuur en eindeloze landschappen.

Dag 1

Accommodatie: Cosmos Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in de Russische hoofdstad Moskou

Bij aankomst in Moskou ga je per auto met chauffeur naar het hotel. De rest van de dag kun je vrij besteden. Met de metro, een belevenis en bezienswaardigheid op zichzelf, is het een korte rit naar het stadscentrum van Moskou. Wie wil kan naar een circus-, theater-, muziek- of balletvoorstelling in een van Moskou's vele theaters, of chillen in een trendy café als Courvoisier of het jazzy Coffee Mania Café.

Dag 2

Accommodatie: Cosmos Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Moskou het Kremlin en het Rode Plein

Vandaag kun je zelf Moskou verkennen. Bezoek het Kremlin, centrum van de macht in Rusland. Wandel over het Rode Plein met de kleurige Basilius kathedraal of ga shoppen in het luxe Gum warenhuis. Aan de oevers van de Moskva vind je het Novodevichy klooster met zijn bijzondere kerkhof. Hier liggen tal van beroemde Russen begraven. Even verderop ligt het oude landgoed Kolomenskou. Proef ook de sfeer op de levendige Arbat, de bekendste winkelstraat van Moskou.

Dag 3

Accommodatie: Nachttrein - 2e klasse (LG)

Per nachttrein van Moskou naar Jekaterinenburg

In de ochtend kun je in Moskou nog wat laatste inkopen doen. Vroeg in de middag word je naar het station gebracht. Op het perron heerst een gezellige drukte. Als de trein binnenrijdt controleert de provodnik (conducteur) je kaartje en kun je jezelf installeren in het gereserveerde compartiment. In de loop van de middag vertrekt de trein naar Jekatarinenburg.

Dag 4

Accommodatie: Marins Park Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Jekaterinenburg

Maak het je gemakkelijk in de trein. Overdag zie je het landschap aan je voorbij glijden. In de avond arriveert de trein in Jekaterinenburg. Bij aankomst word je opgewacht door een Engelssprekende gids die je begeleidt naar je hotel, dat recht tegenover het treinstation ligt.

Dag 5

Accommodatie: Transsiberië Express - 2e klasse (LG)

Jekaterinenburg, herinnering aan Tsar Nikolaas II en zijn gezin

Overdag heb je alle tijd om Jekaterinenburg te verkennen. Het stadscentrum van Jekaterinenburg is in 2009 mooi gerestaureerd. Neem een kijkje in de nieuwe Kerk van de Verlosser op het Bloed, gebouwd ter herinnering aan de tragische moord op Tsar Nikolaas II en zijn gezin. In de avond word je weer door een Engelssprekende gids begeleid naar het station. Je stapt op de trein door de uitgestrekte steppen van West-Siberië.

Dag 6

Accommodatie: Transsiberië Express - 2e klasse (LG)

Onthaasten aan boord van de Transsiberië Express

Af en toe stopt de trein kort op schijnbaar in het niets gelegen stationnetjes. Soms mag je even de trein uit om de benen te strekken of wat te kopen in de stalletjes op het perron (vers brood, wodka, fruit). Maar let op, de trein vertrekt zonder enige waarschuwing vooraf! Elke dag rij je een nieuwe tijdzone binnen, maar opvallend genoeg blijven de stationsklokken gewoon Moskou-tijd aangeven. De trein stopt vandaag niet alleen in Barabinsk en Omsk, maar ook in Novosibirsk, een van de grootste industriesteden van heel Rusland. Zoals de naam al doet vermoeden is Novosibirsk een jonge stad. Pas na de komst van de Trans Siberische spoorlijn werd Novosibirsk gesticht.

Dag 7

Accommodatie: Transsiberië Express - 2e klasse (LG)

Via de brug over de Yenisey passeer je Krasnojarsk

Steeds verder oostwaarts reis je door uitgestrekte berkenbossen en langs kleurrijke dorpjes. Via Omsk en Tomsk kom je aan in Krasnojarsk, mooi gelegen aan de Yenisey-rivier. Ooit woonden hier alleen maar vrijgelaten criminelen, tegenwoordig is het een aangename stad. Ondanks de zware industrie. Als de trein de brug over de Yenisey oprijdt, ligt de stad prachtig tegen de heuvels aan je linkerhand.

