Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Werelderfgoed Iran

Terug Bekijk samenvatting

In acht dagen ontdek je 2500 jaar geschiedenis in een notendop. Iran is tijdreizen ten top. Dwalend over de oude bazaars en theedrinkend in een theehuis, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Het is echter verbazend hoe modern de steden zijn en bovenal hoe gastvrij de bevolking is.

Dag 1

Accommodatie: Ferdowsi Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Teheran

Bij aankomst in Teheran word je welkom geheten en naar het hotel gebracht. Veel vluchten vanuit Europa komen in de nacht aan. Na aankomst in het hotel kun je direct gaan slapen.

Dag 2

Accommodatie: Persepolis Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan het schitterende Golestan Paleis in Teheran, en naar Shiraz

Na het ontbijt ga je per auto met chauffeur Teheran verkennen. Je bezoekt het weelderige Golestan Paleis en het Nationaal Museum, met zijn prachtige collectie prehistorisch keramiek, aardewerk, stenen figuren en houtsnijwerk. Ook het Abgineh Keramiek & Glaswerk Museum staat op het programma. In de loop van de dag vlieg je naar Shiraz.

Dag 3

Accommodatie: Persepolis Hotel - standaard kamer (LO)

Persepolis verkennen, en naar de Tombe van de dichter Hafez in Shiraz

Met de chauffeur rij je naar Persepolis. Je ziet de indrukwekkende ruïnes van de klasssieke Perzische hoofdstad, 2500 jaar oud. Ook zie je de koningsgraven bij Naqsh-e Rostam en de prachtige reliëfs bij Naqsh-e Rajab. Terug in Shiraz bezoek je de Vakil Moskee en Bazaar, en het mausoleum van de beroemde Iraanse dichter Hafez.

Dag 4

Accommodatie: Ali Qapu Hotel - standaard kamer (LO)

Via UNESCO Werelderfgoed Pasargadae naar Isfahan

Vroeg in de ochtend vertrek je voor een lange rit naar Isfahan. Onderweg bezoek je Pasargadae. Hier zie je de Tombe van Cyrus de Grote (559-530 v.Chr.), een UNESCO Werelderfgoed. Aan het eind van de middag bereik je Isfahan, volgens velen de mooiste stad van Iran.

Dag 5

Accommodatie: Ali Qapu Hotel - standaard kamer (LO)

Bewonder de Sjeik Lotfollah Moskee en het Chehel Sotun Paleis in Isfahan

Isfahan is de parel van het oude Perzië. Bewonder het grote Imam Plein met de prachtige Sheikh Lotfollah Moskee en het Ali Qapu Paleis. Maak een wandeling over de grote Ali Qapu Bazaar. Ook ga je naar het fraaie Chehel Sotun Paleis, het 'Paleis van de 40 zuilen'.

Dag 6

Accommodatie: Ali Qapu Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan de Armeense Vank Kathedraal en een Zurkhaneh trainingssessie

Vanochtend neem je een kijkje in de Armeense wijk Jolfa, met zijn indrukwekkende Vank Kathedraal. 's Middags ga je naar een trainingssessie van de bijzondere Iraanse vechtsport Zurkhaneh. De oefeningen worden begeleid door Iraanse poëzie. In de avond maak je een rondrit langs de vaak prachtig verlichte bruggen van Si-o-Se en Khaju.

Dag 7

Accommodatie: Ferdowsi Hotel - standaard kamer (LO)

Via de Fin Tuin in Kashan en het heiligdom Qom terug naar Teheran

Vroeg in de ochtend vertrek je naar de oase Kashan, waar je in de heerlijke Fin Tuin verkoeling vindt. In Kashan bezoek je het prachtige traditionele Borujerdi huis. Via Qom, waar je een blik werpt op het mausoleum van Fatima, reis je door naar Teheran.

Dag 8

Vertrek uit Teheran

De reis door Iran loopt ten einde. Je wordt naar de luchthaven van Teheran gebracht voor vertrek. Hiermee eindigt de tour.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.