Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Groepsreis langs het mooiste van Taiwan

Terug Bekijk samenvatting

In korte tijd zie je alle highlights van het veelzijdige eiland Taiwan. Bruisende steden, grillige natuur, mystiek kloosterleven en hotsprings, het is allemaal in deze complete rondreis opgenomen. Je reist per luxe-touringcar of minivan met een internationaal gezelschap. Een Engelssprekende gids geeft onderweg tekst en uitleg.

Dag 1

Accommodatie: Sonnien Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Taipei, de bruisende hoofdstad van Taiwan

Deze rondreis Taiwan start bij aankomst in Taipei, op de internationale Taoyuan Luchthaven. Je wordt opgewacht en naar je hotel in Taipei gebracht. De rest van de dag kun je gebruiken om alvast een indruk te krijgen van de hoofdstad van Taiwan. Aanrader is om ’s avonds naar de Shilin Night Market te gaan om te shoppen en kennis te maken de Taiwanese keuken.

Dag 2

Accommodatie: Sonnien Hotel - standaard kamer (LO)

Bekijk de culturele schatten in het National Palace museum

In de ochtend word je opgehaald voor een ochtend excursie met internationaal gezelschap. Je bezoekt het National Palace Museum, rijdt langs het Presidentieel Paleis, en neemt een kijkje in de Chiang Kai Shek Memorial Hall. 

Dag 3

Accommodatie: Fleur de Chine Hotel - standaard kamer (LO)

Geniet van het natuurschoon aan het Sun Moon Lake

Na het ontbijt vertrek je per bus naar het Sun Moon Lake. Dit schilderachtige bergmeer ligt in centraal Taiwan en wordt omringd door jadegroene bergen. Een romantische plek zeer geliefd bij de Taiwanezen zelf. Je bezoekt er de grote confucianistische Wenwu Tempel, en neemt een kijkje in de boeddhistische Xuan Zang Tempel. Ook de rustig gelegen Tse-En Pagode, die Chiang Kai Shek voor zijn moeder liet bouwen, staat op het programma.

LET OP: deze 5-daagse tour met internationaal gezelschap start altijd en uitsluitend op maandag. De dagen in Taipei kunnen naar wens worden aangepast.

Dag 4

Accommodatie: Grand Hi-Lai Hotel - standaard kamer (LO)

Maak kennis met de monniken in het Foguangshan klooster en bezoek Kaohsiung

Per bus reis je verder naar het Foguangshan Klooster, het belangrijkste boeddhistische klooster van zuidelijk Taiwan. Je krijgt er een rondleiding en kunt er kennismaken met de monniken en nonnen. Wie wil kan een vegetarische lunch gebruiken (niet inbegrepen). Vanaf het Foguangshan klooster rijd je per bus verder naar de grote havenstad Kaohsiung. ’s Avonds kun je er gezellig shoppen op de Liuhe Night Market en flaneren langs de romantische Love River.

Dag 5

Accommodatie: Royal Chihpen Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek het tropische Kenting National Park en Taitung aan de zuidoostkust

In de ochtend breng je een bezoek aan het tropische Kenting National Park. Dit prachtige park heeft een enorme variëteit aan tropisch natuurschoon, van koraalriffen tot uitgestrekte bossen, kalksteen grotten en botanische tuinen. Ook bezoek je de vuurtoren op het zuidelijkste puntje van Taiwan, Oluanpi. Je reist per bus verder naar de stad Taitung aan de zuidoostkust. Hier of in het nabijgelegen Chihphen kun je in je hotel genieten van een verfrissende Spa & Hot Spring Bath.

Dag 6

Accommodatie: Silks Place Taroko Hotel - standaard kamer (LO)

Langs de ruige oostkust naar de Taroko Kloof

Na het ontbijt is het tijd voor een spectaculaire rit langs de ruige oostkust naar het stadje Hualien. Onderweg maak je diverse stops aan de kust bij de bijzondere rotsformaties van Siaoyeliou, Sansientai, Stone Steps en de Grotten van de Acht Onsterfelijken. Laat in de middag bereik je je hotel, gelegen in de Taroko kloof of in het nabijgelegen Hualien.

Dag 7

Accommodatie: Sonnien Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan de Taroko kloof en met de bus terug naar Taipei

Vandaag bezoek je de beroemde Taroko Kloof, een steil ravijn uitgesleten door de Liwu rivier in een bergmassief van puur marmer. De weg slingert zich omhoog en je maakt korte stops bij de Eternal Spring Shrine, de Swallow Grotto, de Tunnel of Nine Turns, en de Marble Bridge. Na een bezoek aan een marmer werkplaats rijd je verder via de Su Hwa Highway door de 13 km lange Shan Long Tunnel naar Taipei, waar je rond 7 uur in de avond arriveert.

Dag 8

Accommodatie: Sonnien Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan de noordkust en en neem in de avond de lift omhoog in Taipei 101

Na het ontbijt word je opgehaald voor een ochtendexcursie per bus naar het noordelijk kustgebied van Taiwan. Eerst bezoek je de oude havenstad Keelung, en het 22 meter hoge witte beeld van Guanyin, godin van de genade. Binnen in het beeld is een trap omhoog, en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht. Tenslotte bezoek je aan de kust de bijzondere rotsformaties van Yehliu. 

Vroeg in de avond word je weer opgehaald voor een heerlijk Steamed Dumplings diner gevolgd door een bezoek aan Raohe avondmarkt. Tenslotte rijd je naar het Taipei 101 Building, één van de hoogste gebouwen ter wereld (kaartje niet inbegrepen).

Dag 9

Vertrek uit Taipei

Je vakantie in Taiwan zit erop. Na het ontbijt dien je uit te checken. Een auto met chauffeur brengt je naar de internationale luchthaven voor vertrek.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie