Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 14 Dagen

Transsiberië Express via Mongolië

Terug Bekijk samenvatting

De beroemdste treinreis ter wereld voert je dwars door het land van tsaren en taiga's. De eindeloze berkenbossen en slaperige dorpen glijden aan je voorbij. Dit is onthaasten op z’n Russisch! 

Dag 1

Accommodatie: Cosmos Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in de Russische hoofdstad Moskou

Bij aankomst in Moskou ga je per auto met chauffeur naar het hotel. De rest van de dag kun je vrij besteden. Met de metro, een belevenis en bezienswaardigheid op zichzelf, is het een korte rit naar het stadscentrum van Moskou. Wie wil kan naar een circus-, theater-, muziek- of balletvoorstelling in een van Moskou's vele theaters, of chillen in een trendy café als Courvoisier of het jazzy Coffee Mania Café.

Dag 2

Accommodatie: Cosmos Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Moskou het Kremlin en het Rode Plein

Vandaag kun je zelf Moskou verkennen. Bezoek het Kremlin, centrum van de macht in Rusland. Wandel over het Rode Plein met de kleurige Basilius kathedraal of ga shoppen in het luxe Gum warenhuis. Aan de oevers van de Moskva vind je het Novodevichy klooster met zijn bijzondere kerkhof. Hier liggen tal van beroemde Russen begraven. Even verderop ligt het oude landgoed Kolomenskou. Proef ook de sfeer op de levendige Arbat, de bekendste winkelstraat van Moskou.

Dag 3

Accommodatie: Trans Siberië Express - 2e klasse (LG)

Vertrek uit Moskou per Transsiberië Express

In de loop van de ochtend word je naar het station gebracht. Op het perron heerst een gezellige drukte. Als de trein binnenrijdt controleert de provodnik (conducteur) je kaartje en kun je jezelf installeren in het gereserveerde compartiment. Vroeg in de middag vertrekt de trein naar Irkutsk. Vanuit Europa rijdt de trein Azië binnen. De natuur verandert, wordt woester met uitgestrekte berkenbossen en je ziet de kenmerkende houten Siberische huizen.

Dag 4

Accommodatie: Transsiberië Express - 2e klasse (LG)

Onthaasten aan boord van de Transsiberië Express

Af en toe stopt de trein kort op schijnbaar in het niets gelegen stationnetjes. Soms mag je even de trein uit om de benen te strekken of wat te kopen in de stalletjes op het perron (vers brood, wodka, fruit). Maar let op, de trein vertrekt zonder enige waarschuwing vooraf! Vandaag stopt de trein kort in Perm en Jekaterinenburg. Elke dag rij je een nieuwe tijdzone binnen, maar opvallend genoeg blijven de stationsklokken gewoon Moskou-tijd aangeven.

Dag 5

Accommodatie: Transsiberië Express - 2e klasse (LG)

Door berkenbossen langs Omsk en Novosibirsk

Steeds verder oostwaarts reis je door uitgestrekte berkenbossen en langs kleurrijke dorpjes. Vandaag stopt de trein niet alleen in Barabinsk en Omsk, maar ook in Novosibirsk, een van de grootste industriesteden van heel Rusland. Zoals de naam al doet vermoeden is Novosibirsk een jonge stad. Pas na de komst van de Trans Siberië spoorlijn werd Novosibirsk gesticht.

Dag 6

Accommodatie: Transsiberië Express - 2e klasse (LG)

Via de brug over de Yenisey passeer je Krasnojarsk

Via Omsk en Tomsk kom je aan in Krasnojarsk, mooi gelegen aan de Yenisey-rivier. Ooit woonden hier alleen maar vrijgelaten criminelen, tegenwoordig is het een aangename stad. Ondanks de zware industrie. Als de trein de brug over de Yenisey oprijdt, ligt de stad prachtig tegen de heuvels aan je linkerhand.

Dag 7

Accommodatie: Angara Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in de Siberische hoofdstad Irkutsk

Op het station van Irkutsk word je opgewacht en naar het hotel gebracht. De rest van de dag kun je zelf de stad verkennen. Irkutsk is gelegen aan de oevers van de Angara-rivier. Om kennis te maken met de geschiedenis van Irkutsk, bezoek je het beste de mooie houten Decembristenhuizen, nu ingericht als museum. Of ga naar de tentoonstelling over het dagelijkse leven van de boeddhistische Buryatten, de oorspronkelijke bewoners van Siberië.

