Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 13 Dagen

Nepal Compleet

Terug Bekijk samenvatting

Prachtige natuur, kleurrijke tempels en markten en een allervriendelijkste bevolking staan garant voor een onvergetelijke reis. Na een bezoek aan de oude koningssteden in de Kathmandu Vallei, ga je op weg naar het Chitwan National Park. In het hooggelegen Pokhara zijn de besneeuwde pieken van de Annapurna nooit ver weg.

Dag 1

Accommodatie: The Fort Resort - standaard kamer (LO)

Aankomst in Kathmandu en naar het prachtig gelegen Nagarkot

Aankomst in Kathmandu. Buiten de luchthaven word je opgewacht, en per auto met chauffeur naar het hotel in Nagarkot gebracht. Nagarkot is mooi gelegen in de heuvels aan de rand van de Kathmandu Vallei.

Dag 2

Accommodatie: Khwopa Inn - standaard kamer (LO)

Door de Kathmandu Vallei naar de oude koningsstad Bhaktapur

Vergeet niet je wekker te zetten op ca. 5 uur, zodat je bij helder weer de zon schitterend kan zien opkomen over de toppen van de Himalaya. Na het ontbijt vertrek je per auto naar Bhaktapur. Ga op eigen gelegenheid deze oude hoofdstad van de Malla-koningen verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheden vind je op en rond het Durbar Plein.

Dag 3

Accommodatie: Swotha Traditional Home - standaard kamer (LO)

Via Thimi en de tempels van Pashupatinath en Bodnath naar Patan

Vandaag neem je samen met de gids een kijkje in Thimi, bekend van het rode aardewerk. Ook zie je de Pashupatinath Tempel, de belangrijkste Hindoetempel van Nepal, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden. Na een bezoek aan de enorme boeddhistische stupa van Bodnath bereik je Patan.

Dag 4

Accommodatie: Kathmandu Guesthouse - deluxe kamer (LO)

Bezoek aan Patan, de tempel Swayambunath en het Durbar Square in Kathmandu

Na het ontbijt ga je met de gids eerst historisch Patan verkennen. Vervolgens bezoek je Swayambunath. Deze boeddhistische tempel is een mengeling van Tibetaanse Boeddhisme en Indiaas Hindoeïsme. Als laatste bezoek je het Kathmandu Durbar Square. Van hieruit loop je door een prachtige oude buurt naar de wijk Thamel, waar je gaat logeren.

Dag 5

Accommodatie: Jungle Villa Resort - standaard kamer (VP)

Per auto met chauffeur naar het Chitwan National Park

Per privé auto met chauffeur rij je van Kathmandu naar het Chitwan Nationaal Park, een tocht van 5-6 uur. Het verblijf is inclusief jungleprogramma (inclusief maaltijden en excursies).

Dag 6

Accommodatie: Jungle Villa Resort - standaard kamer (VP)

Chitwan National Park: wandelen door de jungle en neushoorns spotten

Vandaag staan er verschillende activiteiten in het Chitwan Nationaal Park op het programma; een tochtje per kano, een junglewandeling, een bezoek aan het olifantencentrum, en de mogelijkheid om neushoorns te spotten.

Dag 7

Accommodatie: Temple Tree Resort & Spa - standaard kamer (LO)

Van Chitwan naar Pokhara aan de voet van het Annapurna bergmassief

Per privé auto met chauffeur reis je van Chitwan naar Pokhara (4-5 uur rijden). De rest van de dag is ter vrije besteding. Maak een wandeling langs het schilderachtige Pewa Meer, met uitzicht op het Annapurna bergmassief.

Dag 8

Accommodatie: Temple Tree Resort & Spa - standaard kamer (LO)

Varen over het Pewa Meer

Na het ontbijt ga je samen met de gids Pokhara verkennen. Je bezoekt de Devi's Waterval, de Guptesware Mahadev Grot, het Tibetaanse vluchtelingenkamp Tashiling, de Bindubasini Tempel en tevens maak je een heerlijke boottochtje op het Pewa Meer.

Dag 9

Accommodatie: The Old Inn - standaard kamer (HP)

Zelf het mooi bewaard gebleven Newari dorp Bandipur verkennen

Per privé auto met chauffeur rij je van Pokhara naar Bandipur (ca 4 uur). De rest van de middag heb je alle tijd om zelf, al wandelend, dit leuke dorp te verkennen. Het oude centrum in typische Newari bouwstijl is mooi bewaard gebleven.

Dag 10

Accommodatie: The Old Inn - standaard kamer (HP)

Wandelen van Bandipur naar Ramkot

Vandaag maak je een leuke wandeling van ongeveer 6 uur, vanuit Bandipur door het platteland naar het dorpje Ramkot.

Dag 11

Accommodatie: The Famous Farm - standaard kamer (HP)

Bezoek aan het 18e eeuwse paleis van Nuwakot

Per privé auto met chauffeur rij je in ca. 3 uur van Bandipur naar Nuwakot, een klein plaatsje aan de rand van de Kathmandu Vallei. Het was ooit een belangrijke handelspost op de route tussen Tibet en Kathmandu. Hoogtepunt is het 18e eeuwse Nuwakot Paleis.

Dag 12

Accommodatie: Kathmandu Guesthouse - deluxe kamer (LO)

Terug naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu

Na het ontbijt keer je per privé auto met chauffeur terug naar Kathmandu. De rest van de dag is ter vrije besteding. 

Dag 13

Vertrek uit Kathmandu

Na het ontbijt check je uit. Op het afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor vertrek uit Nepal. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.