Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 15 Dagen

Myanmar's Gouden Glimlach

Terug Bekijk samenvatting

Prachtige landschappen, gouden pagodes, oude Koningssteden en een allervriendelijkste bevolking. Myanmar’s gouden glimlach is een prachtreis naar de hoogtepunten van dit boeddhistische land. Je ziet de beroemde pagodes van Bagan, maar ook het nog onbekende Monywa met zijn vele boeddhabeelden. En je maakt een trekking naar de minderheden rond Kalaw.

Dag 1

Accommodatie: Central Hotel - superior kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Yangon

De tour start bij aankomst op de luchthaven van Yangon, tot voor kort de hoofdstad van Myanmar. Nadat je de bagage van de bagageband heb gehaald word je welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die je naar het hotel zal brengen en de nodige documenten voor het vervolg van je reis zal overhandigen. De rest van de dag is ter vrije besteding.  

Dag 2

Accommodatie: Central Hotel - superior kamer (LO)

Bezoek de meest heilige plek van Myanmar of ga souvenirs shoppen op de Scott markt

Vandaag kan je op eigen gelegenheid Yangon verkennen. Eén van de hoogtepunten is de Shwedagon Pagode. De gouden pagode schittert je van verre al tegemoet. Dit prachtige complex is dé meest heilige plek van Myanmar. Het is heerlijk om hier rond te lopen tussen de devote Burmezen. De Bogyoke (Scott) Markt is een goede plek om souvenirs te kopen. Je kan de bezienswaardigheden prima op eigen gelegenheid bezoeken maar we kunnen op alle te bezoeken plaatsen tijdens je reis tevens privé excursies met een Engels sprekende gidsen regelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

Dag 3

Accommodatie: Inle Resort - garden cottage (LO)

Per binnenlandse vlucht naar het Inle Meer met bezoek aan Pindaya

Op het afgesproken tijdstip word je opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Heho. Bij aankomst op de hele kleine luchthaven van Heho word je wederom opgewacht door een auto met chauffeur. Indien er genoeg tijd is bezoek je onderweg de grot van Pindaya. In deze grot vind je duizenden Boeddha's in allerlei formaten. 

Dag 4

Accommodatie: Inle Resort - garden cottage (LO)

Verken het mooie Inle Meer

Een hele dag om op eigen gelegenheid dit schitterende meer te verkennen. Om en rond het meer zijn veel bezienswaardigheden te vinden en bovendien krijg je een idee van het dagelijkse leven op het meer. Het mooie Inle-meer is ongeveer 32 km lang en 6 km breed. Het ligt op 900 meter boven de zeespiegel en is geheel door bergen omsloten. 

Dag 5

Accommodatie: Dream Villa Hotel - superior kamer (LO)

Via kleine bergweggetjes naar Kalaw met onderweg een bezoek aan Kakku

Via kleine bergweggetjes reis je vandaag per auto met chauffeur verder naar Kalaw. Onderweg breng je een bezoek aan het tempelcomplex van Kakku. Aangekomen in het plaatsje Kalaw word je naar je hotel gebracht. In de koloniale tijd was Kalaw een populair "hill station" waar de Britten verkoeling zochten. Je vindt hier geen bezienswaardigheden maar Kalaw is vooral erg sfeervol. Het vervoer per paardenkar draagt bij aan die sfeer. 

Dag 6

Accommodatie: Dream Villa Hotel - superior kamer (LO)

Wandeling met gids door de bergen

Vanuit Kalaw kan je prachtige wandelingen maken. Vandaag ga je dan ook op pad met een gids om een wandeling te maken door de bergen. Vraag van te voren aan de gids om langs de lokale markt te gaan zodat je wat spulletjes kan kopen voor de bergbewoners die je onderweg zal tegenkomen. De wandeling voert langs groene rijstvelden en minderhedendorpjes. 

Dag 7

Accommodatie: Mandalay City Hotel - superior kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar Mandalay

Op het afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven van Heho gebracht. Na een korte vlucht van circa 40 minuten kom je aan in Mandalay. Na Yangon is Mandalay de grootste stad van Myanmar en de culturele en religieuze hoofdstad. In en om Mandalay zijn tal van interessante bezienswaardigheden te vinden. Na aankomst op de luchthaven word je opgewacht en naar je hotel gebracht. 

Dag 8

Accommodatie: Mandalay City Hotel - superior kamer (LO)

Bezoek het Mandalay Fort of maak een uitstapje naar één van de Koningssteden

Je heb twee dagen de tijd om zelf Mandalay te ontdekken. Mandalay is een stad die niet overgeslagen mag worden tijdens een reis door Myanmar. Helaas heeft Mandalay wel wat van haar glans veloren maar er zijn gelukkig volop interessante bezienswaardigheden in en om Mandalay overgebleven. Zo kan je een bezoek brengen aan het Mandalay Fort, de Mahamuni Pagode en Shwendaw Kyaung of maak een uitstapje naar de koningssteden Mingun, Sagaing en Ava. Sagaing.

Dag 9

Accommodatie: Mandalay City Hotel - superior kamer (LO)

Reis per boot af naar de oude Koningsstad Mingun

Ook vandaag kan je Mandalay op eigen gelegenheid verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Mingun. De oude koningsstad Mingun is alleen per boot bereikbaar over de Irrawaddy Rivier. Vanaf de levendige kade vertrekken de boten. Na ongeveer een uur varen komt de boot aan in Mingun. Hier ervaar je de rust van het rurale leven in het nog nauwelijks ontwikkelde Myanmar. 

Dag 10

Accommodatie: Win Unity Hotel - superior kamer (LO)

Via Amarapura per auto met chauffeur naar Monywa

De meeste reizigers gaan van Mandalay naar Bagan per boot of vliegtuig maar wij hebben ervoor gekozen om dit per auto met chauffeur te doen met een overnachting in Monywa. Zo krijg je de kans om lokale dorpjes en de heuvels van Monywa te bezoeken. Onderweg bezoek je het grote Mahagandayan klooster en de U-bein brug in Amarapura. In de middag arriveer je in Monywa bij je hotel.  

Dag 11

Accommodatie: Thazin Garden Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek aan Monywa en per auto en boot verder naar Bagan

In de ochtend bezoek je de Thanboddhay Pagoda met meer dan 500,000 Boeddha beelden en een gigantische liggende Boeddha. Aansluitend word je naar Pakokku gebracht waar er een privé boot op je ligt te wachten voor de tocht naar Bagan. Over de Irawaddy Rivier vaar je in circa 1,5 uur naar Bagan. Halverwege de middag legt de boot aan bij Bagan. De rit naar je hotel is maar 5 minuten. 

Dag 12

Accommodatie: Thazin Garden Hotel - deluxe kamer (LO)

Verken de Bagan vlakte, een historisch wereldwonder

Je heb twee hele dagen de tijd om zelf Bagan te verkennen. Het indrukwekkende Bagan is een historisch wereldwonder en zonder twijfel een hoogtepunt in Azië. In 1057 begon de eerste koning met de bouw van enkele tempesl en de vele koningen die hem opvolgden overtroffen elkaar steeds weer met de bouw van nog mooiere en nog indrukwekkender tempels en pagodes. 

Dag 13

Accommodatie: Thazin Garden Hotel - deluxe kamer (LO)

Gehele dag in Bagan

Vrije dag in Bagan.

Dag 14

Accommodatie: Central Hotel - superior kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar Yangon

Na het ontbijt check je uit en word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Yangon waar je nog een laatste nacht verblijft. De rest van de dag is vrij. 

Dag 15

Vertrek vanaf de luchthaven van Yangon

Je reis zit er bijna op. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht heb je nog wat vrije tijd om de laatste inkopen te doen of de laatste foto's te maken. Op het afgesproken tijdstip zal de auto met chauffeur je ophalen bij het hotel en je naar de luchthaven brengen waarna het tijd is om afscheid te nemen van Myanmar. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer