Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 20 Dagen

Sri Lanka compleet

Terug Bekijk samenvatting

Ben je op zoek naar een Sri Lanka-totaalervaring met bijzondere accommodaties en heb je voldoende tijd? Dan is deze reis per privé-auto met chauffeur/gids iets voor jou. In een aangenaam tempo reis je naar de mooiste plekken. Van groene wildparken met groot wild tot de ruim 2000 jaar oude rotstempels van Dambulla, je hoeft niets te missen!

Dag 1

Accommodatie: The Notary's House - standaard kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Colombo en naar Makandura

Ayubowan! Welkom op Sri Lanka. Na aankomst op de luchthaven word je afgehaald door je chauffeur die je in circa 1,5 uur naar Makandura brengt. Je overnacht in een bijzondere accommdatie. The Notary's House was ooit het huis van een beroemde notaris en is onlangs gerestaureerd met behoud van de oude structuur. Sluit je ogen een minuut en stel je een prachtig oud landhuis voor, omringd door groen, een meer en in de verte de witte glans van een dagoba, een Boeddhistische stupa die boven de palmboomlijn uitsteekt. De sfeer bij deze accommdatie is typisch Singalees, het is een van die speciale plekken waarvan je hoopt dat die nooit zullen veranderen.

Dag 2

Accommodatie: The Notary's House - standaard kamer (LO)

Fietsen door het dorp en op bezoek bij een monnik

Na het ontbijt is het tijd om een ​​fiets te pakken en door het dorp te fietsen. Je kan het gebied op eigen houtje verkennen maar het is beter om met iemand van de accommodatie op pad te gaan om je de weg te wijzen. Het omliggende bos en dorp biedt een aantal leuke fietsroutes. Later op de middag kan je een mooie wandeling maken door het dorp. Je kan ook de plaatselijke tempel bezoeken waar geen andere toeristen te vinden zijn. Voel je vrij om een ​​gesprek te hebben met de hoofdmonnik als hij in de buurt is en je kan ook deelnemen aan een kleine puja-ceremonie door wat bloemen aan te bieden. 

Dag 3

Accommodatie: The Sanctuary at Tissawewa - semi deluxe kamer (LO)

Per auto met chauffeur verder naar de oude Koningsstad Anuradhapura

Van Makandura rij je in circa 3,5 uur naar Anuradhapura, een oude koningsstad en de eerste hoofdstad van Sri Lanka. Tot op de dag van vandaag is Anuradhapura een belangrijk boeddhistisch centrum.

Dag 4

Accommodatie: Jetwing Jaffna Hotel - deluxe kamer (LO)

Per trein naar Jaffna in het noorden

Door de burgeoorlog werd Jaffna ruim 30 jaar lang afgesneden van de buitenwereld. Het is nog maar kort geleden dat de Jaffna Express haar diensten heeft hervat en de lokale bewoners staan te popelen om weer toeristen te ontvangen. Met de Jaffna Express (trein) reis je in 3,5 uur naar Jaffna waar je bij aankomst de stad per fiets gaat verkennen. Het diner bij een lokale familie is vandaag inclusief. Het bied je de gelegenheid om kennis te maken met de levensstijl van een gewone familie.  

Dag 5

Accommodatie: Jetwing Jaffna Hotel - deluxe kamer (LO)

Ontdek het onbekende Jaffna

De dag begint met een bezoek aan de Nallur tempel. De grootste Hindu tempel van noord Sri Lanka. Aansluitend neem je een kijkje bij het Karainagar Kasurina strand, de Hanuman tempel, de Kantharodai boeddhistische pagode en de Naguleswaram tempel. De traditionele Jaffna lunch bestaat vandaag uit gefrituurde inktvis, Jaffna Prawn curry, geroosterde krab, vis masala, gepureerde aubergine, drumstick curry, vis jus, enz. De maaltijden worden geserveerd bij een lokale familie thuis.

Dag 6

Accommodatie: Jetwing Jaffna Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek aan het eiland Delft

Delft is het grootste eiland nabij Jaffna en is met een veerpont te bereiken. Zoals de naam al doet vermoeden is op Delft veel koloniale historie te zien. Op het eiland zijn ruïnes van een Nederlands fort te vinden. Dit fort is volledig uit dood koraal gemaakt. De Tamil gids neemt je vandaag mee voor een uitgebreid bezoek aan Delft. Een speciale lunch zal worden geregeld bij een lokale familie waar vis en schaaldieren uiteraard centraal staan. 

Dag 7

Accommodatie: Kassapa Lions Rock Hotel - standaard kamer (LO)

Via het Ritigala ruïne complex verscholen in de jungle naar Sigiriya

Vandaag reis je in circa 4,5 uur naar Sigiriya met onderweg een bezoek aan Ritigala. Ritigala is een groot ruïne klooster complex verscholen in de jungle. Tot op heden is er nog weinig bekend over de historie van het complex en het wordt dan ook vaak overgeslagen door toeristen. Geniet van de overweldigende rust en wandel door de jungle langs oude amfitheaters, tempels en gebouwen. Enig eenvoudig klimwerk is soms vereist.

Dag 8

Accommodatie: Kassapa Lions Rock Hotel - standaard kamer (LO)

Beklim de beroemde Leeuwenrots bij Sigiriya

In de ochtend ga je de wereldberoemde leeuwenrots beklimmen. Op deze rots is in de 5e eeuw een paleis gebouwd en hier zijn de ruïnes nog goed van te zien. Vanaf de rots heb je een prachtig uitzicht over de Sri lankeese landschappen. Je dient rekening te houden met een stevige klim. De rest van de dag is ter vrije besteding, 

Dag 9

Accommodatie: Kassapa Lions Rock Hotel - standaard kamer (LO)

Beklim de Pidurangala berg en maak een safari in Kaudulla NP

Vroeg in de ochtend beklim je Pidurangala om te kunnen genieten van de prachtige zonsopkomst boven de Culturele Driehoek. Het Pindurangala klooster ligt vlakbij de wonderlijke Sigiriya rots en was ooit een koninklijke tempel waar ongeveer 500 monniken woonden. In namiddag ga je naar het Kaudulla National Park om er een natuursafari te maken. Het park is vooral bekend vanwege de vele olifanten die hier te vinden zijn. 

Dag 10

Accommodatie: Urban Castle - urban romance kamer (LO)

Via de UNESCO grottempel van Dambulla naar de heuvelstad Kandy

Na het ontbijt reis je verder naar Kandy met onderweg een bezoek de grottempel van Dambulla. Van alle grottempels in Sri Lanka is deze de meest indrukwekkende. Het geheel bestaat uit 5 grotten. De tempel is gelegen op de top van een rots, die ruim 100 meter boven het plaatsje uitsteekt. Het plafond van deze grot is versierd met schilderijen. Rond de grot staan verschillende boeddhistische beelden. In de namiddag bezoek je de beroemde Tempel van de Tand in Kandy.

Dag 11

Accommodatie: Urban Castle - urban romance kamer (LO)

Ontdek de sfeervolle stad Kandy

Als je op reis bent heb je je lijst met must-see bezoeken en ben je geneigd om de echte essentie van een lokale ervaring te verliezen. Vandaag even geen belangrijke toeristische attracties. Stap uit je auto, trek je wandelschoenen aan en maak een wandeling door kleine dorpen om de authentieke essentie van Kandy te ontdekken. Op een klein eindje rijden van het bruisende centrum van Kandy maak je een wandeling langs drie tempels Embeke Galdaladeniya en Lankathilake. Je gids onthult de trotse boeddhistische erfenis die teruggaat tot het tijdperk van de oude koninkrijken. Een heerlijke wandeling langs rijstvelden grenzend aan kleine dorpjes met vriendelijke mensen.  

Dag 12

Accommodatie: Little Folly - chalet (LO)

Prachtige treinreis door de bergen naar Ella

Het wordt vandaag een leuke reisdag! Per trein reis je verder naar Ella (circa 6 uur). Prachtige theevelden, kleine dorpjes en zwaaiende mensen trekken aan je voorbij. Later in de middag arriveer je in Ella waar de auto met chauffeur weer voor je klaar staat.  

Dag 13

Accommodatie: Little Folly - chalet (LO)

Wandelen in de omgeving van het gezellige Ella

Indien gewenst kan je vandaag op eigen gelegenheid een wandeling maken naar Little Adam’s Peak, het kleine broertje van Adam’s Peak. De stevige wandeling voert je langs theevelden, mooie treinbruggen en afgelegen dorpjes. 

Dag 14

Accommodatie: Saraii Village - tree house suite (LO)

Per auto naar Weerawali vlakbij Yala NP om te slapen in een boomhut

Je reist in circa 3 uur naar Weerawila in de buurt van het Yala National Park. In Weerawali wacht weer een unieke accommodatie op je. Het Saraii Village biedt een authentieke Sri Lankaanse ervaring met unieke boomhutten. Saraii betekent "de essentie" in het Hebreeuws. 

Dag 15

Accommodatie: Saraii Village - tree house suite (LO)

Ga vissen met lokale vissers en maak een middag safari in Yala NP

Vroeg in de ochtend nemen de lokale vissers je mee op hun boot en laten je zien hoe ze hier vissen. Wat je vangt zal tijdens je ontbijt geserveerd aan de oever van het water. Je kunt zien hoe ze je maaltijd bereiden en voel je vrij om foto's van de omgeving te maken of meer te vissen als je dat wilt. 
In de middag maak je een safari door het Yala NP. In het bijna 100.000 ha grote park leven onder andere wilde olifanten, luipaarden, wilde buffels, wilde zwijnen, herten, apen, stekelvarkens en jakhalzen. Ook zijn er meer dan 150 verschillende soorten vogels waargenomen. De luipaarden waar Yala ook om bekend is leven weliswaar in de dichte jungle, maar worden zelden waargenomen. 

Dag 16

Accommodatie: Palm Paradise Cabanas - villa (LO)

Naar het strand bij Tangalle

Je rijd verder naar Tangalle gelegen aan de Indische Oceaan. Je vindt hier prachtige stranden waar je de komende dagen kan bijkomen van alle indrukken die je heb opgedaan. 

Dag 17

Accommodatie: Palm Paradise Cabanas - villa (LO)

Genieten aan het strand bij Tangalle

Dag ter vrije besteding, 

Dag 18

Accommodatie: Palm Paradise Cabanas - villa (LO)

Genieten aan het strand bij Tangalle

Dag ter vrije besteding, 

Dag 19

Accommodatie: Lady Hill - standaard kamer (LO)

Per auto met chauffeur naar het UNESCO dorpje Galle

In de ochtend rij je in circa 2 uur naar Galle. Hier regelen we een echte kenner die Galle op zijn duimpje kent. Uit eigen ervaring kunnen we dit bezoek van harte aanraden. Je bezoekt het Nederlandse Fort uit de VOC-tijd. Binnen de uitgestrekte muren zijn nog diverse gebouwen, kerken en huizen, uit die tijd te zien. Het fort is een Unesco Werelderfgoed.  

Dag 20

Vertrek vanaf de luchthaven van Colombo

De reis door Sri Lanka zit er helaas op. Op het afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven van Colombo gebracht. Indien de tijd het toe laat kunnen we u de optionele excursie "Thuis koken bij Surangi" van harte aanraden. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe