Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 4 Dagen

Wandelen en varen langs de Kumano Kodo pelgrimsroute

Terug Bekijk samenvatting

Kumano Kodo is een beroemd netwerk van zes pelgrimsroutes naar en in het Kii-Gebergte op Kii, het grootste schiereiland  van Japan. De routes lopen langs een aantal zeer belangrijk boeddhistisch en shintoistisch cultureel erfgoed. Met deze reis maak je mooie wandelingen langs de 3 bekendste heiligdommen van de Kumano Kodo en maak je een boottocht zoals de pelgrims dat vroeger deden. Je krijgt van ons een gedetailleerd dag-tot-dag programma mee met wandelinstructies en route kaarten. Indien nodig is telefonische ondersteuning mogelijk van het lokale Kumano Kodo kantoor.

Dag 1

Accommodatie: Minshuku in Kawayu Onsen - Japanse kamer (HP)

Per trein en bus van Osaka of Kyoto via Kii-Tanabe naar Kawayu Onsen

De beste periode
De route is het hele jaar door geopend maar hou er rekening mee dat de zomer warm is met een hoge luchtvochtigheid. Van december tot eind februari kan er op sommige stukken sneeuw liggen. Tijdens Japanse vakanties en lange weekenden kan het druk zijn. Vooral tijdens de Golden Week (begin mei) en Obon (midden augustus). Omdat er een beperkt aantal accommodaties langs de route zijn is het aan te raden om de reis door de weeks te plannen. 

Hoe zwaar is de reis
Het is een toegankelijke route met relatief korte wandelingen. Heb je een "normale" conditie dan kun je deze route prima wandelen. Hou wel rekening met af en toe wat hoogteverschillen en trappen.

Accommodaties
Je slaapt in Japanse minshuku's en ryokans. Een overnachting in een Minshuku of Ryokan is een bijzondere manier om het Japanse leven te ervaren. Op het moment dat je wilt gaan slapen worden de matras, de futon, en het dekbed uitgespreid in de kamer. Een Japanse accommodatie kan zowel kamers met eigen sanitaire voorzieningen hebben als gedeeld.

Je bagage
Je bagage wordt elke dag doorgestuurd naar je volgende accommodatie. Je hoeft dus niet je bagage mee te nemen tijdens het wandelen. 

Maaltijden
Het ontbijt en diner zijn inbegrepen en vinden plaats in je accommodatie. De meeste accommodaties kunnen een lunchbox voor je regelen maar op sommige routes is het ook mogelijk om onderweg te lunchen in een dorpje.

Vanuit Osaka of Kyoto neem je de trein naar Kii-Tanabe. Een treinrit van ongeveer 3 uur. Je bagage lever je af bij het Kumano Travel Support Center zodat ze deze kunnen afleveren bij je accommodatie. Vanuit Kii-Tanabe neem je de bus naar Kawayu Onsen (circa 2 uur). Kawayu Onsen is een kleine dorpje langs de Oto-gawa-rivier: een geologisch thermaal wonder waar heet bronwater naar de oppervlakte van de rivier borrelt. Aan de noordkant van de rivier liggen een aantal accommodaties. Aan de zuidkant van de rivier ligt een groene beboste berghelling.

Er zijn verschillende accommodaties in Kawayu Onsen, allemaal met een eigen hot spring bad. Het diner bij de accommodatie is inbegrepen.

Dag 2

Accommodatie: Minshuku in Yunomine Onsen - Japanse kamer (HP)

Wandelen over de Kumano Kodo met onderweg een bezoek aan het heiligdom Kumano Hongu Taisha

De wandeling van vandaag wordt door vele gezien als het hoogtepunt van de Kumano Kodo. De wandeling van Hosshinmon-oji naar Hongu is populair vanwege de diversiteit aan beboste paden en nederzettingen. Vanuit Kawayu Onsen neem je de bus naar Hosshinmon-Oji vanwaar je wandeling naar Kumano Hongu Taisha start. Een wandeling van 7 kilometer waar je circa 2-3 uur over doet. 

Eén van de drie grote heiligdommen, Kumano Hongu Taisha, staat op een kleine heuvelrug in het noorden van het dorp Hongu. De paviljoens zijn van hout met indrukwekkende daken van cipressenschors. Het is een architectuurstijl die meer dan 800 jaar oud is. 

Je kan ervoor kiezen om de bus te nemen van Hongu Taisha naar Yunomine Onsen of nog een stukje verder te wandelen. De Dainichi-goe-route is een kort (2km) maar relatief steil pad over de berg Dainichi dat het dorp Hongu verbindt met Yunomine Onsen. Het is een wandeling van 1-2 uur.

Yunomine Onsen is één van de oudste warmwaterbronnen in Japan en direct verbonden met de Kumano Kodo. Het is een schilderachtige kleine verzameling herbergen verscholen in een kleine vallei. Tsuboyu is een historisch bad dat vroeger door pelgrims werd gebruikt om zich te zuiveren met het hete water. Tickets worden verkocht bij het hokje naast de tempel.

Dag 3

Accommodatie: Minshuku in Katsuura - Japanse kamer (HP)

Boottocht over de Kumano-gawa rivier

Vanuit Yunomine Onsen neem je de bus naar Michi-no-Eki Kumano-gawa, het startpunt van de boottocht. Om 10.00 uur start de boottocht van 1,5 uur over de Kumano-gawa rivier. Vroeger reisde de pelgrims per boot tussen Kumano Hongu Taisha en Kumano Hayatama Taisha. Deze boottocht volgt  dezelfde route in houten boten met platte bodem. Dit is een leuke manier om het mooie landschap vanaf de rivier te bekijken. 

Een van de drie grote heiligdommen van Kumano, Kumano Hayatama Taisha, bevindt zich aan de monding van de Kumano-gawa-rivier. 

Gotobiki-iwa is een gigantische rots halverwege de berg Gongen. Het wordt vereerd als een godheid en is de plaats waar de Kumano-goden voor het eerst zouden zijn neergedaald. Aan de voet van deze monoliet staat een heiligdom genaamd Kamikura-jinja met uitzicht op Shingu.

Vanuit Shingu kun je de bus of de trein nemen naar Katsuura. Katsuura Onsen is een vissershaven aan de ruige Pacifische kust. Dit kustplaatsje staat bekend om zijn warmwaterbronnen en zeevruchten van wereldklasse.

Dag 4

Wandelen naar het beroemde Nachi-tempelcomplex met waterval en terug naar Osaka of Kyoto

Na het ontbijt sla je je bagage op in een bagage kluis op het station van Kii-Katsuura. Met de bus reis je naar Daimonzaka vanwaar je wandeling start. De Daimon-zaka route is een korte route met een flinke trap die oprijst uit de vallei omzoomd met eeuwenoude bomen. De route is 2 kilometer waar je ongeveer een uur over doet. Dit is gebaseerd op de voet van de vallei naar het heiligdom. Onderweg kom je langs één van de drie grote heiligdommen, Kumano Nachi Taisha. Het ligt halverwege de Nachi-berg, ongeveer 350 meter boven de zeespiegel. Het heeft zijn religieuze oorsprong in de oude natuurverering van de Nachi-no-Otaki-watervallen. Nachi-no-Otaki is 133 meter hoog en 13 meter breed - de hoogste waterval van Japan. Je neemt de bus terug naar Kii-Katsuura vanwaar je met de trein terug reist naar Osaka. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.