Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 19 Dagen

Bekend en onbekend Myanmar

Terug Bekijk samenvatting

Myanmar is het land van boeddhisme, gouden pagodes, monniken en een Brits koloniaal verleden. Deze reis combineert de bekende hoogtepunten van Myanmar met het wat onbekendere zuiden. Een leuke reis als je het land wat uitgebreider wilt leren kennen.

Dag 1

Accommodatie: Mandalay City Hotel - superior kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Mandalay

Bij aankomst op de luchthaven van Mandalay word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die je naar het hotel zal brengen waar je de komende 3 nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding. 

Dag 2

Accommodatie: Mandalay City Hotel - superior kamer (LO)

Bezoek het Mandalay Fort of maak een uitstapje naar één van de Koningssteden

Vrije dag. Na Yangon is Mandalay de grootste stad van Myanmar en de culturele en religieuze hoofdstad. In en om Mandalay zijn tal van interessante bezienswaardigheden te vinden. Je kan deze bezienswaardigheden prima op eigen gelegenheid bezoeken maar we kunnen op alle te bezoeken plaatsen tijdens je reis tevens privé excursies met een Engels sprekende gidsen regelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

Dag 3

Accommodatie: Mandalay City Hotel - superior kamer (LO)

Met bladgoud bedekte Boeddhabeelden en zonsondergang vanaf Mandalay hill

Vrije dag. Bezoek bijvoorbeeld de Mahamuni pagode met zijn beroemde volledig in bladgoud bedekte Boeddhabeeld. Mandalay is al eeuwenlang een belangrijk centrum voor kunstnijverheid en was in het verleden dé hofleverancier. De middag is ideaal voor een bezoek aan de Kuthodaw pagode met zijn 729 in marmer uitgehouwen boeddhistische geschriften. In het Shwenandaw klooster zie je bijzonder houtsnijwerk. Vanaf Mandalay Hill kan je genieten van een sfeervolle zonsondergang. 

Dag 4

Accommodatie: Win Unity Hotel - deluxe kamer (LO)

Per auto met chauffeur naar Monywa

Per privé auto met chauffeur reis je naar Monywa. Monywa ligt 136 km ten noordwesten van Mandalay. De stad ligt aan de Chindwin-rivier en is vanouds een handelsstad aan de route naar India. Ook nu zijn er levendige markten. We raden je aan een bezoek te brengen aan het Thanboddhay tempelcomplex. In de tempel vind je meer dan een half miljoen Boeddhabeelden.

Dag 5

Accommodatie: Thazin Garden Hotel - deluxe kamer (LO)

Per auto met chauffeur naar het wereldberoemde Bagan

Na het ontbijt reis je per privé auto met chauffeur verder naar Bagan. Het indrukwekkende Bagan is een historisch wereldwonder en zonder twijfel een hoogtepunt in Azië. Je verblijft 2 nachten in Bagan. 

Dag 6

Accommodatie: Thazin Garden Hotel - deluxe kamer (LO)

Verken de Bagan vlakte, een historisch wereldwonder

Een vrije dag waarop je enkele van de mooiste tempels van Bagan kan gaan bekijken, zoals de Shwezigon Pagoda met zijn prachtige gouden stupa, de grot-tempel Wetkyi-In Gubyaukgyi versierd met verfijnde muurschilderingen, en tenslotte de elegante Htilominlo Tempel. Indien gewenst kunnen we (net als in alle andere plaatsen) een gids voor je regelen om je de mooiste plekjes te laten zien. 

Dag 7

Accommodatie: Pine Hill Resort - superior kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar het koloniale dorpje Kalaw

Op het afgesproken tijdstip word je opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht  voor je vlucht naar Heho. Bij aankomst op de hele kleine luchthaven van Heho word je wederom opgewacht door een auto met chauffeur. Via kleine bergweggetjes reis je verder naar Kalaw. Het is een prachtige rit met mooie vergezichten. 

Dag 8

Accommodatie: Pine Hill Resort - superior kamer (LO)

Maak een wandeling door de bergen en bezoek kleine dorpjes

In de koloniale tijd was Kalaw een populair "hill station" waar de Britten verkoeling zochten. Je vindt hier geen bezienswaardigheden maar Kalaw is vooral erg sfeervol. Het vervoer per paardenkar draagt bij aan die sfeer. Je ziet hier veel karakteristieke koloniale villa's. Vanuit Kalaw kan je prachtige wandelingen maken. De wandeling voert je langs groene rijstvelden en minderhedendorpjes. 

Dag 9

Accommodatie: Inle Resort - garden cottage (LO)

Per auto met chauffeur naar het Inle Meer met onderweg een bezoek aan de Pindaya grot

Na het ontbijt reis je per privé auto met chauffeur naar het Inle Lake met onderweg een bezoek aan de grot van Pindaya. In deze grot vind je duizenden Boeddha's in alle formaten. Door het prachtige berggebied rij je verder naar het Inle Meer. 

Dag 10

Accommodatie: Inle Resort - garden cottage (LO)

Verken het mooie Inle Meer

Een hele dag om op eigen gelegenheid dit schitterende meer te verkennen. Om en rond het meer zijn veel bezienswaardigheden te vinden en bovendien krijg je een idee van het dagelijkse leven op het meer. Het mooie Inle-meer is ongeveer 32 km lang en 6 km breed. Het ligt op 900 meter boven de zeespiegel en is geheel door bergen omsloten. 

Dag 11

Accommodatie: Central Hotel - superior kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar het sfeervolle Yangon

Op het afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven van Heho gebracht. Na een korte vlucht kom je aan in Yangon. De rest van de dag is ter vrij besteden. Yangon, voorheen bekend als Rangoon, is een relatief rustige en charmante stad en één van de meest fascinerende en authentieke steden in Zuidoost-Azië. 

Dag 12

Accommodatie: Central Hotel - superior kamer (LO)

Bezoek de meest heilige plek van Myanmar of ga souvenirs shoppen op de Scott markt

Vandaag kan je op eigen gelegenheid Yangon verkennen. Eén van de hoogtepunten is de Shwedagon Pagode. De gouden pagode schittert je van verre al tegemoet. Dit prachtige complex is dé meest heilige plek van Myanmar. Het is heerlijk om hier rond te lopen tussen de devote Burmezen. 

Dag 13

Accommodatie: Mountain Top Hotel - deluxe kamer (LO)

Per auto met chauffeur naar de Gouden Rots

De komende dagen beschik je over een privé auto met chauffeur en Engels sprekende gids om het zuidelijke stuk van Myanmar te verkennen. Op ongeveer 160 kilometer van Yangon bevindt zich één van de bekende bezienswaardigheden van het land. De Gouden rots lijkt de zwaartekracht te tarten. Het lijkt alsof ze elk moment van de klif kan vallen. Het hotel wat we voor je verzorgen ligt op de berg zodat je maximaal kan genieten van de bedrijvigheid rondom de Gouden Rots pagode. 

Dag 14

Accommodatie: Attran Hotel - river view suite kamer (LO)

Verder het zuiden van Myanmar verkennen richting Mawlamyine

Mawlamyine is de derde grootste stad in Myanmar na Yangon en Mandalay en is ook wel bekend onder de naam Moulmein. Het is de hoofdstad van de Mon staat en de regio biedt een prachtige natuur en eeuwenoude cultuur. Mawlamyine wordt door de meeste toeristen overgeslagen. Eigenlijk zonde, want het is een stad met een geheel eigen "karakter". In het zuiden van Myanmar heerst een nog relaxter sfeer (beetje Middelandse zee gevoel). 

Dag 15

Accommodatie: Attran Hotel - river view suite kamer (LO)

Bezoek oude kloosters of de eilandjes voor de kust van Mawlamyine

De auto met chauffeur staat vandaag ter beschikking om Mawlamyine en de omgeving te verkennen. Een aanrader is een bezoek aan het Seindon Mibaya klooster, dat in de 19e eeuw gebouwd werd door voormalige koningin Seindon. Na een roerige tijd in Mandalay ontsnapte ze en verhuisde ze naar Mawlamyine, waar ze een Boeddhistische non werd. 

Dag 16

Accommodatie: Zwe Kabin Hotel - deluxe kamer (LO)

Per boot over de Than Lwin Rivier naar je volgende bestemming Hpa An.

Vandaag reis je per boot over de Than Lwin Rivier naar je volgende bestemming Hpa An. Het is een prachtige, niet-toeristische boottocht en er is van alles te zien langs de oevers. Overal zullen mensen zwaaiend Mingalarbar (hallo) naar je roepen.

Dag 17

Accommodatie: Zwe Kabin Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek één van de vele grotten in de omgeving van Hpa An

De auto met chauffeur staat vandaag ter beschikking om Hpa An en de omgeving te verkennen. Hpa An staat bekend om de vele grotten. Neem bijvoorbeeld een kijkje in Kawagun grot. Deze groot wordt ook wel 'De Grot van de 1000 Boeddha's' genoemd. Het is de meest spectaculaire grot van deze regio. 

Dag 18

Accommodatie: Central Hotel - superior kamer (LO)

Via Bago terug naar Yangon

Via lokale dorpjes en langs rijstvelden reis je vandaag via Bago terug naar Yangon. Bago is een belangrijke stad en dit kan je terugzien in de Mon tempels. Bij de Kyaikpun tempel vind je 4 boeddhabeelden van 27 hoogte die ruggelings tegen elkaar zitten en 4 handposities van de Boeddha uitdrukken. 

Dag 19

Vertrek vanaf de luchthaven van Yangon

Na het ontbijt check je uit en word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer