Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 21 Dagen

Taiwan compleet met huurauto

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze bijzondere reis bezoek je de hoogtepunten en minder bekende juweeltjes van Taiwan. Vanwege het rustige reistempo is deze rondreis Taiwan ideaal voor gezinnen met kinderen of voor wie de tijd wil nemen. Onderweg kun je fietsen, wandelen, winkelen, zwemmen en zelfs snorkelen.

Dag 1

Accommodatie: Riviera Hotel Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Taipei, de bruisende hoofdstad van Taiwan

Deze rondreis start bij aankomst in Taipei, op de internationale Taoyuan luchthaven. Je wordt opgewacht en naar je hotel in Taipei gebracht. De rest van de dag kun je gebruiken om alvast een indruk te krijgen van de hoofdstad van Taiwan. Aanrader is om ’s avonds naar de Shilin Night Market te gaan om te shoppen en kennis te maken de Taiwanese keuken.

Dag 2

Accommodatie: Riviera Hotel Hotel - standaard kamer (LO)

Proef de sfeer in de Lung Shan Tempel en neem de lift omhoog in Taipei 101 Building

In Taipei is veel te doen. Neem de kabelbaan naar de dierentuin of ga naar het enorme Taipei 101 Building voor een schitterend uitzicht over de stad. Ook kun je het National Palace Museum bezoeken of gaan shoppen in een van de enorme warenhuizen. Neem 's avonds een kijkje in de levendige Lung Shan Tempel en slenter over de Hwahsi Night Market.

Dag 3

Accommodatie: Fuyam Guesthouse - standaard kamer (LO)

Per huurauto langs de watervallen en skywalk van Xiao Wulai en door de bergen naar Lalashan

Vanochtend wordt je huurauto bij je hotel afgeleverd. Nadat je je route in het navigatiesysteem hebt ingevoerd kun je vertrekken. Maak onderweg een stop in Sanxia of Dashi met hun sfeervolle oude straatjes. Ook de skywalk bij de watervallen van Xiao Wulai mag je niet missen. De gastvrije eigenaar van Fuyam Guesthouse in Lalashan zal je hartelijk ontvangen.

Dag 4

Accommodatie: Fuyam Guesthouse - standaard kamer (LO)

Ga wandelen in de prachtige omgeving van Lalashan

Deze dag kun je ontspannen en naar eigen inzicht invullen. In de omgeving van Lalashan kun je heerlijk wandelen.

Dag 5

Accommodatie: Wuling Farm - standaard kamer (LO)

Over de Northern Cross Highway naar de theevelden van Wuling Farm

Je volgt de Northern Cross Island Highway en rijdt dwars door de Taiwanese bergen naar Wuling Farm. Deze is prachtig gelegen op 1700 meter hoogte. Er worden allerlei soorten fruit geteeld en Oolong thee verbouwd. De lucht is er schoon en fris, en je kunt er heerlijk wandelen door de tuinen en theeplantages.

Dag 6

Accommodatie: Full House Resort - standaard kamer (LO)

Via de fruitplantages van Chingjing naar het romantische Sun Moon Lake

Wederom een prachtige route door de bergen. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Chingjing Farm en proeven van het seizoensfruit. In de loop van de middag arriveer je bij het Sun Moon Lake. Dit schilderachtige bergmeer ligt in centraal Taiwan en wordt omringd door jadegroene bergen.

Dag 7

Accommodatie: Full House Resort - standaard kamer (LO)

Maak vroeg in de ochtend een fietstochtje langs de oevers van Sun Moon Lake

Vandaag heb je alle tijd om te relaxen en zelf de omgeving te verkennen. Tip: huur een fiets en maak vroeg in de ochtend een tochtje langs de oevers van het meer. Neem ook een kijkje in de confucianistische Wenwu Tempel, en de rustig gelegen Tse-En Pagode. Leuk met de kinderen is een tochtje per kabelbaan naar het pretpark Formosan Aboriginal Culture Village.

Dag 8

Accommodatie: Ruili Teapot Homestay - standaard kamer (LO)

Verken te voet het prachtige hooggelegen Alishan National Scenic Area

Na het ontbijt rijd je per auto hoog de bergen in naar Alishan. Per auto en te voet kun je het prachtig ruige Alishan National Scenic Area verkennen. Paden voeren door diepe kloven, langs watervallen, bamboebossen maar ook theeplantages. Neem iets warms mee om aan te trekken, want zelfs in de zomer kan het hier afkoelen.

Dag 9

Accommodatie: Tainan Dynasty Hotel - standaard kamer (LO)

Tainan, sfeervolle stad van tempels, oude winkeltjes en werkplaatsen

Je verlaat vandaag de bergen en daalt af naar Tainan, de oude hoofdstad van Taiwan. Je vindt er meer dan 500 tempels van alle formaten. Het is leuk dwalen door de kleine steegjes met waarzeggers, geurige traditionele apotheken en lampionnenwerkplaatsen.

Dag 10

Accommodatie: Tainan Dynasty Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek het Ten Drums Art Culture Village en VOC Fort Zeelandia in An Ping

Deze dag kun je zelf Tainan verkennen. Aanrader is een bezoek aan het Ten Drums Art Culture Village, thuisbasis van de percussiegroep “10 drums” en gevestigd in een oude suikerrietfabriek. Je kunt er een voorstelling bijwonen, of zelf een drum-workshop volgen. Een bezoek aan het VOC Fort Zeelandia in An Ping mag ook niet ontbreken. Daarnaast staat An Ping ook bekend om zijn heerlijke hapjes.

