Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Wandelen en varen langs de Kumano Kodo pelgrimsroute

Terug

De beste periode
De route is het hele jaar door geopend maar hou er rekening mee dat de zomer warm is met een hoge luchtvochtigheid. Van december tot eind februari kan er op sommige stukken sneeuw liggen. Tijdens Japanse vakanties en lange weekenden kan het druk zijn. Vooral tijdens de Golden Week (begin mei) en Obon (midden augustus). Omdat er een beperkt aantal accommodaties langs de route zijn is het aan te raden om de reis door de weeks te plannen. 

Hoe zwaar is de reis
Het is een toegankelijke route met relatief korte wandelingen. Heb je een "normale" conditie dan kun je deze route prima wandelen. Hou wel rekening met af en toe wat hoogteverschillen en trappen.

Accommodaties
Je slaapt in Japanse minshuku's en ryokans. Een overnachting in een Minshuku of Ryokan is een bijzondere manier om het Japanse leven te ervaren. Op het moment dat je wilt gaan slapen worden de matras, de futon, en het dekbed uitgespreid in de kamer. Een Japanse accommodatie kan zowel kamers met eigen sanitaire voorzieningen hebben als gedeeld.

Je bagage
Je bagage wordt elke dag doorgestuurd naar je volgende accommodatie. Je hoeft dus niet je bagage mee te nemen tijdens het wandelen. 

Maaltijden
Het ontbijt en diner zijn inbegrepen en vinden plaats in je accommodatie. De meeste accommodaties kunnen een lunchbox voor je regelen maar op sommige routes is het ook mogelijk om onderweg te lunchen in een dorpje.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.