Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 11 Dagen

Het mooiste van Tibet

Terug Bekijk samenvatting

Je verkent Lhasa met het enorme Potala Paleis en maakt een avontuurlijke tocht over passen van meer dan 5000 meter hoogte naar het klooster Dashilhumpo in Xigaze. Een ruige rit voert naar het mysterieuze Sakya en het Everest Basecamp. Overnachtingen, vervoer en excursies per 4WD met Engelssprekende gids zijn inbegrepen. In deze ronde van Tibet passeer je bergpassen van ruim 5000 meter, zie je schitterende kloosters en bezoek je het Everest Basecamp.

Dag 1

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Lhasa, een eerste kennismaking met het overweldigende landschap

Deze Tibet rondreis begint bij aankomst op de Gonggar luchthaven van Lhasa. Het is van het vliegveld een mooie rit van bijna 100 km naar de stad, een eerste kennismaking met het overweldigende landschap van Tibet. Doe het de rest van de dag rustig aan en drink veel water, zodat je lichaam aan de hoogte (3750 m) kan wennen. De rest van de dag kun je vrij besteden.

Dag 2

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan de prachtige lama-kloosters Drepung en Sera

Vandaag bezoek je een tweetal prachtige kloosters in de omgeving van Lhasa. In de ochtend staat het enorme Drepung op het programma. Na de lunch rijd je verder naar Sera. Dit 15e eeuwse klooster is de trotse bezitter van enkele van de eerste en zeer kostbare gedrukte sutra’s in het Tibetaans. Ook kun je een kijkje nemen bij de woonvertrekken van de monniken.

Dag 3

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Ronddwalen door het machtige Potala Paleis en de Jokhang tempel

Het stadsbeeld van Lhasa wordt gedomineerd door het Potala Paleis. Van een afstand is het ruim 100 meter hoge gebouw met zijn 13 verdiepingen al een indrukwekkend bouwwerk, maar ook van binnen is het een enorm complex van honderden grote en kleine zalen, rijkversierd met wandschilderingen, beelden, stupa’s en thangka’s. Na afloop bezoek je het Norbulingka Paleis en de Jokhang Tempel, voor de gewone Tibetaan de meest heilige tempel van Tibet. Vraag je gids of je het dak op kunt voor een mooi uitzicht over Lhasa.

Dag 4

Accommodatie: Yeti Hotel - standaard kamer (LO)

Over de bergpassen Kamba La en Karo La langs het Yamdrok-meer naar Gyangtze

Het is een lange en mooie rit over de passen Kamba La en Karo La met uitzicht op het heilige, turkooizen Yamdrok-meer naar Gyangtze. Tegen zonsondergang kom je aan in je hotel in Gyangtze, ooit een belangrijke karavaanstad, maar nu een kleine provincieplaats. Als de tijd het toelaat kun je een kijkje nemen bij het fort dat boven het stadje uittorent. Het is in 1904 door de Engelsen verwoest, maar recentelijk deels gerestaureerd.

Dag 5

Accommodatie: Tashi Choetar Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan het mysterieuze Palkhor Klooster en naar Xigaze

Vanochtend bezoek je eerst het mysterieuze Palkhor Klooster met zijn opvallende Pango Chorten, een 15e eeuwse pagode in Nepalese Newar-stijl. Probeer ook verschillende verdiepingen van de pagode te bezoeken, om de bijzondere kapellen met muurschilderingen te bewonderen. Het hoofdgebouw van het complex, de Tsulaklakhang, heeft op de begane grond een grote hal met deels angstaanjagende muurschilderingen en in het binnenste heiligdom een prachtig bronzen Sakyamuni Boeddha-beeld. Na afloop voert een korte rit naar Xigaze.

Dag 6

Accommodatie: Tashi Choetar Hotel - standaard kamer (LO)

Samen met talrijke pelgrims naar het machtige klooster Dashilhumpo in Xigaze

Vandaag staat de belangrijkste bezienswaardigheid van Xigaze op het programma, het machtige Dashilhumpo Klooster. Momenteel wonen er zo’n 500 monniken. Wie voldoende tijd en energie heeft moet beslist te voet de pelgrimsroute rond het klooster afleggen. In het gezelschap van Tibetaanse pelgrims die mantra’s prevelen en draaien aan de talrijke gebedsmolens, kun je genieten van een prachtig uitzicht over het klooster en de omgeving.

Dag 7

Accommodatie: Sakya Manasarovar Hotel - standaard kamer (LO)

Van Xigaze naar het afgelegen klooster van Sakya

Per auto verlaat je Xigaze en rijd je naar Sakya. Je brengt er 's middags een bezoek aan het imposante Sakya klooster. Het klooster dateert oorspronkelijk uit de 13e eeuw en is gebouwd als een fort. Het herbergt een enorme verzameling muurschilderingen, Thangka's en boeddhistische geschriften. Maak ook een mooie wandeling in de omgeving van Sakya.

Dag 8

Accommodatie: Rongbuk Guesthouse - standaard kamer (LO)

Een ruige rit dwars door de bergen naar Rongbuk

Vandaag maak je een lange maar prachtige rit (ca.6-7 uur) door de bergen over deels onverharde wegen van Sakya naar Rongbuk. Onderweg maak je een korte stop op een 5300 m hoge pas. In Rongbuk aangekomen kun je zelf een kijkje nemen in het Rongbuk Klooster en heb je, bij helder weer, een fenomenaal uitzicht op het besneeuwde Everest massief.

Dag 9

Accommodatie: Qomolongma Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan het Everest Basecamp, startpunt van klimexpedities

Vanochtend ga je vroeg uit de veren. Vanuit Rongbuk rijd je naar het 4 km. verderop gelegen tentenkamp en van daaruit ga je met een lokaal busje, nog eens 4 km. naar het Everest Basecamp, het op 5200 meter gelegen startpunt van klim-expedities. Na afloop van het bezoek aan het Everest Basecamp, rijd je over de Tibetaanse hoogvlakte naar Tingri.

Dag 10

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Reis terug van Tingri naar Lhasa

Vandaag wordt een lange reisdag. Je rijdt eerst van Tingri terug naar Xigaze om vervolgens via een goede, snelle weg direct door te rijden naar Lhasa. Onderweg kun je genieten van het Tibetaanse berglandschap. Aan het eind van de dag keer je terug in je hotel in Lhasa. Aanrader: ga in Lhasa overheerlijke bobies (Tibetaanse wraps) eten bij restaurant Tashi 1.

Dag 11

Vertrek uit Lhasa

Na het ontbijt word je naar de luchthaven of het treinstation gebracht voor vertrek. Hiermee eindigt deze Tibet vakantie. 

Vanuit Lhasa kun je vliegen naar Chengdu, maar ook naar andere steden in China zoals Xi'an, Beijing, Chongqing, Zhongdian en Guangzhou. Ook is het mogelijk om van Lhasa de speciale trein te nemen naar Xining, Lanzhou, Xi'an en Beijing, of de trein via Lanzhou naar Chengdu. Wij adviseren je graag.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.