Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 14 Dagen

Zijderoute Registan Express

Terug Bekijk samenvatting

Met de Registan Express reis je, volledig verzorgd en comfortabel, per trein door Kazachstan, Oezbekistan en Turkmenistan. Onderweg bezoek je de mooiste steden van Centraal-Azië en zie je ruige woestijnen en besneeuwde bergketens. De kleurrijke bazaars zijn een feest voor alle zintuigen!

Dag 1

Accommodatie: Rahat Palace Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Almaty in Kazachstan

Je tour start bij aankomst in Almaty. Je wordt opgewacht op de luchthaven en naar je hotel gebracht. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht invullen.

Dag 2

Accommodatie: Registan Express - categorie Habibi (VP)

Bezoek aan de houten Zenkov Kathedraal en aan boord van de Registan Express

Vanochtend maak je een stadstour in Almaty. Je bezoekt de grote houten Russisch-Orthodoxe Zenkov Kathedraal en de centrale moskee van Almaty. In een yurt-restaurant geniet je van een lunch in Kazach-stijl. Na de lunch ga je aan boord van je luxe privé-trein, de Registan Express. Je bagage wordt naar je coupé gebracht en je wordt welkom geheten met een drankje.

Dag 3

Accommodatie: Registan Express - categorie Habibi (VP)

Ontmoet de nomaden in het pelgrimsoord Turkestan

Na het ontbijt rijdt de Registan Express Turkestan binnen, een pelgrimsoord voor de nomaden in Kazachstan. Je bezoekt er het architectonisch bijzondere Mausoleum van Khoja Ahmed Yasawi (UNESCO Werelderfgoed) met zijn grote koepel, monumentale moskee en waterbassin. Na afloop ga je weer aan boord van je trein voor vertrek richting Oezbekistan.

Dag 4

Accommodatie: Registan Express - categorie Habibi (VP)

Bezoek aan de Oezbeekse hoofdstad Tashkent

In de ochtend arriveer je in Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Je maakt een stadstour naar de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Kukel Dash Madrasa, de Kavoj en Amir Timur monumenten en de Navoy Opera. Eventueel is het mogelijk om 's avonds een operavoorstelling te zien (niet inbegrepen, afhankelijk van wat er wordt opgevoerd). Later in de avond vertrekt de Registan Express richting Shakhrisabz.

Dag 5

Accommodatie: Registan Express - categorie Habibi (VP)

Ronddwalen door Shakhrisabz, geboorteplaats van Timur

Vandaag verken je Shakhrisabz, een UNESCO Werelderfgoed. Deze groene stad is de geboorteplaats van Timur, ook bekend als Tamerlane en de nationale held van Oezbekistan. Je ziet monumenten en prachtige architectuur die aan Timur herinneren. In de avond rijdt je trein richting Samarkand, terwijl je aan boord nageniet met een Oezbeeks wijntje.

Dag 6

Accommodatie: Registan Plaza Hotel - standaard kamer (VP)

Bewonder het Registan Plein in schitterend Samarkand

Vandaag ervaar je de historische grandeur van Samarkand, in de tijd van Timur 'de mooiste stad ter wereld'. Je bezichtigt de necropolis Shah-e-zende, de opgraving van Afrosiab en het absolute hoogtepunt van Samarkand, het Registan Plein met zijn drie madrassa’s die tezamen een harmonieus voorbeeld vormen van Centraal-Aziatische architectuur. Na de stadstour word je naar je hotel gebracht.

Dag 7

Accommodatie: Registan Plaza Hotel - standaard kamer (VP)

Samarkand, stad van zijden tapijten en het mausoleum van Gur Emir

Vandaag maak je kennis met de kunstnijverheid van Oezbekistan. Je bezoekt een zijdewerkplaats en het huis van een handwerkersfamilie, en je ziet hoe papier wordt gemaakt van moerbeibast. Bovendien neem je een kijkje bij het Observatorium van Ulug Beg, de ruïnes van de enorme Bibi Khanum Moskee en het mooie Gur Emir Mausoleum.

Dag 8

Accommodatie: Registan Express - categorie Habibi (VP)

Aan boord van de Registan Express naar de oasestad Khiva

De ochtend is vrij om naar eigen inzicht in te vullen. Rond de middag vertrekt de Registan Express richting Khiva. Onderweg kun je genieten van het landschap.

Dag 9

Accommodatie: Registan Express - categorie Habibi (VP)

Op verkenning in Khiva, stad die herinnert aan 1001 nacht

Vandaag verken je het oude ommuurde Khiva. De stad lijkt het toneel voor de sprookjes van 1001 nacht. Je ziet paleizen, moskeeën, minaretten, koranscholen, mausolea en huizen in de Centraal-Aziatische architectuur van voorbije eeuwen. Rond de Kalta Minor Minaret ziet het leven van alledag eruit alsof je wordt teruggeworpen in de tijd. Je geniet de lunch bij het voormalige Zomerpaleis van de Emir.

Dag 10

Accommodatie: Hotel Asia Bukhara - standaard kamer (VP)

Bezoek aan de Kalyan Minaret in historisch Buchara

De prachtige stad Buchara is ooit ontstaan als oase in de Kyzylkum Woestijn. Met zijn 'duizend monumenten' weerspiegelt de stad de hoogtijdagen van de Zijderoute. In de oude stad (UNESCO Werelderfgoed) zie je de Kalyan Minaret en het Labi-Hauz Complex met zijn verkoelende waterbassin. Je sluit de dag af met een diner op het sfeervolle binnenhof van een madrassa.

Dag 11

Accommodatie: Registan Express - categorie Habibi (VP)

Genieten van elegante architectuur en de Ark Citadel van Buchara

Vanochtend zie je de prachtige Mire-e-Arab Madrassa en het Ismail Samani Mausoleum, een elegant bouwwerk uit de 10e eeuw en het oudste gebouw in Buchara. Daarna bezoek je de Ark Citadel, het fortpaleis van de vorsten van Buchara. In de avond vertrekt de Registan Express richting Merv in Turkmenistan.

Dag 12

Accommodatie: Grand Turkmen Hotel - standaard kamer (VP)

Wandelen tussen de ruïnes van Merv, ooit wereldstad langs de Zijderoute

In de vroege ochtend arriveert de trein in Merv, wederom een UNESCO Werelderfgoed. Je ziet er de resten van gigantische muren, imposante oude gebouwen zoals het Mausoleum van Sultan Sanjar en het Maagdenfort (Kis Kale). Je gebruikt de lunch thuis op de binnenplaats bij een lokale familie. In de loop van de dag arriveer je in de hoofdstad Ashgabat.

Dag 13

Bezoek aan Nisa en het Nationaal Museum in Ashgabat

Vanochtend bezoek je Nisa, de oude stad van de Parthen. Na de lunch keer je terug naar Ashgabat. Ashgabat is vormgegeven door Turkmenbashi, de voormalige 'Grote Leider', die de stad op groteske wijze wilde laten schitteren. In het Nationaal Museum kun je tal van artefacten bewonderen, opgegraven in Nisa en Merv. In avond word je naar de luchthaven gebracht voor vertrek.

Dag 14

Vertrek uit Ashgabat

Deze epische treinreis is ten einde. Op de luchthaven van Ashgabat eindigt deze tour.
De meeste vluchten naar Europa vertrekken kort na middernacht.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.