Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Per trein naar Pyongyang

Terug Bekijk samenvatting

Deze unieke citytour geef je een indruk van de stad Pyongyang en het land Noord-Korea.

Dag 1

Vertrek per nachttrein vanuit Beijing

Laat in de middag vertrekt nachttrein nr. 27 vanuit Beijing naar Pyongyang. Je reist per comfortabele soft sleeper, in een afgesloten compartiment met 4 zachte bedden. De treinreis duurt ca. 24 uur, dus maak het je gemakkelijk. Ook kun je een maaltijd of drankje gebruiken in de restauratie.

Dag 2

Accommodatie: Yanggakdo Hotel - standaard kamer (LO)

Per trein dwars door het Noord-Koreaanse platteland naar Pyongyang

Vroeg in de ochtend bereik je Dandong, en via een spoorbrug over de Yalu rivier passeer je de grens met Noord-Korea. Het contrast met China is direct merkbaar. Na de wat grauw ogende grensplaats Sinuiju zie je vanuit het raam een schijnbaar vriendelijk landschap met rijst- en graanvelden en dorpen met nette witgeschilderde huizen. Hier en daar zijn mensen op het land aan het werk. In de vroege avond kom je aan op het station van Pyongyang, een stad die lijkt te zijn gebouwd om te imponeren. Je gids wacht je op en per auto met chauffeur rijd je door brede zo goed als lege avenues naar je hotel.

Dag 3

Accommodatie: Yanggakdo Hotel - standaard kamer (LO)

Pyongyang, stad van de Juche Toren, Mangyongdae en het Kim Il-sung Plein

Vandaag en morgen ga je Pyongyang verkennen. Je maakt een wandeling van Grand Theatre langs de Taedong Rivier naar het enorme Kim Il-sung Plein, waar je het Grand People's Study House bezoekt. Ook de Juche Toren, Mangyongdae met het geboortehuis van Kim Il-sung, de rijkversierde Pyongyang Metro en de Triomfboog (nét iets hoger dan die in Parijs) staan op het programma. In de avond ga je naar een voorstelling van het Pyongyang Circus, vooral vanwege de acrobatiek wereldberoemd.

Dag 4

Accommodatie: Yanggakdo Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Pyongyang de Mansudae Art Studio en het Kinderpaleis

Na het ontbijt bezoek je de National Gift Exhibition. In het Oorlogsmuseum bezoek je het spionageschip Pueblo. Na een kijkje in het Rakwon Warenhuis bezoek je het Kinderpaleis waar getalenteerde kinderen van Pyongyang zich bekwamen in muziek, dans en schilderkunst. Ook de Mansudae Art Studio staat op het programma. Hier worden de sociaal-realistische propaganda schilderijen en beelden gemaakt die je overal in Korea ziet. In de avond is er een afscheidsdiner in het Duck BBQ Restaurant.

Dag 5

Per vliegtuig terug van Pyongyang naar Beijing

Na het ontbijt word je naar het vliegveld van Pyongyang gebracht, en is het tijd om afscheid te nemen van je gids en chauffeur. Vanuit het vliegtuig kun je nog een laatste blik werpen op Noord-Korea, alvorens terug te keren in Beijing.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer