Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 10 Dagen

Yurts en paarden in Kirgizië

Terug Bekijk samenvatting

Je maakt een avontuurlijke reis door de prachtige natuur van Kirgizië. Maak onderweg kennis met de dorpsbewoners en het traditionele nomadenleven. De overnachtingen zijn afwisselend in hotels, B&B’s en zelfs in een yurt. Wandelschoenen komen zeker goed van pas.

Dag 1

Accommodatie: Asia Mountains Hotel - standaard kamer (HP)

Aankomst en stadstour in Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië

Bij aankomst in Bishkek word je verwelkomd en naar je hotel gebracht. Veel vluchten vanuit Europa komen in de nacht aan. Na het ontbijt maak je een stadstour. De stad ademt nog een Soviet-Russische sfeer. Je neemt een kijkje bij de Russisch Orthodoxe Kerk, het Beeldenpark, het Frunze Museum en de Osh Bazaar.

Dag 2

Accommodatie: Ashuu Mountain Guesthouse - standaard kamer (VP)

Via de Burana Toren en langs het Issyk Kul meer naar de kloof van Chon-Kemin

Je verlaat Bishkek richting Chon-Kemin. Onderweg maak je een stop bij de Burana Toren, een minaret uit de 11e eeuw, en een van de oudste in zijn soort in Centraal-Azië. Langs de noordzijde van het Issyk Kul meer rijd je verder naar de prachtige Chon-Kemin kloof en het gelijknamige dorp. 's Middags kun je te voet of te paard de omgeving verkennen.

Dag 3

Accommodatie: Amir Hotel - standaard kamer (VP)

Bezoek aan de historische petrogliefen in Cholpon Ata, en door naar Karakol

Het meer Issyk Kul is het op een na grootste bergmeer ter wereld. Het ligt op 1607 meter hoogte. 's Zomers kun je in het meer zwemmen. Geniet in het Petrogliefen Openluchtmuseum in Cholpon Ata van bijzondere beelden, en van het uitzicht over het meer. Via de noordoever van het Issyk Kul Meer rijd je verder naar Karakol.

Dag 4

Accommodatie: Amir Hotel - standaard kamer (VP)

Op verkenning in de oude Russische garnizoensstad Karakol

Vandaag ga je Karakol verkennen, een Russische garnizoensstad uit de 19e eeuw. Op het programma staat de prachtige houten Russisch Orthodoxe Kerk. Ook de houten moskee van de Chinese Dungan-minderheid in Karakol is interessant. Tenslotte neem je een kijkje in het museum over de Russisch/Poolse ontdekkingsreiziger Przewalski. Het omringende park ligt prachtig aan het meer. Op zondag bezoek je buiten Karakol de grote veemarkt.

Dag 5

Accommodatie: Jeti-Oguz Yurt Camp - yurt (VP)

Langs het Issyk Kul meer naar de rode rotsen van Jeti-Oguz

Langs de zuidoever van het bergmeer Issyk Kul rijd je naar de prachtige vallei van Jeti-Oguz, met zijn bizarre rode zandsteenformaties. Van begin juni tot eind augustus bivakkeren nomadenfamilies met hun paarden en vee op de bergweiden in hun traditionele yurts. Je kunt er de voet of te paard de omgeving verkennen.

Dag 6

Accommodatie: Homestay - standaard kamer (VP)

Kennismaken met Kirgizische tradities in Kochkor

Langs de zuidoever van het meer Issyk Kul rijd je naar Kochkor. Als je onderweg een demonstratie jagen met adelaars wilt zien, kunnen wij dit van tevoren voor je aanvragen (optioneel). In Kochkor geniet je van de gastvrijheid van Kirgiezen, met een diner en overnachting bij mensen thuis. Ook bezoek je een viltwerkplaats, en kun je (optioneel) deelnemen aan een vilt-workshop.

Dag 7

Accommodatie: Song Kul Yurt Camp - yurt (VP)

Genieten van schitterende vergezichten op weg naar het bergmeer Song Kul

In de loop van de dag rijd je van Kochkor door de bergen naar Song Kul. Aan de oevers van dit op 3016 meter hoogte gelegen meer zie je de nomaden met hun kuddes. Je overnacht in een traditionele nomadentent, en bij onbewolkt weer is de sterrenhemel hier werkelijk overweldigend.

Dag 8

Accommodatie: Song Kul Yurt Camp - yurt (VP)

Op bezoek bij de nomaden op de Song Kul zomerweiden

Vandaag kun je de hele dag te voet of (optioneel) te paard de omgeving van het Song Kul-meer verkennen. Rond het meer verblijven de nomaden met hun kuddes op de zomerweiden. Het is een goede gelegenheid om de beroemde merriemelk kumiz te proberen. Als je geluk hebt zie je een traditioneel zomer-paardentoernooi of Ulak Tartisj.

Dag 9

Accommodatie: Asia Mountains Hotel - standaard kamer (HP)

Door een overweldigend mooi berglandschap terug naar Bishkek

Je rijdt van Song Kul terug naar Bishkek, een lange maar overweldigend mooie bergrit. De rest van de middag kun je in Bishkek naar eigen inzicht besteden.

Dag 10

Vertrek uit Bishkek

Je rondreis door Kirgizië zit erop. Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Bishkek gebracht voor vertrek. Hier eindigt deze tour. 

Vanuit Bishkek kun je terugreizen naar Nederland, of naar een andere Centraal-Aziatische bestemming. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Japan, Taiwan en Zuid-Korea en tot 31 dagen voor vertrek altijd gratis annuleren. Boek vóór 1 maart 2021.

Reizen bekijken Lees meer