Dag 8

Accommodatie: Angara Hotel - standaard kamer (LO)

Irkutsk, of een uitstapje naar het enorme Baikal Meer

Vandaag kun je Irkutsk verder verkennen. Neem een kijkje in de Irkutsk Art Gallery. Of maak zelf een uitstapje naar het beroemde Baikal Meer, het grootste zoetwater meer ter wereld. Aan de oever ligt het dorpje Listvyanka met zijn houten huizen en kleine St. Nicolaaskerk. In Listvyanka staat een museum, waar je alles leert over de unieke vissoorten en zoetwater zeehonden die in het Baikal Meer voorkomen. Het achterland van Listvyanka leent zich goed voor een korte wandeling.

Dag 9

Accommodatie: Trans Siberië Express - 2e klasse (LG)

Per Transsiberië Express door de Mongoolse steppe

Vroeg in de ochtend word je naar het station gebracht om per trein verder te reizen naar Ulaanbaatar in Mongolië. Eerst rij je langs de oevers van het Baikal Meer. Na Ulan Ude buigt de trein af naar het zuiden. Naarmate je Mongolië nadert, zie je het landschap veranderen. De berkenbossen maken plaats voor een open en weids landschap van eindeloze groene heuvels.

Dag 10

Accommodatie: Bishrelt Plaza Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Ulaanbaatar, hoofdstad van Mongolië

Vroeg in de ochtend rijdt de trein het station van Ulaanbaatar binnen. Je wordt welkom geheten en naar het hotel gebracht. De rest van de dag kun je vrij besteden. Klim eens naar de Zaisan Heuvel. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad en de heuvels rondom. Op het centrale Sukhbataarplein staat het enorme standbeeld van Sukhe Bataar en het staatswarenhuis.

Dag 11

Accommodatie: Bishrelt Plaza Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Ulaanbaatar het boeddhistische Gandan Klooster

Vandaag kun je Ulaanbaatar verder verkennen. Aanrader is om vroeg in de ochtend een bezoek te brengen aan het Gandan Klooster. Het is één van de grootste kloosters van Mongolië en elke ochtend is er een religieuze ceremonie. Bezoek het Natuurhistorisch Museum met zijn spectaculaire dinosaurusvondsten uit de Gobi Woestijn. 's Avonds kun je naar het Drama Theater voor een leuke folkloristische zang en dans voorstelling, met bijzondere Mongoolse "keelzangers".

Dag 12

Accommodatie: Bishrelt Plaza Hotel - standaard kamer (LO)

Verken buiten Ulaanbaatar de natuurparken van Terelj of Bogd Khan

Breng buiten Ulaanbataar een bezoek aan het rijkversierde Winterpaleis van Bogd Khan, de laatste Mongoolse vorst. Of maak een uitstapje naar de steppen in het mooie natuurpark Terelj of het Bogd Khan National Park. Wil je eens in een traditionele nomadentent overnachten? Wij bieden (optioneel) een meerdaags arrangement naar Terelj met 1 of 2 overnachtingen in een echte Ger, dat goed is in te passen in deze tour. Wij adviseren je graag!

Dag 13

Accommodatie: Trans Siberië Express - 2e klasse (LG)

Per Transsiberië Express dwars door de Gobiwoestijn naar Beijing

Vroeg in de ochtend word je naar het station gebracht voor vertrek per trein naar Beijing. Je reis voert dwars door de Gobiwoestijn naar de grens met China. Hier volgt enige uren oponthoud: het complete onderstel van de trein wordt verwisseld omdat China een andere spoorbreedte kent.

Dag 14

Aankomst in Beijing, China's monumentale hoofdstad

In de ochtend word je wakker in een heel nieuw landschap. De trein passeert een bergachtig gebied met steile rotswanden en tunnels. Vroeg in de middag kom je aan op het station van de Chinese hoofdstad Beijing. Hier eindigt de tour. Wil je een hotel reserveren in Beijing, of verder reizen door China? Wij regelen het graag voor je!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Japan, Taiwan en Zuid-Korea en tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren (enkele uitzondering mogelijk). Boek vóór 1 april 2021.

Reizen bekijken Lees meer