Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 15 Dagen

Myanmar actief en afwisselend

Terug Bekijk samenvatting

Op de fiets de tempels van Bagan verkennen, een 2-daagse wandeling door de bergen langs kleine dorpjes en overnachten bij een familie thuis, dit alles maakt deze reis tot een onvergetelijke ervaring.

Dag 1

Accommodatie: Mandalay City hotel - superior kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Mandalay

Je tour start bij aankomst op de luchthaven van Mandalay. Na Yangon is Mandalay de grootste stad van Myanmar en voor de Burmezen zelf de culturele en religieuze hoofdstad. In en om Mandalay zijn tal van interessante bezienswaardigheden te vinden. Na aankomst op de luchthaven word je opgewacht en naar je hotel gebracht. 

Dag 2

Accommodatie: Mandalay City hotel - superior kamer (LO)

Bezoek het Mandalay Fort of maak een uitstapje naar één van de Koningssteden

Je heb een volle dag de tijd om zelf Mandalay te ontdekken. Zo kan je een bezoek brengen aan het Mandalay Fort, de Mahamuni Pagode en Shwendaw Kyaung. Maak een uitstapje naar de koningssteden Mingun, Sagaing en Ava. Ga aan het eind van de middag naar Mandalay Hill. Vanaf deze heuvel heb je een mooi uitzicht over Mandalay en als je geluk heb kan je genieten van een prachtige zonsondergang. 

Dag 3

Accommodatie: Win Unity Hotel - deluxe kamer (LO)

Via veel haarspeldbochten naar Pyin Oo Lwin

Per auto met chauffeur reis je via een prachtige route (met veel haarspeldbochten) naar Pyin Oo Lwin. Pyin Oo Lwin ligt op circa 1100 meter hoogte. Door het aangename klimaat was dit een favoriete plek van de koloniale Britten en nog steeds hangt er een Britse sfeer in de stad. Vooral de paardenkoetsjes dragen bij aan deze sfeer. Een bezoek aan Botanische tuin en de Pwe Kauk waterval zijn aan te raden. 

Dag 4

Accommodatie: Hsipaw Resort - deluxe kamer (LO)

Per auto met chauffeur naar het door heuvels omgeven Hsipaw

Per auto met chauffeur reis je verder naar Hsipaw. Hsipaw is omgeven door  heuvels die je de mogelijkheid bieden om boottochten te maken of wandelingen naar Shan dorpjes en nabijgelegen watervallen. 

Dag 5

Accommodatie: Hsipaw Resort - deluxe kamer (LO)

Wandeling met gids langs kleine dorpjes

Vandaag maak je samen met de gids een wandeling door de omgeving. Je kan kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo zijn er flinke hikes door de bergen maar ook eenvoudige wandelingen door ananas-, sinaasappel- en teakplantaties en langs Shan-dorpjes.  

Dag 6

Accommodatie: Mandalay City hotel - superior kamer (LO)

Per trein over de Gokteik brug terug naar Mandalay

Het hoogtepunt van deze treinrit is de oversteek over de historische Gokteik Brug, met z'n indrukwekkende staalconstructie, die in 12 jaar tijd is gebouwd en ruim 100m hoog en 750m lang is. Verwacht absoluut geen luxe, maar het is een hele ervaring. Je dient er rekening mee te houden dat je ruim 12 uur onderweg zal zijn vandaag. In de avond kom je aan in Mandalay en word je naar je hotel gebracht. Omdat het een lange treireis is kan je er ook voor kiezen om per auto terug te reizen of een gedeelte van het traject per trein te doen.  

Dag 7

Accommodatie: Thazin Garden Hotel - deluxe kamer (LO)

Per boot over de Ayeyarwady rivier naar Bagan

Transfer naar de pier vanwaar je per boot naar Bagan zal reizen. Neem een goed boek of een gezelschapsspelletje mee want de boottocht duurt zo'n 9 uur. In de late namiddag kom je aan in Bagan. N.B: ivm een lage waterstand of slecht weer kan de boot uit de vaart worden genomen. Onze lokale agent zal dan een auto met chauffeur of binnenlandse vlucht voor je regelen. Een toeslag zal van toepassing zijn.Dag 8

Accommodatie: Thazin Garden Hotel - deluxe kamer (LO)

Verken de tempelvlakte per fiets

Samen met een gids ga je vandaag per fiets de tempel vlakte van Bagan verkennen. Het indrukwekkende Bagan is een historisch wereldwonder en zonder twijfel een hoogtepunt in Azië. Bezoek de Shwezigon Pagoda met zijn prachtige gouden stupa, de grot-tempel Wetkyi-In Gubyaukgyi versierd met verfijnde muurschilderingen, of de elegante Htilominlo Tempel. 

Dag 9

Accommodatie: Pine Hill Resort - superior kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar Kalaw en een bezoek aan de Pindaya grot

Op het afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven van Bagan gebracht. Na een korte vlucht van circa 40 minuten kom je aan in Heho. Bij aankomst op de hele kleine luchthaven van Heho word je wederom opgewacht door een auto met chauffeur die je naar Kalaw brengt. Onderweg maak je een stop in Pindaya. Pindaya is bekend is om zijn karststenen grotten waarin meer dan achtduizend Boeddhabeelden te vinden zijn.

Dag 10

Accommodatie: Lokale familie - eenvoudig van opzet (VP)

Aanvang 2-daagste trekking door de bergen met overnachting bij een lokale familie

Vandaag start je 2-daagse wandeling met gids door het prachtige heuvelachtige gebied van Kalaw naar Inle Lake. Je overnacht en eet bij een lokale familie. Je bent dus te gast bij de lokale bevolking, wat zorgt voor een zeer unieke ervaring! Je dient er rekening mee te houden dat de overnachting eenvoudig van opzet is. De badkamer met toilet kan zich buiten het huisje bevinden en zullen gedeeld worden met anderen. 

Dag 11

Accommodatie: Inle Resort - garden cottage (LO)

Vervolg trektocht en per boot naar het Inle meer

De trektocht vervolgt zich door kleine dorpjes met vriendelijk zwaaiende mensen. Het is deze ochtend een flink aantal uur wandelen voordat je aan komt in in een klein dorpje gelegen aan het Inle Meer. Hier stap je op een bootje dat je naar het hotel brengt. 

Dag 12

Accommodatie: Inle Resort - garden cottage (LO)

Verken het mooie Inle meer

Een hele dag om op eigen gelegenheid dit schitterende meer te verkennen. Om en rond het meer zijn veel bezienswaardigheden te vinden en bovendien krijg je een idee van het dagelijkse leven op het meer. Het mooie Inle-meer is ongeveer 32 km lang en 6 km breed. Het ligt op 900 meter boven de zeespiegel en is geheel door bergen omsloten. 

Dag 13

Accommodatie: Central Hotel - superior kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar het sfeervolle Yangon

Op het afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven van Heho gebracht. Na een korte vlucht kom je aan in Yangon. Daar word je weer afgehaald en naar je hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding

Dag 14

Accommodatie: Central Hotel - superior kamer (LO)

Bezoek de meest heilige plek van Myanmar of ga souvenirs shoppen op de Scott markt

Vrije dag. Vandaag kan je op eigen gelegenheid Yangon verkennen. Eén van de hoogtepunten is de Shwedagon pagode. De gouden pagode schittert je van verre al tegemoet. Dit prachtige complex is dé meest heilige plek van Myanmar. Het is heerlijk om hier rond te lopen tussen de devote Burmezen.

Dag 15

Vertrek vanaf de luchthaven van Yangon

Je reis door Myanmar zit er bijna op. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht heb je nog wat vrije tijd om de laatste inkopen te doen of de laatste foto's te maken. De chauffeur komt je ophalen bij het hotel en brengt je naar de luchthaven waarna het tijd is om afscheid te nemen van Myanmar. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer