Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Het mooiste van Oezbekistan

Terug Bekijk samenvatting

Met internationaal gezelschap ga je op ontdekkingsreis door Oezbekistan. Je reist per trein naar Samarkand en Buchara, ooit welvarende machtscentra langs de Zijderoute. Dwars door de onherbergzame woestijn van Kyzylkum rijd je naar het prachtig bewaard gebleven ommuurde Khiva.

Dag 1

Accommodatie: Le Grande Plaza Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Tashkent, hoofdstad van Oezbekistan

Bij aankomst op de luchthaven van Tashkent word je welkom geheten en naar je hotel gebracht. Ook als je in de nacht of vroege ochtend aankomt, kun je direct inchecken in je hotel. Tashkent is de hoofdstad van Oezbekistan, en ademt nog de sfeer van het Soviet-Russische tijdperk. Daaraan herinneren het grote plein en gebouwen als de Navoi Opera. Na het ontbijt staat eerst een stadstour op het programma naar de medresse's van Kukeldash en Barak Khan in het oude stadscentrum, en de orientaalse Chor Su Bazaar. In de middag is er een excursie naar het onafhankelijkheidsplein en de Tashkent Metro.

Dag 2

Accommodatie: City Hotel - standaard kamer (LO)

Per Afrasiab sneltrein naar het Registan in Samarkand

Vroeg in de ochtend stap je op de sneltrein Afrasiab, die u in ruim twee uur naar Samarkand brengt. Na aankomst bezoek je het Gur Emir Mausoleum, Registan Ensemble  met de medresse's van Ulugh Beg, Shir Dor en Tilla Kari, de Bibi Khanym Moskee en de Samarkand bazaar. Je luncht op eigen gelegenheid. Daarna ga je verder met een bezoek aan de Shakhi Zinda necropolis en het Ulugh Bek observatorium.

Dag 3

Accommodatie: City Hotel - standaard kamer (LO)

Ga zelf de bazaar van Samarkand verkennen

Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden. Onder de Sogden, Perzen en Turken was Samarkand een belangrijke handelsstad en cultuurcentrum. Maar vooral nadat Amir Timur in 1369 Samarkand tot zijn hoofdstad maakte groeide Samarkand uit tot een prachtige stad, met talloze moskeeën, paleizen en tuinen. Aanrader is ook een bezoek aan de Samarkand Bazaar.

Dag 4

Accommodatie: Fatima Hotel - standaard kamer (LO)

Per Afrasiab sneltrein naar historisch Buchara

Vandaag vertrek je per sneltrein Afrasiab naar Buchara, een rit van een kleine 2 uur. Na aankomst in Buchara is de middag ter vrije besteding. Eind 9e eeuw was Buchara na Mekka de belangrijkste stad in de islamitische wereld. In 1220 veroverden de Mongolen de stad. Van de 14e tot 18e eeuw was er een tweede bloeitijd voor Buchara en veel gebouwen dateren uit deze periode. In de avond kun je ontspannen rond het water van het Lyabi-Hauz complex.

Dag 5

Accommodatie: Fatima Hotel - standaard kamer (LO)

Genieten van de mooiste architectuur in Buchara

Vandaag ga je de hele dag op excursie in Buchara. Je bezoekt het Poi-Kalyan Ensemble, inclusief de Minaret Moskee, de koranscholen Miri-Arab, Emir-Alim-Khan en Kukeldash, de Taqi (overdekte bazaars), Nadir Divanbegi, de Magok-i-Attari Moskee en het Lyab-i-Hauz. Je luncht op eigen gelegenheid. 's-Middags bezoek je het Registan plein, het Ark Fort, het Bolo-Hauz, de koranscholen Ulug Beg en Abdul Aziz, en de mausolea van Chor-Minor, Ismael Samani en Chashma-Ayub.

Dag 6

Accommodatie: Old Khiva Hotel - standaard kamer (LO)

Dwars door de Kyzylkum Woestijn naar de oasestad Khiva

In de ochtend ga je per bus op weg door de Kyzylkum woestijn. Het is een lange rit die een groot deel van de dag in beslag neemt, met onderweg een stop aan de oever van de Amurdarja (Oxus) rivier. Laat in de middag arriveer je in Khiva.

Dag 7

Accommodatie: Old Khiva Hotel - standaard kamer (LO)

Wandel terug in de tijd door het sfeervolle centrum van Khiva

Vandaag ga je met je reisgenoten en gids het oude ommuurde centrum van Khiva verkennen. Khiva is één van de best bewaard gebleven oase-nederzettingen. Het lijkt alsof de tijd van Marco Polo weer tot leven komt. Hoogtepunten zijn de fraaie West Poort, de Kalta Minor, de Ark waar de Khan in de 19e eeuw woonde, de Khodja Moskee en Minaret, het prachtige Pahvalon Mahmud Mausoleum en de eeuwenoude Juma Moskee.

Dag 8

Accommodatie: Le Grande Plaza Hotel - standaard kamer (LO)

Per vliegtuig via Urgench terug naar Tashkent

Na het ontbijt rijd je in een half uur naar Urgench voor de vlucht naar Tashkent. Na aankomst in Tashkent kun je de rest van de dag vrij besteden.

Dag 9

Vertrek uit Tashkent

Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Tashkent gebracht voor vertrek. Hier eindigt deze tour.

In Oezbekistan kun je de reis verlengen met een bezoek aan de Fergana Vallei. Vanuit Tashkent kun je eventueel ook doorreizen naar Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Japan, Taiwan en Zuid-Korea en tot 31 dagen voor vertrek altijd gratis annuleren. Boek vóór 1 maart 2021.

Reizen bekijken Lees meer