Dag 11

Accommodatie: Jhong Jheng Hu B&B - standaard kamer (LO)

Fietsen door de rijstvelden van Meinong naar Cishan

Aangekomen in het traditionele dorpje Meinong maak je kennis met de cultuur van de Hakka-minderheid. Er worden parasols gemaakt van oliepapier en kleding van de traditionele kleurige Hakka stoffen. Huur een fiets voor een tochtje door de rijstvelden naar het naburige dorp Cishan. In de oude straatjes van Cishan is het net alsof je in een scene van een oude film beland bent.

Dag 12

Accommodatie: Fullon Posthel Kenting Hotel - standaard kamer (LO)

Via de vissershaven van Donggang naar Kenting in het tropische zuiden

Vanuit Meinong rijd je naar Donggang met zijn levendige vissershaven, waar vooral blauwe tonijn verhandeld wordt. Er is geen betere plek om verse sashimi te proeven! In de middag rijd je verder naar je resort in Kenting, aan de tropische zuidpunt van Taiwan. 

Dag 13

Accommodatie: Fullon Posthel Kenting Hotel - standaard kamer (LO

Maak een wandeling door het schitterende Kenting Nationaal Park

Het Kenting National Park nodigt uit om te wandelen. Je kunt ook een fiets huren en de kust verkennen. De baaien met mooie strandjes zijn ideaal voor een rustmoment tijdens je vakantie.

Dag 14

Accommodatie: Fullon Posthel Kenting Hotel - standaard kamer (LO

Relaxen aan het strand of naar de vuurtoren Oluanpi op de zuidpunt van Taiwan

Geniet van een rustdag in je resort, of aan een van de mooie baaien aan de tropische zuidpunt van Taiwan. Je kunt ook een uitstapje maken naar de vuurtoren van Oluanpi op het meest zuidelijke puntje van Taiwan.

Dag 15

Accommodatie: Fujang Spa Villa - standaard kamer (LO)

Door de bergen naar Chenggong aan de Pacific

Per auto steek je door de bergen het eiland over naar de Pacific, van Kenting naar Chenggong. Je hotel ligt pal aan zee. In de omgeving kun je de ruige kust verkennen en een uitstapje maken naar het iets noordelijker gelegen Sanxiantai. Hier kun je over een voetbrug naar enkele kleine eilandjes wandelen.

Dag 16

Accommodatie: Wisdom Garden homestay - standaard kamer (LO)

Langs de ruige oostkust naar Yuli en het Walami Trail

Een spectaculaire rit langs de ruige oostkust voert naar het kleine plaatsje Yuli. Onderweg kun je diverse stops maken bij de bijzondere rotsformaties van Siaoyeliou en de Grotten van de Acht Onsterfelijken. Ga een stukje wandelen langs het vlakbij gelegen Walami Trail, over hangbruggen door de subtropische jungle.

Dag 17

Accommodatie: Silks Place Taroko Gorge - standaard kamer (LO)

Ga wandelen langs het Skakadang Trail in de Taroko Kloof

De weg slingert omhoog door de Taroko Kloof, een steil marmerravijn uitgesleten door de Liwu rivier. Onderweg kun je volop fotostops maken, bij de Eternal Spring Shrine en de Tunnel of Nine Turns. Parkeer de auto voor een leuke wandeling langs het Shakadang Trail.

Dag 18

Accommodatie: Sunshine B&B - standaard kamer (LO)

Via het strand van Fulong naar het goudmijnstadje Jiufen

Vertrek vandaag vroeg, zodat je alle tijd hebt voor fotostops en pauzes. Langs de oostkust rijd je via het strand van Fulong naar Jiufen. Een lange rit langs loodrechte rotswanden met prachtige vergezichten. Jiufen was ooit een goudmijn en alleen vanaf zee te bereiken. Nu heeft het leuke winkeltjes, restaurantjes en theehuizen in oude stijl.

Dag 19

Accommodatie: Sunshine B&B - standaard kamer (LO)

Neem vanaf Jiufen het bergtreintje naar Pingxi

Laat de auto vandaag staan en neem het bergtreintje naar Pingxi. Dit treinritje ademt de sfeer van avontuur en romantiek. Het boemelt door slaperige stadjes, dwars tussen huizen door. Je kunt op diverse plaatsen uitstappen om te wandelen langs watervallen en door de bossen.

Dag 20

Accommodatie: Riviera Hotel Hotel - standaard kamer (LO)

Via de rotsen van Yehliu en vulkanisch Yangmingshan terug naar Taipei

Je keert terug naar Taipei. Neem onderweg een kijkje bij de grillige rotsformaties langs de noordkust bij Yehliu, en maak nog een wandeling in het prachtige vulkanische Yangmingshan Nationaal Park. Nadat je bent aangekomen in je hotel in Taipei,  lever je de auto in.

Dag 21

Vertrek uit Taipei

Je rondreis door Taiwan zit erop. Na het ontbijt dien je uit te checken. Een auto met chauffeur brengt je naar de internationale luchthaven voor vertrek.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.