Dag 8

Accommodatie: Angara Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in de Siberische hoofdstad Irkutsk

Op het station van Irkutsk word je opgewacht en naar het hotel gebracht. De rest van de dag kun je zelf de stad verkennen. Irkutsk is gelegen aan de oevers van de Angara-rivier. Om kennis te maken met de geschiedenis van Irkutsk, bezoek je het beste de mooie houten Decembristenhuizen, nu ingericht als museum. Of ga naar de tentoonstelling over het dagelijkse leven van de boeddhistische Buryatten, de oorspronkelijke bewoners van Siberië.

Dag 9

Accommodatie: Angara Hotel - standaard kamer (LO)

Irkutsk, of een uitstapje naar het enorme Baikal Meer

Vandaag kun je Irkutsk verder verkennen. Neem een kijkje in de Irkutsk Art Gallery. Of maak zelf een uitstapje naar het beroemde Baikal Meer, het grootste zoetwater meer ter wereld. Aan de oever ligt het dorpje Listvyanka met zijn houten huizen en kleine St. Nicolaaskerk. In Listvyanka staat een museum, waar je alles leert over de unieke vissoorten en zoetwater zeehonden die in het Baikal Meer voorkomen. Het achterland van Listvyanka leent zich goed voor een korte wandeling.

Dag 10

Accommodatie: Transsiberië Express - 2e klasse (LG)

Per trein van Irkutsk naar Vladivostok

Overdag kun je zelf Irkutsk nog verkennen. Aan het begin van de avond word je in je hotel opgehaald en naar het treinstation gebracht. Hier stap je op de trein naar Vladivostok. Maak het je gemakkelijk: je zult 3 hele dagen doorbrengen aan boord van deze trein!

Dag 11

Accommodatie: Transsiberië Express - 2e klasse (LG)

Dwars door het vruchtbare platteland ten oosten van het Baikal meer

De trein koerst verder oostwaarts. Aan het einde van de middag passeer je Chita, een industriestad gelegen aan de voet van het Jablonovy gebergte. In Chita vertakt de spoorlijn tevens naar het zuiden, waarover de Trans Mantsjoerije Express naar Beijing rijdt. De klassieke Transsiberië Express vervolgt de reis echter naar het oosten richting Khabarovsk en Vladivostok.

Dag 12

Accommodatie: Transsiberië Express - 2e klasse (LG)

Per trein doorkruis je de Siberische toendra

Ontspan in de trein terwijl het de eindeloze Siberische toendra aan je voorbijglijden. In de middag passeer je het afgelegen stadje Yerofey Pavlovich, vernoemd naar een in Rusland beroemde 17e eeuwse ontdekkingsreiziger die als eerste de Amoer-rivier in kaart bracht. Voor een flink deel vormt de Amoer de grens tussen Rusland en de Chinese regio Mantsjoerije.

Dag 13

Accommodatie: Transsiberië Express - 2e klasse (LG)

Passeer de enorme brug over de Amoer en de stad Chabarovsk

Je passeert vandaag de langste Trans Siberische spoorbrug, van ruim twee en een halve kilometer, over de Amoer-rivier. In de loop van de middag bereikt je trein de stad Chabarovsk, pal op de grens met China. Na een korte stop begin je aan het laatste stuk naar Vladivostok.

Dag 14

Accommodatie: Zhemchuzhina Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Vladivostok aan de Stille Oceaan

Aankomst in Vladivostok vroeg in de ochtend. Je wordt opgewacht en naar je hotel gebracht. De rest van de dag kun je vrij besteden. Vladivostok is een enorme havenstad. Het oude centrum van Vladivostok heeft gebouwen in allerlei stijlen, van klassiek Russisch tot Oosters.

Dag 15

Accommodatie: Zhemchuzhina Hotel - standaard kamer (LO)

Neem de kabelbaan naar het Adelaarsnest Orlinoye Gnezdo

Vandaag kun je Vladivostok verder verkennen. Neem in elk geval de kabelbaan naar het Adelaarsnest (Orlinoye Gnezdo), het hoogste punt van de stad. Je hebt er prachtig uitzicht op de Zolotoy Rog (Gouden Hoorn), de Amursky en Ussuriisky baai en de havens. Op het centrale plein van Vladivostok vind je het monument ter nagedachtenis aan de oorlogshelden.

Dag 16

Vertrek uit Vladivostok

De reis loopt ten einde, en je kunt terugkijken op een geweldige reiservaring. Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Vladivostok gebracht. Hier eindigt de tour.

Vanuit Vladivostok kun je via Moskou terugvliegen naar Amsterdam, of doorvliegen naar een andere Aziatische bestemming. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer